![]() |
#1 |
![]() ZAMAN'ın sevgililer eki dopdolu!!!
Türkiye'de ilginç gelişmeler yaşanıyor.. Muhafazakar Gazete 'Sevgililer Günü' eki veriyor.. Peki amaç ne İşte ayrıntılar... [color=black]Türkiye'de son yılların en popüler tartışma konusu 'Türkiye muhafazakarlaşıyor mu?' sorusunun etrafında dönüyor. Özellikle başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması ile tartışma tekrar tavan yaptı. Ancak bir yandan 'Türkiye muhafazakarlaşıyor mu? tartışmaları devam ederken, diğer yandan da, muhafazakar kesim hızla kabuğunu kırıyor. ZAMAN'DAN SEVGİLİLER GÜNÜ EKİ Muhafazakar kesimin en çok satan gazetesi olan Zaman, bu yıl farklı bir uygulamaya giderek 'Sevgililer Günü Özel Eki' çıkarttı. 16 sayfalık özel ekte, 'Sevgililer Günü' için özel hediye seçenekleri ve sevgililere özel tavsiyeler yer alıyor. Yıllardır bu tip günler, 'Batı icadı' , 'Kapitalizmin tüketimi körükleme aracı' gibi söylemlerle eleştiriliyor muhafazakar çevrelerde. Ancak muhafazakar kesimdeki son yıllarda yaşanan değişim, tüketim biçimlerine de, alışkanlıklarına da yansıyor. SEKTÖREL EKİNDE SEVGİLİLERE TAVSİYELER Zaman, muhafazakar basın için 'devrim' sayılabilecek bu adımı atarken, itidalli davranmayı da elden bırakmamış. Sektör ekleri adı altında çıkartılan ekte, 'Sevgililer Günü' için hediye seçenekleri ile ilgili reklamlar yer alırken, diğer yandan da, "Sevdiğinizi söylemekten kaçınmayın", "Mutluluk için 14 öneri", "Siz siz olun sevdiğinizin sırlarını kimseyle paylaşmayın" gibi tavsiyeler yer alıyor. SEVGİLİLER GÜNÜNÜN KÖKENİ NEREYE DAYANIYOR? Dinlerarası diyalog söylemiyle ismi ve cemaati sürekli gündemdedir Fehullah Gülen'in. Fethullah Gülen Grubunun Zaman Gazetesi verdiği "SevgililerGünü" ile gündem oldu. Peki "sevgililer günü" nasıl bir Hristiyan geleneğine dayanıyor? “Aziz Valentin, M.S. 3. yüzyılda yaşamış olan bir peder. Peder Valentin’in ünü ise dönemin Roma İmparatoru Cladius tarafından evlenmeleri yasaklanan askerleri gizlice evlendirmesinden kaynaklanıyor. Evli erkeklerin asker olmak istemeyeceğini düşündüğünden tüm nişan ve düğün törenlerini yasaklayan zalim İmparator’un kesin emirlerine rağmen Papaz Valentin, her türlü tehlikeyi göze alarak askerleri sevdikleriyle birleştiriyor. Bu yaptığından dolayı da hapse atılıyor ve idama mahkum ediliyor. Peder Valentin, hapishanede geçirdiği zaman boyunca gardiyanlardan birinin kızıylagüzel bir arkadaşlık kuruyor ve ölümünden önce bu kıza, “Senin Valentin’in” diye imzaladığı bir mektup bırakıyor. İngilizce’de sevgililer için “valentine” sözcüğünün kullanılması ve Sevgililer Günü’nde birbirine mektup veya kart atma geleneği de buradan çıkıyor. Peder Valentin, 14 Şubat 269 tarihinde kafası kesilerek idam edildikten sonra Roma Kilisesi tarafından aziz mertebesine yükseltiliyor. Böylece Sevgililer Günü, sadece adı değiştirilmiş olarak kutlanmaya devam ediyor.” Başbakan Erdoğan'ın "batının ahlaksızlığını aldık" sözünü genel olarak sol ve laik kesimin üzerine yıksa da birileri, aslında para, makam ve şöhret sahibi olduktan sonra muhafazakar kesimin hızla batı kültürü etkisine girdiği gözlerden kaçmıyor. Daha önce de Yeni Şafak bu tür ekler vermişti. marmarahaber[/color]
