AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-06-2007, 20:19   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart YÖK reformu için Teziç bekleniyor


Hükümet, YÖK reformu için 8 Aralık'ta görev süresi bitecek olan Başkan Teziç’in koltuğunun boşalmasını bekliyor. CHP duyarsız, MHP ise değişiklik yapılmasını destekliyor.

YÖK reformu için Teziç bekleniyor



Yükseköğretim camiası yıllardır geciktirilen reformlar için YÖK Başkanı'nın değişmesini bekliyor. Halen bu görevi yürüten YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 4 yıllık görev süresi 8 Aralık 2007'de dolacak. Görev süresince hükümetle çatışmaktan öte gitmeyen Teziç, TBMM'de başında bulunduğu kurumunun bütçe çalışmalarına ve Milli Eğitim Şûrası'na katılmamasının yanı sıra, MEB’in birçok düzenlemesinin birçoğunu yargıya taşıdı.

HEP MUHALEFET OLDU

Meclis'e sunulan YÖK yasa tasarısının, "YÖK'ü tasfiye etmeye yönelik" saklı bir siyasi amaç taşıdığını savunan Teziç, TBMM'den geçtiği halde Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği taslağa sürekli muhalefet etti. Hükümetin YÖK reformu için, TBMM'nin seçeceği yeni Cumhurbaşkanı'nın 8 Aralık'ta yapacağı atama sonrası Teziç'in gitmesini beklediği öğrenildi.

MHP'DEN DESTEK CHP SESSİZ

AK Parti'nin Anayasa Profesörü Ergun Özbudun başkanlığındaki bir heyete hazırlattığı yeni sivil anayasa taslağında 1982 Anayasası ile kurulan YÖK'ün mevcut haliyle devamı öngörülmüyor. Bunun yerine üniversiteler arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere, "Üniversitelerarası Kurul" yasal zemine kavuşturulacak. Rektör atamalarında ise cumhurbaşkanının yetkisi kaldırılacak. AK Parti'nin planladığı YÖK reformuna seçim beyannamesinde hiç yer vermeyen CHP duyarsız kalırken, MHP de yükseköğretim alanında değişiklik amaçlıyor.

UYGULAMALARI ELESTiRDi

Halen yürürlükte olan meslek liseleri ÖSS katsayılarının, bilimsel verilere dayandığını savunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, meslek lisesi mezunlarını rahatlatacak değişikliğe de "Tam bir eşitsizlik doğuracak" diyerek karşı çıkmıştı. Teziç daha sonra meslek liselilerin açık lise diploması almasına olanak sağlayan düzenlemeyi de dava etmiş, düzenlemeye daha sonra Danıştay'dan iptal kararı çıkmıştı. 5 yılda 5 bin yüksek lisans ve doktora öğrencisinin de MEB tarafından yurtdışına gönderilmesi de YÖK tarafından Danıştay'a taşınmış, Danıştay da uygulamayı engellenmişti. Teziç, öğretmenlere pedagojik formasyonunu vermeye YÖK'ün yetkili olduğunu belirterek, bakanlığın pedagojik formasyon kursu açılacağına ilişkin genelgesini de iptal ettirdi.

ŞURA KARARLARINA REST

Sürekli engellemeleri ile dikkat çeken YÖK Başkanı Teziç, 7 yıl aradan sonra 14- 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 17. Milli Eğitim Şurası çalışmalarından da uzak durdu. Şuranın kararlarını kesinlikle benimsemediklerini belirten Teziç, katsayı hakkında alınan tavsiye kararlarına oldukça olumsuz yaklaşmıştı.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi