AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2011, 17:37   #1
Kullanıcı Adı
rikopasa
Standart ZAMAN gazetesi neden bedava dağıtılıyor
Hergün evimden servise kadar yaklaşık 200 metre yürüyorum.
Bu süre zarfında ilki bizim kapının altından atan kişi olmak üzere 3 tane scooter motorlu arkadaş görüyorum, motorların her iki yanında gazete dolu cepler ve bu arkadaşlar apartmanların, dükkanların kapılarının, kepenklerinin altlarından Zaman gazetesi atıyorlar, bedava dağıtıyorlar.

Bu gazetenin maliyeti ve buna ek olarak o motorların yakıtı, amortismanı gibi maliyet kalemleri nereden karşılanıyor ?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Zaman_%28gazete%29
lininden baktığıma göre başarılıda bir gazete, neden bedava dağıtılıyor anlayamadım ?

rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-09-2011, 17:44   #2
Kullanıcı Adı
Eşref
Bedava dağıtılmıyor kardeşim. O kuryeler dağıtıma gece 3-4 gibi çıkılıyor. Nerede bir abone varsa, o apartmanın girişine veya işyerinin kapısına gazete bırakırlar. O gazetenin bir sahibi, bir abonesi vardır. Lakin bir yanlışlık yapılıyor da yanlış kapıya bırakılıyorsa, durumu kuryeye veya gazeteye bildirebilirsin.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2011, 18:01   #3
Kullanıcı Adı
rikopasa
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bedava dağıtılmıyor kardeşim. O kuryeler dağıtıma gece 3-4 gibi çıkılıyor. Nerede bir abone varsa, o apartmanın girişine veya işyerinin kapısına gazete bırakırlar. O gazetenin bir sahibi, bir abonesi vardır. Lakin bir yanlışlık yapılıyor da yanlış kapıya bırakılıyorsa, durumu kuryeye veya gazeteye bildirebilirsin.
Onu bende düşündüm abone sistemi galiba diye, öyleymiş demekki.
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2011, 18:39   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
kardeş bedava dağıtım değil o...
Her bölgenin bir dağıtıcısı oluyor aboneliği olan bina ve dükkanlara gazeteyi sabah erken ulaştırıyor....
Kapının altından içeri atılır genelde erken saatte dağıtıldığı için insanları rahatsız etmiyorlar
Her ay bir görevli aynı adrese gelir ve parayı tahsil eder...
Alt 08-09-2011, 18:45   #5
Kullanıcı Adı
Terennüm
bedava degil her bir aboneye fatura geliyor bazen elden genelde kredi kartından geçiliyor.bazilari senelik ödüyor. İstersen söyle yapalım rikopasam sen bir yıllık abone ol sistemin nasıl işlediğini öğrenmiş olursun
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-10-2011, 14:46   #6
Kullanıcı Adı
depare
Ben abone değilim bana bedava ulaşıyor o nasıl oluyor yok istesem 5 tane de alabilirim

Ama ilgilendiğim bir gazete olmadığı için evde de okunmayacağı için almıyordum sonra fikir değiştirerek gazete evde kullanmaya lazım olduğu için her gün bir kaç adet alıyordum..

Ramazan dan önce sabah işyerin den çıkıp kahvaltı yapmak için kahveye gidiyoruz adam her sabah 15 tane getirip kahveye bırakıyor ilk zamanlar kahveciye bunlar sahipli mi diye sorduğum da hayır bu adam her sabah gelip bırakıyor zaten her gün birikiyor istiyorsan istediğin kadar al diyordu..

Ama şu da var aynı kahveye Zaman hariç sadece Bandırman'ın yerel gazetesi de aynı şekil de 10-15 adet bırakılıyor bildiğim bir kaç kahve de böyle bir şeye rastlamadım..

Bedava olmaz yani zengin birisi alıyordur 100-200 tane o şekilde kahvelere oraya buraya yolluyordur insanlara bedava ulaşsa da gazeten'in bedeli her surette ödenir...

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-10-2011, 15:04   #7
Kullanıcı Adı
Hüdavendigâr
Bir ay öncesine kadar bizim binayada hergün bırakılıyordu.binada abone olan varmı yokmu bilmem ama gazeteler günler boyunca birikiyordu binanın önünde.ben dahil herkes gazete başkasınındır diye almıyordu.en son gördüğümde çocuklar gazeteleri birbirlerine fırlatıyorlardı..
Hüdavendigâr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-10-2011, 15:12   #8
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Bedava olmaz yani zengin birisi alıyordur 100-200 tane o şekilde kahvelere oraya buraya yolluyordur insanlara bedava ulaşsa da gazeten'in bedeli her surette ödenir...

Zengin değilde dava edinmişler bir şekilde bu işi yapıyorlar seçime yaklaştığımız vakit halkın yoğunlukta olduğu ve sadece kartel basının gazetelerinin olduğu mekanlara dağıtılır her seçim yaparım bunu . Söylediğin gibi bedava değil kesinlikle.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-10-2011, 16:37   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir ay öncesine kadar bizim binayada hergün bırakılıyordu.binada abone olan varmı yokmu bilmem ama gazeteler günler boyunca birikiyordu binanın önünde.ben dahil herkes gazete başkasınındır diye almıyordu.en son gördüğümde çocuklar gazeteleri birbirlerine fırlatıyorlardı..
hangi bina bakayım sizin ki

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)