03-07-2012, 15:21 | #1 |
Yenilebilir ambalaj teknolojisi
Yenilebilir gıda ambalajı teknolojisi ilerliyor. ABD’li bilim adamları plastik ambalajlara ihtiyacı ortadan kaldırabilecek bir gıda ambalajlama teknolojisi geliştirdi. Harvard Üniversitesi'nde biyomedikal mühendisi olan Proje Direktörü Profesör David Edwards, FoodProductionDaily.com'a yaptığı açıklamada, yeni ambalajın 12 ay içinde piyasaya çıkarılmasının planlandığını belirtti. WikiCells adı verilen yeni yenilebilir ambalaj teknolojisi, gıdaların plastik kaplara ihtiyaç olmadan taşınmasına ve yenmesine olanak sağlıyor. Şu ana kadar geliştirilen ambalajlar arasında ıspanak zarında çorba, limon zarında limon suyu ve kiraz zarında erimiş çikolata yer alıyor. Proje Direktörü Profesör David Edwards, Harvard Üniversitesi'den bir ekibin geliştirdiği teknolojinin mantığının, içeriğinin koruyucu bir dış tabaka tarafından korunan portakal ve elma gibi doğadaki gıdalara dayandığını belirtti. Bu teknolojiyle geliştirilen ambalajlarda da gıda ve içecekler doğal bileşenlerden elde edilen yenilebilir zarlar içine yerleştirilerek tüketmeden önce yıkanabilecek ya da soyulabilecek bir kabuk oluşturuluyor. Bu ambalajların her türlü gıda ve içecek ürünü için kullanılabildiği belirtiliyor. Edwards yeni ambalaj teknolojisinin orta ve uzun vadede bozulmadan kalmasıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Gıdahattı.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-07-2012, 15:30 | #2 |
evet...
çok mantıklı... özellikle dürümleri ve yarım ekmekleri sardıkları kağıtların,peçetelerin yenilebilir olması lazım... yarım ekmek köfte yahut,dürüm yediğimizde hangimiz o kağıdında birazını yemiyoruz |
|
03-07-2012, 21:27 | #3 |
|
|
03-07-2012, 21:37 | #4 |
bi bırakın yav...
külahın en altını kıracaksın, üste kalan dondurmaya bandı yapacaksın... off fena... yaz gelsede mangaldan sonra dondurma yesek |
|
03-07-2012, 22:33 | #5 |
yenebilir bence problem olmaz
ama,kolay alışılacağını sanmıyorm, tutmayabilir bu ülkemizde de uzun süredir üzerinde çalışılan bir konu aslında.. bakalım ne zaman üretime geçerler.. TÜBİTAK destekli çalışmayla Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu, plastik ambalaj materyallerinin çevre ve insan sağlığına zararlı olması nedeniyle tüm dünyada bilim adamlarının alternatif ambalaj malzemeleri üzerine çalışma yaptığını söyledi. "Ayrıca bu filme gıdalardaki mikropları öldüren doğal maddeler ekledik. Yumurta akında bulunan bir antimikrobiyal enzimi ambalaja ekleyerek antimikrobiyal, çayda bulunan doğal fenolik maddeleri de ekleyerek antioksidan özellikler ekledik. Bu ambalaj artık sanayinin kullanımına hazır." |
|
03-12-2012, 23:38 | #6 |
hobbaaa bune ((:
|
|
03-13-2012, 00:50 | #7 |
|
|
03-13-2012, 00:54 | #8 |
Tabi ki dış kabı kağıt tadında olmaz Düzgün bir şey olursa ve sağlığa cidden zararı olmazsa yeriz niye yemiyek Biraz alışma süreci yaşanır ama tabi ki...
Abovvv Skandal |
|
03-13-2012, 01:01 | #9 |
ileride tabak tencere falan da yenilebilir olmasını dileriz.. Kadın kısmına gün doğmuş olur..
|
|
03-13-2012, 01:41 | #10 | ||
Alıntı:
sağlıkla ilgili bi sakınca görünmüyor gibi baklalım..zaten ambalajlı olunca çok sağlıklı olmuyor o da ayrı bi mesele içindkler çok daha mühim.. kağıt tadında olmaz derken dürümleri kağıdıyla götüren biri daha sanırım Alıntı:
|
|||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|