![]() |
#1 |
![]() Cübbeli Ahmet Hoca'dan Noel uyarısı
Yaklaşan Noel Kutlamaları ve Yılbaşı Çılgınlığı ile ilgili Cübbeli Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den Müslümanlara önemli uyarılar... ![]() Barbaros Hayrettin Paşa İlim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluşunun 2. yılında bir konferans düzenledi. Konferansta Sultanagazililere seslenen Cübbeli Ahmet Hoca, önümüzdeki günlerde Hıristiyan aleminin kutlayacağı Noel (Yılbaşı) ile ilgili olarak çok ilginç sözler söyledi. ”Önümüzdeki günlerde Noel tehlikesi var, şecaati var, felaketi var, Hıristiyan yılbaşsısını kutlama tehlikesi var. İmandan çıkma tehlikesi var!” diyen Cübbeli Hoca, İmam-ı Rabbani Hazretlerinin komşusunun Hinduların bayram günlerinde kırmızı pirinçten pişirdikleri safranlı yemeğin aynısını kendi evinde pişirip onların bayram günlerinde kutlama yaptığı için son nefeste imansız gitme tehlikesi yaşadığını hatırlattı. Kafirlerin merasimlerine itibar etmenin facia olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca 29 Aralık tarihinin Hicri Yılbaşı olduğunu hatırlatarak Müslümanların kendi yılbaşlarına teveccüh etmeleri gerektiğini ifade etti. Sultangazi Gazetesi habervaktim 2008-12-22
![]() Konu Üç mevsim tarafından (12-22-2008 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() evet gerçekten anlamlı bir uyarı. bu geceyi her ne şekilde olursa olsun kutlama adına bir şeyler yapmak tehlikeli bir durum. paylaşım için teşekkürler. + beğeni veriyorum. zira ehil bir ağızdan verilmiş bir uyarı olarak değerlendiriyorum..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() '' Noel (Yılbaşı) '' denmiş.. Halk bilimci arkadaşımızın bu olaya el atması gerek..
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
![]() Konu Feride tarafından (12-22-2008 Saat 14:33 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Haberde o kısmı görünce bunu söyleyeceğini tahmin etmiştim, Feride Hanım'ın mesajına bak, kimse sana bulaşmak istemiyor Faruk
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Diyanet işlerine ve A. Bardakoğlu'na itibar edenler, konuyla ilgili açıklamasına bakabilir; http://www.diyanet.gov.tr/turkish/du...ma.asp?id=1072 Yok, Cübbeli hoca'ya inanları da, her türlü gavur icadından uzak durmasını, bunları sadece Cübbeli hocanın kullanabileceğini de hatırlatmadan edemeyeceğim. ;) ![]() ![]() Bunlar sanırım ya sadece cübbeli için helal, yada tövbe etmiş. ![]() (Ben resimler için herkesten özür diliyorum. Ama söz konusu ben bile olsam, doğruya doğru, yanlış yanlış derim. Yanlış diyemiyorsam da susarım. ) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Dizi deniz suyu gören kafirdir diyen cübbeli hoca ve ekibinin bu resimlerden sonra şiddetle kelimeyi şahadet getirmesi gerekirki,kendinden olmayanlara müslüman gözüyle bakılmayan ve cehennemde yıllar biçen topluluktan olmasınlar.
Demekki denildiği gibi olmuyor.Bazen o yazın kavurucu sıcaklarında daralıp bunalınca Cübbeyi bir kenara bırakıp ,haşama giyip denizde bir balık gibi yüzmek kaçınılmaz oluyor. Oysa olayı insani boyutta ele aldığımızı düşünürsek ,bir insan olarak cüppelinin ve ona bağlı ekibinin ve onun gibi düşünenlerin de bazı nimetlerden faydalamaya hakı vardır.Elbetteki sonuçta onlarda bir insan ve gerektiğinde denizlerimizde kulaç atacaklar ,bronzlaşacaklar ve yeri geldiğinde bir çoğumuzun yaptığı gibi denizin 5-6 metre dibine dalıp taş çıkararak eşine dostuna gösterip sanki bizans altını bulmuşcasına sevinerek ,sükse bile yapacaklardır. Bu herkesin hakkı olmalı. Konu Saltuk Buğra Han tarafından (01-07-2009 Saat 17:44 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Heh, laf yerine gitmiş.. Ancak yılbaşı kutlama istekliliğinden midir nedir bilinmez konu fena halde tarumar edilmiş.. Nereden nereye çekilmiş ..
