AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-26-2012, 11:34   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Lightbulb Yerli uçak gemisi için ilk adım

Önümüzdeki aylarda Tuzla'da hayata geçirilecek Denizcilik İhtisas Teknoparkı sayesinde Türkiye'nin özellikle savunma sanayiinde dünya liderleriyle yarışır hale gelmesi hedefleniyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Tamer Yılmaz, "Kendi uçak gemimimizi yapmamak için engelimiz yok" dedi.

Türkiye'de son dönemde revaçta olan üniversite sanayi işbirliği kurulan teknoparklarla taçlanıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Gemi İnşa Sanayicileri Birliği işbirliğiyle çalışmasını başlattığı Denizcilik İhtisas Teknoparkı ise alanında bir ilk. Tuzla'da yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek teknoparkın 2013 yılında hayata geçirilmesi hedefleniyor. Beş yıl içinde de 20 bin metrekareye taşınacak olan teknoparkta 2 bin ar-ge mühendisine 100 öğretim üyesi eşlik edecek. Kurulacak teknoparkın Türkiye'de önemli açıkları kapatacağını söyleyen YTÜ Öğretim Üyesi ve Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tamer Yılmaz, TeknoPark'ın Türkiye'ye kendi uçak gemisini yapma imkanı vereceğini söyledi. Yılmaz projenin ayrıntılarını Yeni Şafak'a anlattı.

G. KORE VE ÇİN'DEN EKSİĞİMİZ YOK
Kurulacak Denizcilik İhtisas Teknoparkı'yla Türkiye'nin gemi inşaatı konusunda önemli noktalara ulaşacağını ifade eden Yılmaz, denizcilik alanında dünya liderleri olarak gösterilen Güney Kore ve Çin'e Türkiye'nin rakip olacağını kaydetti. Özellikle savunma sanayi projelerinin yoğunlaştırılacağı Gemicilik İhtisas Teknoparkı, dünyada gemi inşaatı sanayisinin markası konumundaki Tuzla tersaneler bölgesinde hayata geçirilecek. Prof. Yılmaz, Türkiye'nin gemi inşa sanayi ve denizcilik sektöründeki bilgi birikimini sanayicisiyle birleştirmesinin çok olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

KAMPUS DIŞINDA İHTİSAS İMKANI
Modelin en önemli özelliğini üniversite kampusu dışındaki ilk ihtisas teknoparkı olması olarak açıklayan Prof.Yılmaz, TÜBİTAK tarafından AR-GE projeleri desteklenen firmalarla inovasyona yönelik gemi ve denizcilik yan sanayi firmalarının etkin rol oynayacağını kaydetti. Yılmaz, GİSBİR'in Tuzla'daki bir araziyi teknopark bölgesi ilan edilmek üzere yapılandırdığını dile getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yeni Şafak Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Habervaktim

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)