Alıntı:
HarunAk Nickli Üyeden Alıntı
TECAVÜZ DAVASINDA SAYGIN TUTUM İNDİRİMİ
Böyle haberleri gördükçe hukuk sistemimizden iyice nefret ediyorum. Ekmek çalana yıllarca hapis cezası verilirken adam öldürene, tecavüz edene yeterli ceza verilmiyor özelliklede tecavüzcülere!!! Aksine cezalarında mahkemede saygın duruşundan dolayı cazasına indirim yapılıyor. Şimdi bu adam birgün hapisten çıkar gene gider birine tacavüz eder sonra gene saygın duruş sergiler gene alır indirimini.. Oh ne ala memleket.. Acaba diyorum bu adam hapisten çıkıp bu indirimi yapan hakimin çocuğuna tecavüz etse ve yine saygın duruş sergilese mahkemede bu hakim yine indirim yapar mıydı? Demek istediğim bu tarz hakimlerin verdikleri böyle saçma sapan kararlar bile ülkemizin imajını içte dışta sarsıyor.. Anayasamız değişmedikçe adam gibi hukuk kuralları uygulanmadıkça, suçlulara caydırıcı cezalar verilmedikçe bu ülke nereye kadar ilerleyebilir ki?
En önemlisi de böyle hakimlerin incelemeye alınması gerekir. Çünkü içimiz paralelci kaynıyor. Doktorundan, polisine, hakiminden, savcısına her yerde hala paralelciler mevcut ve bu ülkeye ne şekilde zarar vereceklerini düşünüyorlar. Hukukuk sistemimizi biran önce geliştirmeliyiz ve idam yasasını da yürürlüğe sokmalıyız. Adam öldürmek çocuk oyuncağı oldu.. Adamın işi gücü yok aç ve açıkta kalmamak için gidiyor adam öldürüyor niye çünkü hapiste sırtı tok karnı pek..
Cana kıyan adam yaşatılır mı ya? Caniler, tecavüzcüler yaşatılır mı? Hapisleri doldurmanın ne anlamı var? Dünyayı pisliklerden temizlemek istiyorsak önce kendi içimizdekileri bir temizleyelim. Hukuk hakkıyla uygulansa suçlular bukadar rahat suç işleyebilir miydi? Daha geçen gün haberlerde gördüm Avrupa'da polise taş atan admı polis anında vuruyor.. Burda olsa öyle bir şey vay bizim o polisin haline..
|
Böyle şeylerde indirim olmamali