'' Dizi deniz suyu gören kafirdir diyen cübbeli hoca (...) '' Eee ben size sorayım, fotoğraflarda diz görebiliyor musunuz? Denizi gören bi diz yani.. ?? Ne yani hocalığı bir tarafa, şimdi bende yılbaşı kutlamalarına karşıyım.. Denize de girerim. Bundan doğal ne olabilir ki?.. Peki benimde böyle fotoğraflarım çekilip konsa bana da vay efendim bu yılbaşına da karşı idi diyecek misiniz? Yani alakasını bulup derseniz, ona da amenna!. Böyle dini kişilikleri insanlıktan kopuk, robot gibi hiç bir sosyal faaliyeti olmayan/ olmaması gereken birileri gibi görüp tanıdığımızdan dini böyle kolayca yozlaştırıyorlar ya.. İşte lanet olsun böyle bir beyine, öyle bir fikire.. Konu FarukARSLAN. tarafından (01-07-2009 Saat 16:32 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ne demek yapıştın mı bırakmıyorsun insanları?. Ben edeple adapla doğru bildiğimi söyler-izah ederim. Lakin bunun yanında ard niyet besledim mi? Kime ard niyetle yaklaştım ki?.. O yorumda ard niyetten uzak latife manasındaydı.. Feride de yılbaşı ve noelle alakalı bi yorum yapmış, bunun bana bulaşmak yada bulaşmamak isteyip, istememesiyle ne alakası var
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Hiç kimse, yılbaşında hristiyan bayramı gibi kutlayalım demedi. Hiç kimse çam süsleyelim de demedi. (En azından ben demiyorum.) Peki yılbaşında ne yapıyoruz? Ben ne yaptığımızı söyleyeyim. Ailece oturuyoruz. Televizyon izliyoruz. kalabalıksak, havadan sudan sohbet ediyoruz. Daha sonra yeni yılın bizlere mutluluklar getimesi için dua edip yatıyoruz. Nasıl ki bir insan için "inşallah bahtı açık olur, hayırlı bir evlat olur" diyorsak, 2009'da Allah'tan sağlık, huzur, mululuk dileyip yatıyoruz. Peki bu yapılan, sizin iddia ettiğiniz gibi yanlışsa, bana o zaman bunun yanlış olduğunu gösteren Kur'an ayetlerini veya peygamber hadislerini gösterin. Bana kendi yorumlarınızı yazmadan, Cübbeli böyle diyor demeden, bana kaynak gösterin. Davet ediyorum seni FarukArslan. Cevap değil, yorum değil. Sakın bunları yazacaksan hiç yazma. Milletin kafasını karıştırma. Benim söylediğim şekildeki bir yılbaşı etkinliğinin, yanlış olduğunu kaynağınla göster bize. Kur'an insanlara boşuna gönderilmedi. Peygamberimiz bu dünyaya öylesine gelmedi. Din hakkında konuşurken, ister ilahiyatçılar olsun, ister bizler olalım, kaynak göstermek zorundayız. Ve bizim beslendiğimiz iki kaynak vardır; Biri Kur'an diğeri peygamber. Ama önümüze Cübbeli hocayı koyup, Kur'an'dan kitaptan kaynak göstermeden günah demek, yanlış demek, bizim diinimize uygun mu? Eğer deseniz ki, "yılbaşımız, hristiyan bayramıyla çakışıyor. Bazı insanlar, noeli yılbaşını birbirine karıştırıyor. Bu nedenle yılbaşını kutlamamak, bence daha doğrudur" deseniz Amenna! Ama din adına kaynağınız bile olmadan kesin hüküm vermek, kimin haddine düşmüş! -------------------------- Bize yorum değil, Cübbeli Ahmet Mehmet'in ne dediği değil, kaynak gösterilinceye kadar da, bu konuda "haksız" olduğunuzu, Allah adına hüküm vererek (haşa) yanlış yaptığınızı bilin! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
yılbaşı kutlamaları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|