01-01-2008, 18:34 | #1 |
Bahçeli, partinin imamını niye kovdu?
Alpaslan Türkeş'in yakın dostu olan Demirdelen, yaka paça MHP Genel Merkezi'nden atıldı..
Adı: Mehmet Demirdelen. Emekli Müftü. Alpaslan Türkeş’in yakın dostu ve MHP eğitimcisi. Merhum Türkeş döneminde görevle defalarca Avrupa’ya ve ABD’ye gönderilmiş. Kısacası ülkücü camiada İslami ilimlerde bilge bir kişilik. Mehmet Bey MHP’nin yeni Genel Merkez binasının bitiminde partiye müracaat ederek, Genel Merkez’de bulunan mescide ücret almaksızın imamlık yapmak istediğini bildirir. İstek kabul edilir ve Demirdelen Hoca göreve başlar. Başlangıçta 30 kişi ile başlanan namazlar zaman içinde özellikle Cuma günleri binleri aşar ve cemaat katlara taşar. Mehmet Demirdelen Hoca, tamı tamına 7 sene Genel Merkezin mescidinde imamlık yapar ve vaazlar verir. Demirdelen Hoca bir gün Genel Başkan Bahçeli’den randevu ister ve şunu söyler: -Efendim beni bağışlayınız. Sizinle olan uzun dönemli tanışıklığımıza binaen cesaret alarak söylüyorum. Gençler Devlet Bey bir kez olsun Cuma namazına niye gelmiyor diye fısıldaşıyorlar. Cuma Namazlarını teşrif etseniz. Bahçeli’den cevap: - İnşallah, inşallah. Aradan bir süre daha geçer. Mehmet Demirdelen Hoca bir gün namazın ehemmiyeti ve Cuma namazının önemi üzerinde vaaz verirken şunları söyler: - Cuma namazlarını mazeretsiz üç kere üst üste kılmayanların eli bile sıkılmamalıdır. Bu vaazın iki gün sonrasında Mehmet Hoca, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin koruma ve özel kalem görevlilerince yaka paça alınıp, karga tulumba Genel Başkanlık katına çıkarılır. Bahçeli ilk kez alışılmışın dışında masasında değil, odasının kapısındadır. Koruma ordusu ile getirilen 70 yaşındaki Demirdelen Hoca’ya elini uzatır. Mehmet Hoca da uzatılan eli sıkar. O ana kadar susan Bahçeli işte o anda gürler: - Neden sıktın elimi? Mehmet Demirdelen: - Uzattınız sıktım efendim. Devlet Bahçeli: - Hani benim elim sıkılmazdı? Mehmet Demirdelen: - Ben öyle bir şey demedim. Devlet Bahçeli: - Vaazında söyledin ya? Mehmet Demirdelen: - Vaazda ben Allah’ın(cc) emirlerini söyledim. Söylemese miydim? Bahçeli korumalara ve özel kalem görevlilerine döner: - Derhal kovun bunu. Sakın ha bir daha Genel Merkeze de sokmayın. Teşkilatlar da yasak buna. 70 yaşındaki Mehmet Hoca’nın gözleri nemlenir ve son söz olarak şunları söyler: - Ben o sözü sizi kastederek söylemedim. Ben Cenab-ı Hakkın emrini dillendirdim. Sizin hatırınıza da Alahu Tealanın emrini değiştiremezdim. Evet aynen böyle. Bütün bunları dün konuştuğum Mehmet Hoca’dan bire bir dinledim. Demirdelen Hoca’nın bana söylediği son söz de şuydu: “Ben 7 yıl orada imamlık yaptım. Sayın Bahçeli bir kez olsun Cuma namazını teşrif etmedi. Şüphesiz hiç kimse inanç ve amel noktasında Sayın Bahçeli’yi sorgulayacak durumda değil. Hutbede emin olun Sayın Bahçeli’yi kast etmedim. Belli ki Sayın Bahçeli eksikliği ya da ezikliğinden dolayı vaazımı kendine göre yorumladı. Üzüldüğüm şey, beni bu güzel hizmetten ve Ortadoğu Gazetesindeki köşemden de uzaklaştırmasıdır. Ben o hizmetleri para karşılığında değil, Allah(cc) rızası için yapıyordum. 7 yıl bir kuruş da almış değilim” Evet olay aynen budur sevgili okurlar. Devlet Bey’in kişisel amel durumu şüphesiz hiç kimseyi ilgilendirmez. Cuma namazını kılar, kılmaz, onun tercihidir. Ancak Mehmet Demirdelen Hoca’ya olan tutumu ise asla onaylanamaz. İşte MHP, muhafazakar Erzurum, Elazığ, Şanlıurfa, Malatya, Erzincan, Kayseri,Yozgat gibi çeşitli illerde niye yok olma noktasına geldi diyenleri bu yaşananları değerlendirmeye davet ediyoruz... İşte biz bunun için Bahçeli ile artık olmaz diyoruz... Bu Bahçeli’nin lider olduğu MHP’ye hangi muhafazakâr ilin ülkücüsü oy verir. Yeniçağ Gazetesi/Sabahattin Önkibar
