11-02-2010, 23:34 | #1 | |||
Yorgun Demokrat
YORGUN DEMOKRAT
Karanlık yollardan geçtik Zehir gibi sular içtik Bir yanımızda ölüm Bir yanımızda yar sevdik Bir değil bin bir kere Sırat köprüsünden geçtik Cehennem denen illetin Ta göğsünü deldik geçtik. Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu. Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat. Şarkılar küsmüş dudağa Ömründe gecikmiş hasat Karışmış çoluk çocuğa Geçim derdinde demokrat İçlenir hatırladıkça İzlerini o günlerin Düşe kalka bata çıka Yaşadığı o depremin. Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu. Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat. Ahmet KAYA - Yusuf HAYALOĞLU
|
||||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-02-2010, 23:39 | #2 |
yakarım geceleri,metrisin önü ve yorgun demokrat...
en sevdiğim üç ahmet kaya şarkısı... |
|
11-02-2010, 23:43 | #3 |
Her şarkısı ayrı güzeldir..Ayrım yapamam..Aslında şarkılarından ziyade böyle bir ses yok bana göre kimsede..
Birdaha da zor gelir öyle bir ses..Değeri bilinmedi zamanında ama çok geç de olsa biliniyor artık birçok kişi tarafından.. Kendisini unutmadık.. Unutmayacağız da.. Yaşamında kimsenin gösteremediği kadar cesaret gösteren yürekli adam.. Rabbim mekanını Cennet eylesin.. |
|
11-02-2010, 23:43 | #4 |
o degilde su anda en fazla duydugumuz sanatci tipi ahmet kaya gibi birisidir.. Su anda ahmet kaya hayatta olsa baris sürecine cok ama cok katkisi olurdu ama düzmece haberle onu serefsiz ilan edenler simdilerde yine bildiginiz gibi bu seferde halkin anasina hakaret ediyorlar!
|
|
11-02-2010, 23:44 | #5 |
Bu şarkının özellikle ismini çok seviyorum.
Ve tabiki benim için de çok ayrı bir yeri var... Hangi şarkısının yeri ayrı değil ki Ahmet Ağabey'in... |
|
11-02-2010, 23:46 | #6 |
Kesinlikle katılıyorum abi..
Yaşasaydı ağzından her çıkan söz birçok çevre tarafından fazlasıyla dikkate alınırdı.. Barışa fazlasıyla katkı sağlardı.. |
|
11-02-2010, 23:47 | #7 |
"Bir değil, bin bir kere Sırat köprüsünden geçtik"
Diyor ya, işte bu sözlerden çok önemli anlamlar çıkıyor. Çekilen bunca acının tarifi bu şekilde belirtilmiş... |
|
11-02-2010, 23:52 | #8 |
Eşi Gülten Kaya'da Referandum'a destek vermişti.
Ve 2 gün önce Kanal 7'nin konuğuydu... Evet, kendisi hayatta olsaydı çok önemli şeyler yapmaya devam edecekti. Ölümüyle bile bu ülkeye çok iyi şeyler kazandırdı. Ama alçaklar onu "43" yaşında öldürdü!.. Şunu diyordu; "Hakkımda yazılan yalan dolan haberlere inanmayın, kanmayın. Şerefim üzerinde yemin ederim ki Ahmediniz size hiçbir zaman ihanet etmeyecektir" |
|
11-03-2010, 00:16 | #9 |
iyi guzelde...
bu kadar fanatik degilim Ahmet Kaya ya... dinlerim hos guzel parcalari var.... ama.muzik diyosaniz yada ses benim icin tek gercek vardir..... MetallicA.... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|