11-08-2007, 02:34 | #1 |
Youtube'da İlan Etti Fin Lisesini Kana Buladı
Sakin bir Fin kasabasındaki lisenin bir öğrencisi YouTube’a "Jokela Lisesi Katliam -11.7.2007" başlıklı video koyduktan sonra okula gidip silahla 7 kişiyi öldürdü.
FİNLANDİYA’nın güneyindeki Tuusula kasabasında bir liseyi basan silahlı öğrenci dehşet saçtı, ikisi öğretmen olmak üzere en az 7 kişi öldü, biri ağır olmak üzere 11 kişi de yaralandı. Okul müdürünün de can verdiği sanılıyor. Başkent Helsinki’nin 60 kilometre kuzeyindeki sakin kasabada dün yaşanan olayda, ismi açıklanmayan öğrenci, öğle vakti tek tek sınıflara girip rastgele ateş açmaya başladı. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis, 400 öğrencinin eğitim gördüğü lise ve ortaokul binalarını kuşattıktan sonra sınıf pencerelerinden kaçan öğrencileri tahliye etti. Tabancalı saldırgan kısa bir süre sonra tutuklandı. 18 yaşındaki saldırganın, katliamdan önce internetteki video paylaşım sitesi Youtube’a metal müzik eşliğinde okulun fotoğraflarını gönderdiği ve "Jokela Lisesi Katliam -11.7.2007" başlığını kullandığı öğrenildi. "Sisteme karşı devrim" mesajının yazılı olduğu videoda, silahlı genç bir adamın iki fotoğrafı da görülüyor. "Sturmgeist89" (Almanca’da Fırtına Ruhu) kullanıcı adını kullanan öğrencinin yolladığı ve aralarında Adolf Hitler görüntülerinin de bulunduğu diğer videolar da, olay sonrası Youtube’dan kaldırıldı. Dünyanın kişi başına en çok silah düşen ülkelerinden biri olmasına karşın Fin okullarında nadiren suç işleniyor. Ancak Jokela Lisesi’nin 1999 yılında da ölümcül olmayan dört bıçaklama vakasına sahne olduğu bildirildi. Ülkede kamusal alanda yaşanan son ciddi saldırı, 2002 yılında gerçekleşmiş ve genç bir adam Helsinki’de bir alışveriş merkezinde kendisiyle birlikte 7 kişiyi bombayla havaya uçurmuştu. haberler.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-08-2007, 02:36 | #2 |
:o :o :o :o :o Bir gence hangi sebep bunları yaptırabilir ki...
|
|
11-08-2007, 02:36 | #3 |
evet ben de haberlerde duymuştum.Çok kötü ya :-[ :'(yapana yazıklar olsun
|
|
11-08-2007, 02:38 | #4 |
loneliness silah ozentisi
youtube video larini gordum haberlerde tamamen ozenti ama katliam boyutuna ulasmis |
|
11-08-2007, 02:39 | #5 |
vay be ne caniler varmış yazık nereye gidiyor bu insanoğlu demek kıyamet iyice yaklaştı...
|
|
11-08-2007, 02:43 | #6 |
helal olsun çocuga!!!!!!!!!!!!!!...ne güzel egitmişler... : :
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|