|
![]() |
#1 |
![]() Zaman Gazetesi bugün The Washıngton Post yazarı Yahudi David Ignatius`un bir makalesini tercüme ederek yorum sayfasında yayınladı. Müslüman Kardeşler`e yönelik ağır eleştiriler içeren bu makalenin neden tercüme edildiği ve neyin amaçlandığı merak konusu oldu.
Ihvan-ı Müslümin eleştirisi kadar bu maleyi ilginç kılan diğer unsur, makalenin yazarı. Yazının sahibi, The Washıngton Post yazarı Yahudi David Ignatius, "one minute" hadisesinin yaşanmasına neden olan kişi. Ignatius, Davos`ta Başbakan Erdoğan`a söz hakkı vermek istememesi nedeniyle Erdoğan`ın "One minute" dediği için İslam dünyasında çok yakından tanınan bir yazar. "Mısır halkı, Kardeşler`in bu yeni demokrasi tecrübelerini mahvetmeyeceğine inanıyor. Ancak esaslı siyasi değişimler söz konusu olduğunda, bundan emin olmak hiçbir zaman mümkün değildir. Mısır halkı bu riske girmek konusunda kararlı ve bu, Amerikan desteğini hak ediyor" diyen Yahudi David Ignatius`un yazısının tümüyle bir İhvan korkusu inşa etmeye yönelik bir makale olmasına karşın Zaman Gazetesi makaleyi tercüme ederek milyonlara ulaştırmak istemesi manidar bulundu. Analiz Merkezi
![]() |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Analiz merkezi makalenin yayınlanmasını şöyle değerlendiriyor... Alıntı:
|
||
![]() |
#3 |
![]() Şaşırmadım aksine normal buldum.
Zaman gazetesinden bahsediyoruz yahu zaten İslami kaynaklı bir gazete değil. Dönem şartlarına göre hareket eden pragmatist bir yayın anlayışı var. Müslümanlardan korkan bir gazete maalesef. Hizmetin sadece kendi anlayışlarına göre yapılacağını düşünüyorlar ama bu çok bencilce. Ayrıca bayi gazetesi değil fazla satmıyor ortalama bir gazetedir. Cemaatin şakirtleri sadaka niyetine özellikle çalışanları kastediyorum 3-4 tane abonelik alıyorlar işte öğrenci velilerini abone ettiriyorlar. Yani halk tarafından bilinçli alınıp okunan bir gazete değil. Vel hasılı ben artık alıştım herhangi bir gazete olarak görüyorum. Çıkar amaçlı kullanılan bir gazete olarak görüyorum. İslam kaynaklı bir yayın kuruluşu olmadığını artık benimsediğim için fazla alınganlık göstermiyorum. Allah ıslah etsin. Allah İslam şuuru nasip etsin. Allah ümmetle uğraşanları islamlar arası fitne çıkartıp küfre yardımcı olanları affetsin. |
|
![]() |
#4 |
![]() yazık...
|
|
![]() |
#5 |
![]() Bir zamanlar arka tam sayfa coca cola'nın reklamını yapmıştı... Tepki gösterdik baya ama yayınlandıktan sonra neye yarar... Şaşırmadım doğrusu bu habere de...
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
#8 |
![]() Vakit,arşiv sayfasında,vatan cumhuriyet hürrüiyet gibi gazetelerin haberini veya yazılını eleştirerek ekliyor.Zaman da bunu böyle yapsaymış,yazıdan önce veya sonra bir eleştiride,değerlendirmede bulunsaymış normal olurdu.
Ama direk koymak şüpheli bir bir şey. Gizli saklı yapılan bir şeyde değil,koyulan kşinin kim olduğunu ortaya çıkarmak zor bir şey değil zaten,okunsun diye koymuşlar,bile bile koymuşlar ama sade şekilde konulması enteresan. Okurken sıkıldığım tek gazete ![]() Hoş en son 2 yıl önce okumuştum. |
|
![]() |
#9 |
![]() "Dinciye karşıyım"
"İslamcıya karşıyım" "Şeriatçıya karşıyım" diyerek dİNE, imana savaş açmışlar gibi davranın siz de. Siz de onlar gibi vurun. He ulan tamam ulan: "Fethullah masondur. Cemaat masoniktir. Büyük ortadoğuyu oluşturacklar. Fethullah abd'nin siyonizmin içimizdeki truva atıdır." deyin, diyelim bari. ODA gibi, UĞUR Dündar gibi, ulusalcılar gibi siz de yumulun . Siz de gelin . Helal size helal. ondan sonra birileri" aziz nesin kriterleri" deyince sinirlenin, karşı çıkın. Size ne oluyor ? "Beyaz Türk" mü oluonuz yoksa? He Bİz "zenci" mi olduk ? He... Sizin standartlarınız veya anlayoşınıza uymuyor diye " yanlış, yalan," mı olduk , veya oldular. He ne iş? Ne oldu? onlarn ruh hali sizi de mi sarıyor he? Yazıklar olsun Konu Gönülden tarafından (02-21-2011 Saat 23:17 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
ne yapmışız biz böyle yav... kurtuluş gülenizmdeymiş halbu ki... nasıl eleştirir insanlar hizmeti... |
||
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|