AK Gençliðin Buluþma Noktasý
Köþe Yazýlarý Köþe yazýlarý burada paylaþýlýyor.

Stil
Seçenekler

Alt 01-17-2008, 19:28   #1
Kullanýcý Adý
CeVHeR
Standart ´´YÜKSEKÖÐRENÝM´´ deðil, ´´ÖÐRENÝM´´ serbest olmalý!.. ( SERDAR ARSEVEN )
Üniversitelerdeki hukuk dýþý “baþörtüsü” yasaðýnýn kaldýrýlmasýna dair bir Anayasa maddesi olsun mu olmasýn mý?..
Yani þu:
Ceza hukuku ve genel ahlâka aykýrý olmamak kaydýyla hiç kimse kýlýk kýyafetinden dolayý YüKSEKöÐRENÝM hakkýndan mahrum býrakýlamaz” densin mi?..
Tereddütlerim var…
Dün AK Parti’nin bu konuyla birebir ilgilenen üst düzey yetkililerinden bazýlarýyla uzun uzun konuþtum…
Kendilerine, buradaki “Yükseköðrenim” kavramýnýn son derece sýkýntýlý olduðunu söyledim…
Bu, kýlýk kýyafet hürriyetini “üniversiteyle sýnýrlandýran” bir madde olur…
Ve baþka sýkýntýlar doðurur…
Mesela; bir “açýk lise” uygulamasý var…
“Yasak terörü”, açýk lise uygulamasýndan faydalanarak diploma sahibi olmaya çalýþanlarý maðdur etmekte…
Sistemi bilirsiniz; kitaplarýnýz eve gönderiliyor…
Televizyonda dersler de var…
Evinizde çalýþýp, senede birkaç kez imtihana giriyorsunuz…
Baþarýlý olabildiðiniz takdirde lise diplomasý alýyorsunuz.
Herhangi bir yaþta açýk liseye kayýt yaptýrabilirsiniz…
Görüyorum; kýrk yaþýnda, elli yaþýnda öðrencileri var açýk lisenin…
Diyelim ki, elli yaþýndaki anneniz dýþarýdan açýk-ilköðretimi, açýk liseyi bitirmeye karar verdi…
Yapmasý gereken, gidip kayýt olmak…
Derslerine güzel güzel çalýþmak…
Ve… Sýkýntý burada: Baþýný açmak!..
Buna mecbur ediyorlar… Baþýný açmayanlar, salondan çýkartýlýyor…
Sýnavlarý geçersiz sayýlýyor…
Bu düpedüz “terör eylemi…”
Maalesef, sýnav merkezleri “yasakçý zorbalar” tarafýndan esir alýnmýþ durumda. Ýtiraz edemiyorsunuz…
Bizcileyin gidip Milli Eðitim Bakaný’na þikâyet ettiðinizde; “Durumlarý biliyorsun” cümlesinin versiyonlarýna muhatap oluyorsunuz!..
Bu kadar uzattýktan sonra, geleyim Anayasa’ya iliþkin tereddüdümün bu “kesimi” ilgilendiren tarafýna:
“Hiç kimse YüKSEKöÐRENÝM hakkýndan mahrum býrakýlamaz” hükmü, açýk ilköðretim okullarý ve açýk lise sýnavlarýndaki “terörü” legalleþtirmez mi?..
Sadece “açýk” okullar da deðil mesele…
Baþörtüsü, liselerde niçin yasak olsun?..
Maksat; “hizmet alan - hizmet veren” ayrýmýysa…
Ve hizmet alanlarýn “yasak” kapsamýnda olmasýna karþý çýkýlýyorsa…
Lise öðrencisi de, “hizmet alan” kategorisinde deðil mi?..
Malûm, lise öðrenimi dört seneye çýkartýldý.
Lisenin son sýnýfýndaki bir öðrencinin, “nasýl giyineceðine karar veremeyecek durumda” olduðunu kim söyleyebilir ki?..
Bir de sýnýf tekrarlayan öðrenciler var…
Onlar da mý “yasaklý” kalmalý!..
Açýk liseler, kapalý liseler böyle…
öðrencileri üniversite sýnavýna hazýrlayan dershaneleri unutmayalým…
Birçok dershanede baþörtüsü yasaðý uygulanýyor…
Kýlýk kýyafet serbestisi, “yüksek öðretimle” sýnýrlandýrýldýðý takdirde…
Buralardaki baþörtülü öðrencilerin durumu ne olacak?..
Mesleki eðitim kurslarýna devam edenler de “baþörtüsü yasaðýna” muhatap...
Onlarýn problemini nasýl çözecek siniz?
Bir baþka grupta ise “Ýmam Hatip öðrencileri” yer almakta…
Kýlýk kýyafet serbestisini “Yükseköðrenim”le sýnýrlandýrdýðýnýz takdirde, “baþörtülü Ýmam Hatip öðrencilerinin” sýkýntýsýný arttýrmýþ ve kalýcý hale getirmiþ olmaz mýsýnýz?..
Tamam, bu iktidar döneminde iyi kötü “idare” edilir de…
Günün birinde iktidar deðiþirse ne olacak?..
Kötü niyetli bir yönetim, “yükseköðrenim” sýnýrlamasýný “Ýmam Hatip öðrencilerinin” aleyhine kullanmaz mý?!..
O zaman, “Kur’an-ý Kerim” derslerinde de “aç” bakalým!..

