AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 01-18-2011, 21:19   #1
Kullanıcı Adı
xfce
Standart zekat 40 da 1 mi? (tüm mal varlıgındanmı alınır?)
zekat hakkında tartışma sorusu.
- zekat 40 da 1 mi kuranda boylemi yazar?
- zekat 40 da 1 ise.
- zenginin tüm mal varlıgındanmı alınır yoksa o yılki net kar ındanmı?
(tüm mal varlıgı derken mesela zenginin vaillası fabrikası + elde ettigi kar eklenerekmi hesaplanır)

xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-18-2011, 21:22   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
http://www.sorularlaislamiyet.com/in...icle&aid=11310

Alt 01-18-2011, 21:23   #3
Kullanıcı Adı
Mavera
merak ettigim nokta bunun neresini tartisacagiz.. önünde google ac yazarsin, ögrenirsin ki burada cevap verecek arkadalarda oradan alinti yapacak..
ama senin amacin ögrenmek degil aksine "zekat" olayini tartismak ve malesef bu konudan sana ekmek cikmayacak emin olabilirsin yani takipteyim en ufak dini saptirmaya yönelik mesajda konunun akibeti, diger actigin sacma konular gibi olacakdir ;)
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-18-2011, 21:30   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
la maho ara diyaneti sor...

Alt 01-18-2011, 23:01   #5
Kullanıcı Adı
depare
Maksat Dinin sorgulanamaz imajını bozmak farz olan 40'ta 1 işte kardeşim bunu sorgulamanın bir manası olmadığı gibi kimsenin de buna hakkı yok..!

Şu devamlı Kuran da varmı diyenlere sinir oluyorum sanki Peygamber (s.a.v) haşa postacı Kuran indikten sonra işi bitmiş sözlerin'in bir değeri yok..!

Diğer soruna gelirsek ne zaman eline zekat verebileceğin miktarda nakit para geçtiyse üzerinden bir yıl geçmesini beklersin sonra zekatını verirsin..

Nakit olacak evin,araban,vs zekat yerine geçmez 100 tane villan olsa elinde zekat verebileceğin kadar nakitin yoksa zekat veremezsin..

Sadaka istediğin kadar verebilirsin istersen 100 villanı da ver ama zekat veremezsin bu bir farz şartıları belli..

Tüm mal varlığın dan değil nakit tüm mal varlığından buna altın,gümüş vs dahildir ve ticaret malından verebilirsin..

Net karı önemli değil eline 96 gr altın ve yahut ona denk para geçtiği zaman bir yıl bekler zekatını verirsin..

Bunları araştırıp bulmak zor olmasa gerek hele ki bu teknoloji de..
Onun için tartışmaya açmanı Dini emirlerin sorgulanamaz kaydını bozmaya çalışmak olarak görüyorum..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-18-2011, 23:58   #6
Kullanıcı Adı
xfce
benim sorum farklı onu bulamadım.
40 da 1 hesabı tum mal varlıgındanmı alınır.
yoksa o dönem içinde elde ettigi net kar dan mı?
Alt 01-19-2011, 07:22   #7
Kullanıcı Adı
akobalı-akkurt
salyongozcu bu adam yahu...
akobalı-akkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-19-2011, 09:36   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
zekat hakkında tartışma sorusu.
- zekat 40 da 1 mi kuranda boylemi yazar?
- zekat 40 da 1 ise.
- zenginin tüm mal varlıgındanmı alınır yoksa o yılki net kar ındanmı?
(tüm mal varlıgı derken mesela zenginin vaillası fabrikası + elde ettigi kar eklenerekmi hesaplanır)
Alıntı:
benim sorum farklı onu bulamadım.
40 da 1 hesabı tum mal varlıgındanmı alınır.
yoksa o dönem içinde elde ettigi net kar dan mı?
Zekât nisabı, 20 miskal yani 96 gr altın veya bu değerde para veya ticaret eşyasıdır. Zekât nisabına malik olana zengin denir.

Zekâta tâbi malların veya paranın, yıl içindeki azalıp çoğalmasına itibar edilmez. Nisaba malik olduktan bir yıl sonra elde kalan mal, nisabı bulursa, 40'ta 1'i zekât olarak verilir. Zekât, kârdan değil, eldeki ticaret malının veya paranın tamamından verilir.

Ticaret için olmayan evler, arsalar, vasıtalar, demirbaş eşyalar zekât nisabına dâhil edilmez. Ticaret için alınan malların, altın, gümüş, her çeşit paranın zekâtı verilir. Evin, arabanın, zekâtı olmaz. Araba, ev ve arsa alıp satan, bunların zekâtını verir; çünkü bunlar ticaret malı olmuştur. Ev yaptırmak için arsa alan, bunun zekâtını vermez.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-19-2011, 12:26   #9
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zekât nisabı, 20 miskal yani 96 gr altın veya bu değerde para veya ticaret eşyasıdır. Zekât nisabına malik olana zengin denir.

Zekâta tâbi malların veya paranın, yıl içindeki azalıp çoğalmasına itibar edilmez. Nisaba malik olduktan bir yıl sonra elde kalan mal, nisabı bulursa, 40'ta 1'i zekât olarak verilir. Zekât, kârdan değil, eldeki ticaret malının veya paranın tamamından verilir.

Ticaret için olmayan evler, arsalar, vasıtalar, demirbaş eşyalar zekât nisabına dâhil edilmez. Ticaret için alınan malların, altın, gümüş, her çeşit paranın zekâtı verilir. Evin, arabanın, zekâtı olmaz. Araba, ev ve arsa alıp satan, bunların zekâtını verir; çünkü bunlar ticaret malı olmuştur. Ev yaptırmak için arsa alan, bunun zekâtını vermez.
eger ticaret yada uretim mallarının tamamından alınıyorsa 40 da 1 (%2,5) çok buyuk bir oranda zekat oluyor.
yani zaten şirketler bir yıl içinde en fazla % 3-4 kar ediyorlar bildigim kadarıyla.

o halde adam elde ettigi net karın buyuk kısmını hatta bazıları tamamını vermek zorundalar. demektir.
Alt 01-19-2011, 14:58   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
eger ticaret yada uretim mallarının tamamından alınıyorsa 40 da 1 (%2,5) çok buyuk bir oranda zekat oluyor.
yani zaten şirketler bir yıl içinde en fazla % 3-4 kar ediyorlar bildigim kadarıyla.

o halde adam elde ettigi net karın buyuk kısmını hatta bazıları tamamını vermek zorundalar. demektir.

Fakirlerin zenginler üzerinde hakları vardır.
Kim ne kadar kâr eder bilemem. İslamın ölçüsü böyledir. Yüce Allah, bu ölçüyü 40'ta 1 olarak belirlemiştir. Müslümanlar Allah'ın emir ve yasaklarına uymakla mükelleftirler.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)