11-14-2009, 18:22 | #1 |
Yıldırım'dan Tekin'e: Benim üzerimden İslâm'a saldırıyorsunuz
Yıldırım'dan Tekin'e: Benim üzerimden İslâm'a saldırıyorsunuz
Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon davasının 123. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Duruşmada sanık Osman Yıldırım, savcı ve bazı sanıkların sorularını cevapladı. Savcı Nihat Taşkın'ın, "Bir gazete binasına 3 bomba atılması için vaat edilen 500 bin dolar çok değil mi?'' şeklindeki sorusuna, "Gazeteye o kadar paranın az olduğunu düşünüyorum.'' cevabını verdi. Savcının "İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu neden sizin hakkınızda 'bu itirafçı, yalan söylüyor' diyorlar?'' şeklindeki sorusunu üzerine, "Allah insanı cahil insanlarla muhatap etmesin. İtiraf eden Alparslan Arslan'dır. Timuroğlu ve Sağır ile onların tanımadıkları kişilerin isimlerini veren kişi Arslan'dır.'' dedi. Savcıların sorularının tamamlanmasının ardından sanıklardan Muzaffer Tekin de Yıldırım'a sorular yöneltti. Yıldırım, Tekin'in Ataşehir'deki evden bombaları nasıl aldığı, bombaların tipi ve renklerinin nasıl olduğu şeklindeki sorularına, aynı tip ve aynı renkte 3 bomba olduğunu, kendisinin önce sehpaya koyulan 2 bombayı, Alparslan Arslan'ın da üçüncü bombayı aldığını, el bombalarının siyah renkli ve parça tesirli olduğunu söyledi. Yıldırım, Tekin'in "Siz Alparslan Arslan ile aynı görüşte, imanlı, inançlı, dindar insan mısınız? Ankara'daki duruşmada, şeriat istediğinizi söylediniz.'' sözleri üzerine de şöyle konuştu: "Ben şeriatın gelmesini istemedim. Arslan, dindar bir insan değildir. Devletini sevdiğini hissediyordum. Sadece bu açıdan aynı görüşte olabiliriz. Bende bir değişim yok. Ankara'da hazırlanan tezgâh ve oyun karşısında hâlâ 'Elhamdülillah Müslüman'ım' demeye çekiniyorum. İslamiyet'e, Müslümanlığa niçin bu kadar kin duyduğunuzu anlamış değilim. Bunu benim üzerimden niye yapıyorsunuz?'' MÜSLÜMAN'IM, KÖKTEN DİNCİ DEĞİL! Muzaffer Tekin'in, Müslüman olduğunu söylediğini, ancak ifadelerinde değişiklikler bulunduğunu belirtmesi üzerine Yıldırım, "Ben Müslüman'ım diyorum, bunlar beni köktendinci ilan ediyor. Sonra da turizm işi yaptığımı söylüyorum. Alparslan dindar değil. Müslümanlık sıfatıyla TSK'yı, yargıyı tehdit ediyor.'' diye konuştu. Ergenekon ismiyle faaliyet gösteren sizsiniz Muzaffer Tekin'in yönelttiği sorulardan biri de 'Ergenekon örgütünün varlığını bilip bilmediği'ydi. Yıldırım, "Ergenekon'u biliyorum, örgüt olup olmadığını bilmiyorum.'' şeklinde konuştu. Tekin'in "Bu örgütün üyesi misiniz?'' sorusunu ise "Değilim'' şeklinde cevaplandırdı. Tekin'in "Üyesi olmadığın halde nereden varlığını biliyorsun? Danıştay cinayeti Ergenekon işi diye nasıl bilgi veriyorsunuz?'' demesi üzerine Yıldırım, "Ergenekon ismiyle faaliyet gösteren sizsiniz. Alparslan Arslan seninle hareket eden bir insan.'' karşılığını verdi. Muzaffer Tekin'in "Bunu somut olarak ortaya koyar mısın? Hayatımda ilk defa seni, bu salonda gördüm.'' ifadesini kullanınca Yıldırım, "Ben seni her yerde gördüm.'' dedi. BİRBİRLERİNDEN ÖZÜR DİLEDİLER Yıldırım, geçmişten bugüne kadar yaptıklarını devlete yıkmadığını, çıkar amaçlı suçları devlete yıkan insanlar gibi olmadığını savundu. Tekin, "Neden bu kişiler size eylemi yaptırdılar? Askerler de var. Bombaları niye onlara attırmıyorlar diye sormadın mı?'' diyerek yüksek sesle sorusunu yöneltti. Yıldırım'ın da "Sesini yükselterek konuşma.'' demesi üzerine Tekin, "Bana talimat veremezsin. Mahkeme aracılığıyla soru soruyoruz.'' dedi. Başkan Şengün de Yıldırım'a, "Senin de sesini yükselttiğin, çok yukarı çıktığın oluyor. Heyecanlandı. Sen üzerine alınma.'' diye konuştu. Bunun üzerine Yıldırım ve Tekin birbirlerinden özür diledi. 14 Kasım 2009, Cumartesi ZAMAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|