Alıntı:
ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı
Doğru söylüyorsun yaa. Aslında bizim pilotu ceza olarak o uçaktan atmalıydılar....
Bakıyorum yunan ağzıyla konuşuyorsun . Bir akrabalığın mı vardı kardeş. Varsa söyle de ona göre konuşalım. Başsağlığına filan geliriz belki.
Türk pilotun suçlu olduğu dişüncesi sizde hemen kabül görmüş nedense. Türk pilotun hatalı olduğunu iddia eden kim? Yunan avukatlar. Bizim kendi pilotumuzun hatası diyecek değiller ya elbette hatayı bizde bulacaklar.
Anlamadığım ne diye hemen yunan tarafını savunmaya geçtiğiniz.
|
işte sizin gibiler malesef sadece tek yönlü düşünebilme kapasitesine sahipler. hemen de
'sen yunan mısın? sen şu musun bu musun?' tepkisini veriyorsunuz. Yunan ağzıyla konuştuğum felan yok. akraba tabirinde hiç yakışık olmamış. türk pilot yunan havasahasını ihlal ettiği ve olmaması gereken yerde uçtuğu için suçludur. ölüme sebebiyet vermekten dolayı bile olsa insanlar yargılanır evrensel hukuk kurallarına göre.
2001 de yapılan anayasa değişikliğine göre; bir Türk vatandaşı suç işlemişse ve işlediği suç uluslararası arenada kabul gören bir suçsa türkiyenin o türk vatandaşını teslim etme mecburiyeti vardır. bu yasayı geçiren de mhp-dsp-anap koalisyonuydu. 2001 den önce bir türk, isterse dünyadaki 1 milyar kişiyi öldürsün eğer türkiyeye kaçıp ülkesine sığınmışsa hiçbir şekilde başka bir ülkeye teslim edilmiyordu. yasa geçti ve başka bir ülkede suç işlemiş bir türk vatandaşı mecburen o ülkeye teslim ediliyor. 4 yıl ceza verilmesi bana az bile geldi.
normalde izin almadan bir ülkenin sınırına girersek ve o esnada yabancı ülkenin askeri tarafından öldürülürsek ülkede hiçbir suç bulunmuyor. burada sınırı ihlal eden suçludur. KKTC de sınırı ihlal eden bir Rum, Türk askeri tarafından delik deşik edildi. Rum tarafı olayı heryere taşıdı, Türkler şöyle Türkler böyle dedi fakat KKTC haklı bulundu ve ceza almadı.
olayı farklı yerlere çekmeyin. hepinizden daha milliyetçiyim, hepinizden daha çok bağlıyım devletime. ben sadece empati yaptım ve aynı durum bizim başımıza gelseydi yunanlı pilota çok daha ağır ceza verirdik vermezsek bile kamuoyunda ağır eleştiriler alırdık dedim.