AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-10-2010, 18:22   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Yol Parası Biriktirip 'Evet' İçin Nijerya'dan Geldiler
Yol parası biriktirip 'Evet' için Nijerya'dan geldiler

Dünya'nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkler, vatandaşlık bilinciyle referandumda oy kullanmak için Türkiye'ye gelmeyi sürdürüyorlar. Yaklaşık 50 kadar gurbetçi vatandaş daha, bu sabah aileleriyle birlikte Nijerya'dan geldiler. Vatandaşlar, referandumda 'Evet' oyu kullanmak üzere gelmeyi daha önceden plânladıkları için yaklaşık bin dolar olan yol parasını biriktirdiklerine dikkat çektiler.

Eğitimci İsa Erdin, Nijerya'dan değişik zamanlarda 90 kişinin oy kullanmak üzere geldiğini belirterek, kendilerinin 50 kişilik son kafile olduğunu anlattı. Erdin, "Arkadaşlarımızı hava trafiği sıkışık, bilet bulmak zor olduğu için başka havaalanlarına gönderdik. Geldiğimize değecek. Şu anda mevcut Anayasa'nın yetersiz olduğu çok bariz. İnşallah bu yeni yasa bizi daha özgür kılacak. Daha katılımcı, daha demokrat olacağız; önümüz de açılacak. Sonraki anayasa değişiklikleri için böyle bir kapı aralanmış olacak." dedi.

Nijerya'daki Türk okulunda matematik öğretmeni olan Birol Macit de, yaklaşık 5 bin kilometrelik uzun bir yolun referandum için katedilmeye değer olduğunu söyledi. Uçak bileti için kişi başı bin dolar ödediklerini ifade eden Macit, "Bazı fedakârlıklar olması gerekiyor. Ülkemizin geleceği için böyle bir yola çıktık. Oyumuzu kullanacağımız için mutluyuz." diye konuştu. Macit, referandum süreci başladığında Nijerya'da olacaklarını düşünüp, oy kullanmak üzere Türkiye'ye geleceklerini hesaplayarak yol parasını biriktirdiklerini vurguladı.

Kucağında çocuğu Zehra Gül ile açıklama yapan Yusuf Topal ise, demokrasi, ülkemizin ve çocukların geleceği için 'Evet' diyeceğini kaydetti.

Zaman 10.09.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-10-2010, 19:23   #2
Kullanıcı Adı
Feride
Duygulanmamak elde değil..

Allah razı olsun.

İnşaAllah bunca güzel gönüllü oldukça, bu milletin sırtı yere gelmez..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-10-2010, 19:25   #3
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Helal olsun bea (: ben Bilecikten Trabzona gitmeye Üşeniyordum (:
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-10-2010, 19:42   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Duygulanmamak elde değil..

Allah razı olsun.

İnşaAllah bunca güzel gönüllü oldukça, bu milletin sırtı yere gelmez..
Amin. Durmak Yok Yola Devam.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-10-2010, 19:53   #5
Kullanıcı Adı
merve
Cemaat olarak 'evet' diyorlar, 'evet'leri ihmal etmeyin diye uyarıldılar tabi, emir büyük yerden geldi
Nijeryadakiler bile geliyor =) Sevindim..
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-10-2010, 20:05   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
Adamlara helal olsun.
Birde bizimkilere bak, boykot lcln ellerinden geleni yapiyorlar...
Alt 09-10-2010, 20:12   #7
Kullanıcı Adı
M.Atilla
tebrik ediyorum gerçekten büyük bir vatan sevgisi..Allah yar ve yardımcıları olsun..
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)