![]() |
#1 |
![]() Zeka Testi
Bir kağıt kalem al ve yanıtlarını not et, ve her soruya bir defa bakmaya çalış oldukça ilginç bir zeka tesi, bakalım sen hangisi çıkıcan. BANA 9,çıktı ![]() ![]() 1. Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır? ![]() 2. Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer? ![]() 3. Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum? ![]() 4. 30 u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti? ![]() 5. Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var? ![]() 6. Sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve birde mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz... Önce hangisini yakarsınız? ![]() 7. Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur? ![]() 8. 3 elma vardı ikisini aldım. kaç elmam var? ![]() 9. Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı? ![]() 10. Chicago dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Pittsburgh da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia ya vardığınızda şöförün adı neydi? ![]() Şimdi Yanıtlar: 1. Hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardır. 2. Bir saat 3. guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için 1 saat. 4. 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir. 5. 9 canlı koyun 6. Kibriti 7. Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre bina kuzey kutbundadır. 8. 2 elma 9. Sıfır, gemisine hayvan alan Nuh idi. 10. Şöför sizdiniz. Değerlendirme: 10 doğru : Einstein seviyesi 9 doğru : Toplumla uyuşamayan psikolojik bozuk vaka 8 doğru : Mühendis 7 doğru : Üniversite öğrencisi 6 doğru : Lise öğrencisi 5 doğru : İlkokul öğrencisi 4 doğru : ilkokul öğretmeni 3 doğru : lise öğretmeni 2 doğru : Üniversite Profesörü 1 doğru : Milletvekili 0 doğru : vatandaş
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() 3 doğru hedefimde o idi ama olmadı
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() 3 doğru : lise öğretmeni
![]() Yaw en az 7 olmasi gerekirdi, su üniversitede de birsey ögretmiyorlar.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İlkokul öğretmeni. Olsun bu da yeter bana.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|