AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-23-2012, 13:39   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Lightbulb Yüksekova'da çiftçiye makine yardımı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında çiftçilere tarımda kullanılacak makine yardımı yapıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında, Yüksekova'da tarımla uğraşan çiftçilere 40 makine verildi.

İlçenin Şemdinli Yolu üzerinde düzenlenen anahtar teslim törenine Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özgür, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ve bazı vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Tikdağ, makinelerin hibe karşılığında vatandaşlar için temin edildiğini kaydederek, “Bu nedenle verilen makine masraflarının bir kısmını devlet bir kısmını da sizler karşılayacaksınız. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Tırpanla çok ot biçtim, sabanla da çok tarla sürdüm. Tarlada çok bağ bağladım. Ama makine-ekipman açısından teknolojinin gelişmesi nedeniyle artık sizler bu işi yapmayacaksınız. Bu işi makineler yapacak. Bu amaçla bugün sizlere makinelerinizi teslim edeceğiz. Umarım bu makineler tarımın verimliği açısından büyük katkı sağlar. Yeni iş makinelerinin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tikdağ, törenin ardından anahtarları çiftçilere teslim ederek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

yüksekovahaber

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)