Uzatmaya gerek yok…
Ben… Bu maddenin…
“Hiç olmazsa…”
Þu þekilde düzenlenmesinin gereðine dikkat çekiyorum:
“Ceza hukuku ve genel ahlâka aykýrý olmamak kaydýyla hiç kimse kýlýk kýyafetinden dolayý öÐRENÝM HAKKINDAN mahrum býrakýlamaz...”
Bir adým, bir baþka sýkýntýyý gündeme getirmesin…
Zamanýnda AÝHM’e yapýlan gereksiz baþvurular…
Daha da vahimi yanlýþ baþvurular ve süreç içinde yapýlan hatalar, “yasakçý teröristlerin” ellerine iyi kötü bir koz vermekten baþka bir sonuç getirmedi…
Mesela; (Kimin aklýna uyduysa) “Türkiye’de din özgürlüðü ihlal ediliyor” iddiasýndan vazgeçince Leyla Þahin, dâvâyý kaybetti!..
Bugün de, “özgürlüklerin” üstelik “özgürlük alanýný geniþletmeyi vaat eden ” AK Partililer tarafýndan “sýnýrlandýrýlmasý” hata olur…
Þunu da ifade etmek gerekir ki;
AK Parti’nin, herhangi bir “sýkýþýk” durumda, Recep Tayyip Erdoðan’ý terk etmeyecek olan “gerçek tabaný…”
Kýlýk kýyafet serbestisinde, “hizmet alan- hizmet veren” ayrýmýna da karþý…
Mesela… Bu tabanla yakýn temas halindeki Memur-Sen’in Genel Baþkaný Ahmet Aksu;
“Baþörtüsü bütün memurlar için serbest olmalý” diyor…
Niçin olmalý?..
Basit:
“Hizmet veren de Allah’ýn kulu…
Hizmet veren de sorumlu!..”

Buraya kadar yazdýklarýmýn hepsini, konu üzerinde çalýþan AK Parti yöneticileriyle görüþmelerimde dile getirdim…
Doðrusunu isterseniz; o taraf “net” bir kanaate varmýþ, deðil…
Ýçlerinden, ismini “özel ricasýndan” dolayý mahfuz tuttuðum biri…
Dahasý en önde geleni, “Kýlýk kýyafet hürriyetini YüKSEKöÐRENÝMLE sýnýrlandýrmanýn sakýncalarýný biz de göz önünde tutuyoruz” dedi…
“Peki o zaman niçin daha az sakýncalý olanýný tercih etmiyorsunuz? Niçin oradaki YüKSEKöÐRENÝM’ ibaresini ‘öÐRENÝM’ haline getirmiyorsunuz?” diye sordum…
“Biz de þaþýrmýþ durumdayýz” karþýlýðýný verdi!..
Hayýr… Þaþýrmaya gerek yok…
üniversitelerdeki sýkýntý, “malûm geliþmeler sayesinde”, “fiili durum”la aþýlabilir…
önemli olan, “ileri adým” atmak…
O da…
“YüKSEK öÐRENÝM” deðildir…
“öÐRENÝM”dir!..

Serdar ARSEVEN / VAKÝT 17/01/2008

Konuyu Beðendin mi ? O Zaman Arkadaþýnla Paylaþ
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-18-2008, 02:52   #2
Kullanýcý Adý
ümitli_bekleyis
Standart ´´YÜKSEKÖÐRENÝM´´ deðil, ´´ÖÐRENÝM´´ serbest olmalý!.. ( SERDAR ARSEVEN )
Amacýmýz þu fani dünyada inancýmýzýn gereklerini gerçekleþtirmek, ayný zamanda dünyayý yaþanlýr bir hale dönüþtürmekse yasaklar niye oluyor ? Özgürlüðün bas bas baðýrýldýðý bir ülkede özellikle...ÝnþaAllah hakkýmýzda hayýrlý olan en uygun zamanda olur ve bu gibi tartýþmalarý tozlu raflar arasýna kaldýrýrýz.

Teþekkürler +
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-18-2008, 02:55   #3
Kullanýcý Adý
CeVHeR
Rica eder, ben teþekkür ederim...
Alt 01-18-2008, 03:35   #4
Kullanýcý Adý
amasralii74.5
evet kardeþim haklýsýn
her zaman her yerde baþörtüsü serbest olmalý artýk müslümanlar eziyet çekmemeli.
acaba açýk lisede mi okusam,yada peruk taksam olur mu? gibi çereler aramamalý.
eðer örtünmek istiyorsa her zaman ve her yerde öðrenim hakkýný özgürce alabilmeli.
amasralii74.5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)