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() abes...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() sevgiden nefret edenler sevgiliye düşman olurlar,,hristiyan ritüeli değildir ki kutlanan sevginin ta kendisidir,,eline hristiyan sembolü olabilecek birşeyler tutuştursalar ödün kopacak tir tir titreyeceksin,,14 şubat avrupanın ahlaksızlığı değildir,iki ayrı cinsin birbirlerine karşı duydukları sevginin anımsanması halidir,,zaman gazetesi türkiyenin en çok OKUNAN gazetesidir,köşe yazarları fikrin namusuna inanan kalem ustalarıyla doludur,,,türkiyemizde, istesekte istemesekte kutlanagelmiş sevgililer gününü SEKTÖR ekiyle sınırlandırmıştır,,,14 şubat her gün gibi ALLAHIN BİR GÜNÜDÜR,HİÇ YOK SAYMAMAKTANSA o gün hakkında tavsiyelerde bulunmayı ZAMAN GAZETESİ kendince uygun görmüştür,,,içleri husumet dolu,kalpleri ve zikirleri habis ruhlar,,çekemiyorlar,,,bu güzide cemaatin ak partiyi desdekliyor olmasını sindiremiyorlar,,,,,insanlarımızın zihnini karıştırmak adına her ne varsa utanmadan kullanabiliyorlar,,kullanırlarkende bu güzide çevreyi yıpratmak için olmadık ilişkileri ilintiliyebiliyorlar,,,bu nasıl bir müslümanlıktır ki,,ömrü hayatını, fethullah gülen hocaefendiye çamur atmakla geçirir ve tüketir,,el insaf yahuu,,,kendileri bir yol olamayan hasta ruhlar tüm yollara diken saçarlar,,,onlar ne gaddar insanlardır ah bir bilseniz,,
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Hiristiyanlarin Noel Bayramida Hiristiyanlara ait degilde sadece Yeni Yilin Baslangici sayilan Bir Kutlama Degilmi ![]() Eger Bir Gün Gelir Noel Bayramlari icin ek cikarirsa sasmam :-\ |
||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Önce ben ne yiyorum ne giyiyiyorum diye sorgula ondan sonra yaz bunu. >
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() O eki alıp inceleyecem.Bakalım diğerlerinden farkı ne?Ondan sonra tekrar yorum yazarım!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#9 |
![]() iyi ya güzel kardeşim şu sende hasıl olan sevgiyi bu camiayada göstersene,,yılın 365 günü marazlı bakışlar atacağına onları anlamaya çalışsana,,14 şubat sevgililer günü olgusunu ortadan kaldırabilir misin ??,,en ufak meselelerde bile bir noktada buluşamayan kitlelere bunu nasıl anlatacaksın,,zaman gazetesi bu güne anlam ve önem yüklemiyor yaptığı başka bi şey,,ayrıca zaman gazetesini diyanet işleri yüksek kurulu çıkartmıyor,,anlaman için söylüyorum,,,ak parti siyasi oluşum olmayıpta bir gazete olsa idi zaman gazetesi olurdu,,zaman gazeteside gazete olmayıpta siyasi bir hareket olsa idi bu kez o ak partisi olurdu,,,,,ammaa ALLAH muhafaza milli gazete siyasi bir parti hüviyetine bürünseydi işte o zaman 14 şubat 28 şubat olurdu,,,bilmem anlatabildim mi
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ben bu habere neden şaşırmadım hiç yaw?
allah allah.... yazmıyım diyorum ama yani arkadaş sen değilmiydin kadın eli sıkmam diye dönemin başbakanı t.çiller ile tokalaşmayan? islamda sevgili,flört,boyfriend bilmem ne olurmu? karnımızdan konuşmasak? benim bildiğim müslüman severse alır oda sevgilisi,cıktığı bilmem nesi olmaz.. helali namusu eşi olur.... ama şimdi şakirt kardeşlerim bana yine ateş püskürecek.. iyi bakalım...neyse |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|