09-10-2010, 18:22 | #1 |
Yol Parası Biriktirip 'Evet' İçin Nijerya'dan Geldiler
Yol parası biriktirip 'Evet' için Nijerya'dan geldiler
Dünya'nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkler, vatandaşlık bilinciyle referandumda oy kullanmak için Türkiye'ye gelmeyi sürdürüyorlar. Yaklaşık 50 kadar gurbetçi vatandaş daha, bu sabah aileleriyle birlikte Nijerya'dan geldiler. Vatandaşlar, referandumda 'Evet' oyu kullanmak üzere gelmeyi daha önceden plânladıkları için yaklaşık bin dolar olan yol parasını biriktirdiklerine dikkat çektiler. Eğitimci İsa Erdin, Nijerya'dan değişik zamanlarda 90 kişinin oy kullanmak üzere geldiğini belirterek, kendilerinin 50 kişilik son kafile olduğunu anlattı. Erdin, "Arkadaşlarımızı hava trafiği sıkışık, bilet bulmak zor olduğu için başka havaalanlarına gönderdik. Geldiğimize değecek. Şu anda mevcut Anayasa'nın yetersiz olduğu çok bariz. İnşallah bu yeni yasa bizi daha özgür kılacak. Daha katılımcı, daha demokrat olacağız; önümüz de açılacak. Sonraki anayasa değişiklikleri için böyle bir kapı aralanmış olacak." dedi. Nijerya'daki Türk okulunda matematik öğretmeni olan Birol Macit de, yaklaşık 5 bin kilometrelik uzun bir yolun referandum için katedilmeye değer olduğunu söyledi. Uçak bileti için kişi başı bin dolar ödediklerini ifade eden Macit, "Bazı fedakârlıklar olması gerekiyor. Ülkemizin geleceği için böyle bir yola çıktık. Oyumuzu kullanacağımız için mutluyuz." diye konuştu. Macit, referandum süreci başladığında Nijerya'da olacaklarını düşünüp, oy kullanmak üzere Türkiye'ye geleceklerini hesaplayarak yol parasını biriktirdiklerini vurguladı. Kucağında çocuğu Zehra Gül ile açıklama yapan Yusuf Topal ise, demokrasi, ülkemizin ve çocukların geleceği için 'Evet' diyeceğini kaydetti. Zaman 10.09.2010
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-10-2010, 19:23 | #2 |
Duygulanmamak elde değil..
Allah razı olsun. İnşaAllah bunca güzel gönüllü oldukça, bu milletin sırtı yere gelmez.. |
|
09-10-2010, 19:25 | #3 |
Helal olsun bea (: ben Bilecikten Trabzona gitmeye Üşeniyordum (:
|
|
09-10-2010, 19:42 | #4 |
|
|
09-10-2010, 19:53 | #5 |
Cemaat olarak 'evet' diyorlar, 'evet'leri ihmal etmeyin diye uyarıldılar tabi, emir büyük yerden geldi
Nijeryadakiler bile geliyor =) Sevindim.. |
|
09-10-2010, 20:05 | #6 |
Adamlara helal olsun.
Birde bizimkilere bak, boykot lcln ellerinden geleni yapiyorlar... |
|
09-10-2010, 20:12 | #7 |
tebrik ediyorum gerçekten büyük bir vatan sevgisi..Allah yar ve yardımcıları olsun..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|