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-01-2008, 18:53 | #2 |
Tebrik ediyorum sayın Sebahattin Önkibar'ı . Çok önemli tespitlerde bulunmuş . MHP'nin başına , Kuvva-i Milliye örgütlenmesinin içerisinde yer alan , ADD ve Yeniçağ gazetesi destekli , Sol görüşlü biri gelmeli . Böylece MHP daha da çok muhafazakarlaşır . Sanırım Sebahattin Önkibar , birilerinin değirmenine su taşımayı Ülkücü Hareket'e hizmet sanıyor . Sayın Devlet Bahçeli gitsin de , senin şakşakçılığını yapıp , değirmenlerine su taşıdığın sözde Atatürkçüler mi gelsin partiye ?
|
|
01-01-2008, 18:58 | #3 | |
Alıntı:
|
||
01-01-2008, 19:03 | #4 | |
Alıntı:
|
||
01-01-2008, 19:04 | #5 |
bahcelinin basinda oldugu mhp nin, chp den hic ama hic farki yoktur!..
|
|
01-01-2008, 19:05 | #6 |
bahçelinin kendisinin ve ailesinin içten chp li olduğunu unutmayalım
|
|
01-01-2008, 19:17 | #7 |
bahçeli hakkında çok değişik iddialar var zaten..bilmiyorum bu adamı hiç sevvmiyorum >
|
|
01-01-2008, 19:24 | #8 | |
Alıntı:
Ben bi şey merak ediyorum şimdi zaten Ertuğrul Günay da eski ülkücüymüş solcu olmadan önce bilmiyorum öyle duymuştum sonuçta olmayabilir ama öyle bence. Bi de Mümtazer Türköne hoca var o da çok değerli bir insan bence hem de eski ülkücüymüş. O zaman bence bütün ülkücüler AKPartili olması lazım bence tabi, herkesin düşüncesine saygılıyım. Zaten rahmetli Türkeş Tayyip Erdoğan'ı çok severmiş ama ufak tefek anlaşamamışlar yoksa MHP Refah partisine katılacakmış. Bunları anlatmamız lazım ark.lar herkese yere seçimlerde büütün ülkücüler AK Partiye oy verir zaman bence. Sizler ne düşünürsünüz, bence çok çalışmamız çok. |
||
01-01-2008, 19:31 | #9 |
kardes bilmiyorum yukaridaki yazinin kaynagi nedir..ama türkesin, erdogani sevdigi noktasina takildim..zamaninda refah partisiyle, mhp secim koalisyonu kuracagi zaman istanbul il baskani receb tayyib erdogan böyle bir girisimin refah partisine zarar verecegini, doguda refah partisinin oylarinin düsecegine dair bir raporu erbakan hocaya sunmus..
velhasil kelam iki hatta üc parti secime beraber girmis ve istenilen basari yakalanamamis hatta refah partisi doguda eski oyunu bile alamamis, ic bölgelerde idare etmisler.. Türkesle, erdoganin muhabbetini bilmiyorum ama erdoganin mhp tarzinda bir partiye sayin türkes bile basta olsa katilmayacagini anlamak cokta zor olmasa gerek.. o erdogan ki zamaninda turgut özalin anapini bile elinin tersiyle itip refah partisinde kalmistir.. |
|
01-01-2008, 19:37 | #10 |
Adreste söylendiği kadar doğrumudur bilmem ama laf Bahçeliden açılmışken yayınlamak istedim..yine doğrumudur bilmem ama,Türkeş'in bu adamdan uzak durun diye hem ailesine hemde parti teşkilatına sürekli uyarılarda bulunduğu söyleniyor.. :-\ görüntüdeki iddialarda ilginç geldi..Tamamıylada okuyamadım çok uzun.. Gerçi böyle birşey hakkaten varsa da şaşırmam.. :-X
http://www.youtube.com/watch?v=JKcPP...eature=related |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|