AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-12-2008, 00:30   #1
Kullanıcı Adı
merwezzz
Standart yorum size ait
Çağdaş Eğitim Vakfı yardım toplamak için cami cemaatine dadandı

Fotoğraflar: samanyoluhaber.com
Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) camilerde yardım topluyor. Bu güne kadar hep İslam karşıtı söylemlerle gündeme gelen ve her fırsatta muhafazakar kesimlerin tepkisini çeken Çağdaş Eğitim Vakfı, cami cemaatine el açmaya başladı.

Protestan misyonerliği yaptığı MİT raporlarında kayıtlı olan vakıf, para toplamak için cami avlularına tezgah kuruyor. Vakfın, bugüne kadar sürekli 'hor' gördüğü cami cemaatinden makbuz karşılığı 'bağış' toplaması yadırgandı. Son uygulama vakfın, 'çağdaş' olarak nitelendirdiği yandaşlarından yeteri kadar destek görmediği ve bunun üzerine hayır yapmayı seven dindar insanlara yöneldiği şeklinde yorumlara neden oldu. ÇEV'in makbuz karşılığı camilerden ne kadar yardım topladığı konusunda net bir rakam yok. Yine bir süre önce bölücü örgütle irtibatı olan bazı öğrencilere burs verdiği ortaya çıkan ÇEV'in, toplanan paraları nerelerde kullandığı da bilinmiyor.

Misyonerliği, MİT raporlarında kayıtlı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi Üyesi Yılmaz Dikbaş, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, ÇEV'in başka bazı dernek ve vakıflarla birlikte Protestan misyonerliği yaptığını, ADD'nin de bu vakıfları desteklediğini gündeme getirmişti. Bunun üzerine ÇEV, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Yılmaz Dikbaş aleyhine açmıştı. Mahkeme ise davayı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) raporunu gerekçe göstererek reddetti. Dikbaş'ın, 'ÇEV'in misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu ve üyelerinden topladığı paraları misyoner örgütlere aktardığı' yönündeki iddiaların MİT raporunda da yer aldığını belirten mahkeme, davanın reddine karar verdi.

zaman,11 ocak cumartesi

merwezzz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-12-2008, 00:33   #2
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart yorum size ait
Bunlar da bizden olsun ;)

Alt 02-04-2008, 23:42   #3
Kullanıcı Adı
Selman(Beylikdüzü)
Standart yorum size ait
Allah bi insanı şaşırtmasın ne diyiym, bunlara başka ne denilir...
Selman(Beylikdüzü) isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)