AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-07-2011, 14:23   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Yine yırttı
Mahkeme'nin medya patronu Aydın Doğan ile ilgili dünkü beraat kararını bilirkişi raporuna rağmen aldığı ortaya çıktı. İşte o bilirkişi raporu:



İşadamı Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin, “Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet ettikleri” iddiasıyla yargılandıkları davada beraatlerine karar verildi.

Doğan Grubu'nun 1997-2007 arasında yurtdışından kağıt ithalatını off-shore kurumlar üzerinden yüksek fiyatla yaptığı ve bu yüksek fiyatlar nedeniyle Hürriyet ve Doğan Gazetecilik'in zarar gördüğü iddia ediliyordu. Aydın Doğan kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, Ali Rıza Temuroğlu ve İmre Barmanberk ile birlikte İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa Muhalefet”ten yargılanıyordu.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA RAĞMEN

Mahkeme davayı dün sonuçlandırdı ve sanıkların beraatına karar verdi. Mahkemenin medya patronu Aydın Doğan ile ilgili dünkü beraat kararını bilirkişi raporuna rağmen aldığı ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda konunun uzmanlarının davacı SPK'nın tespitleri doğrultusunda görüş bildirdiği öğrenildi.

SPK'NIN ŞOK SUÇLAMALARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın SPK'nın suç duyurusu üzerine yaptığı soruşturma neticesinde hazırladığı 2009/23414 Esas sayılı iddianamede, Doğan ve arkadaşları ile ilgili şu suçlamada bulunuluyordu:

“Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Hürriyet) ve Doğan Gazetecilik A.Ş.'nin (Doğan Gazetecilik) ihtiyacı olan gazete kağıdı ve baskı malzemeleri ithalatı işlemlerinin, sözkonusu işlemlere fiili olarak herhangi bir katkısı bulunmayan ve Doğan Ailesinin sahibi olduğu/kontrolünde olan Eurozone Trading Limited, Sortal Trading Company Limited ve Shawcliff Trading Limited unvanlı şirketler üzerinden gerçekleştirilmesi suretiyle hisse senetleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Hürriyet ve Doğan Gazetecilik aleyhine bahse konu şirketlere haksız olarak menfaat sağlanmasında sorumluluğu bulunan ilgili şirket yöneticileri Aydın Doğan, İmre Barmanberk, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında SPK'nın 47/A-6 maddesinde 15. maddeye atfen tanımlanan suçun unsurlarının gerçekleşmiş olması dolayısıyla, aynı kanunun 49 hükümleri uyarınca soruşturma ve kavuşturma yapılması talep ediliyor. Savunma için başvuran şüpheli Aydın Doğan ve arkadaşları ile vekilleri olayda suç unsuru oluşmadığı yönünde 3 ayrı hukuki mütalaa sunmuştu.

TİCARİ TEAMÜLLERLE ÖRTÜŞMÜYOR

İddia ve savunma makamlarının çelişmesi üzerine mahkeme bilirkişiye başvurdu. Mahkemece belirlenen bilirkişiler Ticaret Hukuku Profesörü Tekin Memiş, Ceza Hukukçusu Doç. Dr. A. Caner Yenidünya ile Mali Bilirkişi Sezai Dumanoğlu iddialara ilişkin raporlarını tamamlayarak, mahkemeye sundular. Yeni Akit'in ulaştığı 17 Mayıs 2011 tarihli bilirkişi raporunda Ticaret Hukuku Profesörü Tekin Memiş ile Ceza Hukukçusu Doç. Dr. A. Caner Yenidünya, SPK'nın tespit ve değerlendirmelerine hak veriyor. Aydın Doğan ve arkadaşlarının eylemlerinin suç teşkil ettiğinin belirtildiği raporlarda, grup bünyesinde yurtdışından kağıt ithalatı yapmak üzere kurulan bir dış ticaret firması bulunmasına rağmen araya yurt dışında kurulu ve aile fertlerine ait off shore şirketlerin de konulmasının ticari teamüller ile örtüşmediği vurgulanıyor.

İŞTE O BİLİRKİŞİ RAPORU

SPK ve Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri'nce yapılan incelemeler neticesinde, Aydın Doğan ve aile fertleri tarafından yurtdışında kurulan off-shore şirketlerin gazete kağıdı ithalat sürecine herhangi bir katkılarının bulunmadığı, bu süreç ile ilgili tüm maliyetlere Doğan Dış Ticaret (DDT) firmasının katlandığı, gazete kağıdı ve baskı malzemesi ithalatı ile ilgili tüm operasyonel işlemlerin DDT Genel Müdürü Şener Mustaoğlu ve DDT personeli tarafından gerçekleştirildiği, DDT adına off-shore şirketler tarafından düzenlenmiş gibi gösterilen faturaların gerçekte DDT personeli tarafından DDT'nin merkezinde düzenlendiği konularının somut delillerle ortaya konulduğu vurgulanan bilirkişi görüşünde, örtülü kazanç aktarımı suçunun unsurlarının oluştuğu belirtiliyor.


CEZASI 7.5 YIL HAPİSTİ!

Davayı gören mahkeme hakimi de bu görüşe katılsaydı Aydın Doğan, kızı ve diğer iki Doğan Grubu yöneticisi yaklaşık 7,5 yıl hapis cezası alabilecek ve bu isimlerin şirketlerdeki yönetici pozisyonlarına son verilebilecekti.



 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-07-2011, 21:09   #2
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Başka bahara kaldı.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2011, 21:39   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Hangi mütrefini mazlum etmişki bu hukuk bunu etsin...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2011, 02:27   #4
Kullanıcı Adı
Seyyah
Standart
Dengeler söz konusu burada, mesaj verilecekti verildi. O mesaj ise DOKUNULURSUNUZ'du.
Siz rahat olunuz arkadaşlar iyininde kötününde döngü için gereği var tek ihtiyaç tımardı oda oldu.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi