05-17-2012, 14:03 | #1 |
Beşşar Esad'tan Flaş Açıklama
Esad'dan flaş açıklama:
"Yabancı askerler var, Onları tüm dünyaya göstereceğiz" Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ''Yabancı askerler var, bazıları hala canlı. Gözaltına alınıyorlar. Onları tüm dünyaya göstermeye hazırlanıyoruz'' dedi. ... Suriye'ye yaptırımlar devam ederken Devlet Başkanı Beşar Esad'dan açıklama geldi. Rus Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Suriye lideri Beşar Esad "Ekonomimiz daha çok tarım ve hayvancılığına dayandığından yaptırımlar bizi etkilemiyor. Yapılan yaptırımlar, siyasilerden çok halkı etkiliyor. Yaşananlar sadece gaz ve petrol savaşı değil, bölgedeki pozisyonumuz büyük rol oynuyor." dedi. Esad, Rusya'nın devlet televizyonu ''Rossiya-24'' kanalında, 6 ay aradan sonra ilk kez yayımlanan röportajında, Suriye Ulusal Konseyi'nin parlamento seçimlerini boykot ederek muhaliflerin itibarını zedelediğini savunarak, ''Boykot çağrısı yapmanın halkı boykot etmekten hiçbir farkı yok'' dedi. ''Temsilcisi olduğunu iddia ettiğiniz halkı nasıl boykot ediyorsunuz'' ifadesini kullanan Esad, ''Bu yüzden onların Suriye'de herhangi bir ağırlığının veya öneminin olduğunu düşünmüyorum'' diye konuştu. Suriye hükümetine karşı savaşanlar arasında ''El Kaide'' gibi aşırı grupların üyelerinin de bulunduğunu savunan Esad, ''Bazı yabancı askerler var ve bazıları ise hala canlı. Gözaltına alınıyorlar. Onları tüm dünyaya göstermeye hazırlanıyoruz'' dedi. Esad, sözde Suriye Özgür Ordusu'nun, ne ordu ne de özgür olduğunu belirterek, ''Değişik ülkelerden silah ve para alıyorlar. Onlar çeşitli cezalara çarptırılmış, yasaları ihlal eden bir avuç eşkıya'' ifadesini kullandı. Haber kaynakları: http://www.ntvmsnbc.com/id/25349694 http://www.ensonhaber.com/esad-yaban...012-05-16.html http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=81
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-27-2012, 17:52 | #2 |
|
|
05-27-2012, 21:01 | #3 |
Ey Beşşar Esed'in Şebbihası ve Şii mezhepçisi Ebul Esved sen ne kadar vicdansızmışsın böyle!..
Geçen gün Beşşar Esed'in askerlerinin Humus'un Hula beldesinde yaptıkları çocuk katlimları da mı senin vicdanını sızlatmadı?! ALLAH'ın laneti Beşşar Esed kafirinin , bu kafirin sadık askerlerinin ve Beşşar Esed'i desteklemeye ve Beşşar Esed'in progopandasını yapmaya devam eden hainlerin üzerine olsun. Amin. ALLAH (c.c.) Suriye'li mazlum müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun ve onlara, Baas rejimine karşı zafer nasip etsin. Amin , amin , amin. |
|
05-27-2012, 21:02 | #4 | |||||||||
HULA'DA KATLİAM: 76'sı Hula'da, 115 Suriyeli Katledildi (VİDEO) Esed güçleri Hula'da gerçekleştirdiği bombalamada, en az 76 kişi öldü. 26 Mayıs 2012 Cumartesi 05:23 Suriye'nin çeşitli kentlerinde cuma namazından sonra düzenlenen saldırılarda çoğunluğu Humus'un Hula ilçesinde olmak üzere 115 kişinin öldüğü bildirildi. Görüntüler tam bir facia... Top ateşi çok sayıda çocuğu parçalamış! Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'un Hula ilçesinde ordunun gerçekleştirdiği saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 76 kişinin öldüğünü 200'den fazla kişinin yaralandığını, Hama'da 19 kişinin güvenlik güçlerince açılan ateşte yaşamını kaybettiğini duyurdu. İşte Hula Katliamından Görüntüler... (+18)
Halep'te 10, güneydeki Dera'da 4, Şam'ın banliyölerinde 3, Kuneytra, Tartus ve Lazkiye'de birer kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Konsey, rejimin Hula'da bir katliam gerçekleştirdiğini ve operasyonların birçok kentte devam ettiğini vurguladı. Yerel aktivistler ise Hula ilçesindeki iletişim olmadığından dolayı kentten sağlıklı bilgi alamadıklarını ve operasyonların tüm şiddetiyle devam ettiğini söyledi. Bazı ailelerin tüm fertleriyle öldürüldüğünü ifade eden aktivistler, ilçede durumun çok kötü olduğunu kaydetti.
Haksöz-Haber http://www.haksozhaber.net/hulada-katliam-76si-hulada,-115-suriyeli-katledildi-video-29884h.htm |
||||||||||
05-27-2012, 21:02 | #5 | |||||||||
Suriye'de Çocukları Böyle Katlettiler (VİDEO) Suriye’de vahşette sınır tanımayan Baas güçleri şehirleri bombalamaya ve katletmeye devam ediyor. 18 Mayıs 2012 Cuma 12:47 Suriye’den kan dondurucu görüntüler gelmeye devam ediyor. BM Gözlemcilerine rağmen insanların yaşadığı binaları top ve tank ateşine tutmaktan geri durmayan Baas güçleri evleri çocukların, kadınların başına yıkıyor; insanların bedenlerini füzelerle parçalıyor. ESED: EL KAİDE İLE SAVAŞIYORUZ Beşşar Esed ise Rus 24 kanalına yaptığı açıklamalarda “Suriye ordusu şu an halkı ile savaşmıyor. El Kaide ve yabancı teröristler ile savaşıyor. Elimizde canlı yabancı teröristler var. Hepsi gözaltına alındı. Yakında tüm dünyaya göstereceğiz.” diyerek Suriye direnişine destek için dışarıdan gelen mücahidlerle savaştığını söyledi. Özgür Suriye Ordusunu yasaları ihlal eden bir avuç eşkıya olarak niteleyen Beşşar Esed “Cezalarını çekecekler. Öyle kolay kurtulamazlar.” dedi. İşte Beşşar Esed’in el-Kaideci teröristler diyerek Batı’nın “olur”unu almaya çalıştığı Suriyeli çocuklar. Görüntüler dün çekildi. İkisi Şam’ın Duma bölgesinden biri Humus’tan… DİKKAT: Görüntüler çocuklar için uygun değildir (+18) Şam / Duma... Bir pikapın arkasına doldurulan kimisi ölmüş; kimisi can çekişmekte olan erkekler, çocuklar...
Yine Duma'dan bir görüntü... İki çocuk, iki kardeş... Selim ve Halid...
Ve Humus; boğazı parçalanmış bir çocuk... Halid Elfares
HAKSÖZ-HABER http://www.haksozhaber.net/suriyede-cocuklari-boyle-katlettiler-video-29736h.htm |
||||||||||
05-27-2012, 21:03 | #6 |
Kocalarının önünde eşlere tecavüz! Suriye ordusuna zorla alınan bir asker, 3 ay boyunca tanık olduğu vahşeti gözler önüne serdi. Suriye ordusunda görev yaparken firar eden ve Türkiye'ye sığınan 'Cudi Hüseyin', Suriye rejiminin eylemlere katılmalarını engellemek için gençlerin askere alındığını söyledi. Hüseyin ise ailesi tehdit edildiği için orduya katılmış. Bugün gazetesinde yer alan habere göre, kendisini 'Cudi Hüseyin' diye tanıtan asker, kadınlara eşlerinin önünde yapılan tecavüzlere, silah dipçikleriyle katledilen muhaliflerin kanıyla duvara slogan yazan Esad askerlerinin zulmüne tanıklık ettiğini söyledi. HÜCRE CEZASI ALDIM Halep'te üniversite 3. sınıfta sosyoloji okurken Esed ordusunun kendisini zorla askere aldığını belirten 'Cudi Hüseyin', "Gençleri askere alarak halk hareketini engellemeye çalıştılar. Birçok genci üniversiteden askere aldılar." dedi. Cudi Hüseyin, ordunun kendi halkına karşı savaştığını bildiğini belirterek, "Aileme kötülük yapacaklardı. 10 Ocak 2012'de evimden zorla alındım. Gitmek istemediğim için ilk olarak hücreye attılar. Halkın suçlu, kendilerinin de haklı olduklarını telkin ettiler. Kendimizden ve ailemizin güvenliğinden endişe etmeye başlamıştık. 5 gün hapiste kaldıktan sonra birçok arkadaşımla dediklerini kabul etmiş gibi yaptık. Sonra beni 3 aylık eğitime aldılar. 2 saniye içerisinde 40 bomba atan bir roketatar vardı. Eğitimli olduğumu düşünerek beni grup lideri dahi yaptılar. 18. timde görev yapıyordum." diye konuştu. FOTOĞRAFLARI SATTILAR Ordudaki askerlerin kullanıldıklarını ve rejimi destekleyenlerin katliam yaparak para kazandıklarını belirten Hüseyin, çoluk çocuk, kadın erkek demeden şahit olduğu işkenceleri ise şöyle anlattı: "Sadistçe davranıyorlardı. Rejim yanlısı askerler halka yaptığı işkenceleri fotoğraflayıp parayla sattı. Kadınları kendi eşlerinin önünde çırılçıplak soyup, birçok kişi tecavüz ediyordu. Kadınların daha çok acı çekmesi için erkeklere de onların gözü önünde aynı şeyi yaptılar. Birçok kişiyi silah dipçikleriyle döverek şehit ettiler. Sonra da o şehit kanlarıyla duvarlara slogan yazıyorlardı. Tek kuralları, 'kural yok' sloganıydı. Ölen erkekler şehit oldu kurtuldu; ama kadınlar çok acı çekti. Çocuklara dahi işkence yapmaktan çekinmiyorlardı. Yaşadığım iğrençlikler gözümün önüne geldikçe geceleri kendimden utanıp sessizce ağlıyordum. Ağlama sesimi duymalarından dahi endişe ediyordum." EMEKLEYEREK GEÇTİM Her gün kaçmayı düşündüğünü, ancak kaçtığı anda ailesine kötülük yapılacağını bildiğinden susmak zorunda kaldığını söyleyen Hüseyin, "Ölmekten korkmuyordum; ama annem, kardeşim ve babam gözlerimin önüne geliyordu. Her gün kahroluyordum." dedi. Aktif savaş alanlarına gönderilmesine bir hafta kala durumunu anlayan bir subayın kaçışına yardımcı olduğunu söyleyen Hüseyin, "Kendisine 1.000 dolar verdim. Yasa dışı bir belge hazırlayarak kısa süreli bir izin kâğıdına sahip olmamı sağladı. Evrakı getirdikten sonra otobüse bindirildim. Tarih 5 Nisan'dı. Ardından sınıra yakın bir noktada kaçışa başladım. Akşam saatleriydi ve yaklaşık 1.5 saat boyunca askerlere yakalanmamak için emekleye emekleye sınırı geçtim. Babamın Türk bir arkadaşı ile iletişime geçtim. Ama onlara dahi ordudan kaçtığımı söyleyemedim. Subaya para verdiğim için ailemden yana da rahattım." diye konuştu. ARAP RÜYASI MUTLU BİTMELİ Türkiye'ye geçtiğinde kendisini rüyada zannettiğini söyleyen Hüseyin, "Yanıma usulca bir araba yanaştı, korktum. Fakat kendime geldiğimde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anladım. Çünkü çekilen onca acıya ve tanıklığa rağmen geçmiş aynı olmaz. Devrimden sonra demokrasi gelmesini istiyorum; çünkü eğer diktatör gitmezse felaket daha da büyür. Arap rüyası başladığı gibi mutlu şekilde bitmeli ve diktatörlüğün sonu gelmeli. Birçok yasak vardı. Üniversiteyi bitirmeme dahi izin vermediler ve hayallerimi yıktılar." Kaynak İnternethaber 16.04.2012 |
|
05-27-2012, 21:06 | #7 |
Ebul Esved, İsrail de senin gibi Beşşar Esed kafirinin devrilmesini istemiyor ! İsrail Esad'ın devrilmesini istemiyor! İsrail Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilisi tümgeneral Gilad, Esad'ın devrilmesi halinde İsrail'in ciddi bir krizle karşı karşıya kalacağını açıkladı Suriye’de meydana gelen isyan ve gösteriler devam ediyor. Arap dünyası başta olmak üzere dünya kamuoyu Suriye’deki olayları yakından takip ederken; İsrail’in tutumu ise dikkat çekiyor. İsrail Savunma Bakanlığı üst düzey yetkililerinden Tümgeneral Amos Gilad, Suriye’de meydana gelen iç karışıklıklar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "ESAD'IN DEVRİLMESİ İSRAİL İÇİN BÜYÜK BİR KRİZE NEDEN OLUR" Beşar Esad’ın iktidarda kalmasını istiyen Gilad; Beşar Esad rejiminin devrilmesi halinde İsrail’in zor durumda kalacağını ifade etti. Ayrıca Tümgeneral Gilad, Esad’ın devrilmesi halinde Ortadoğu’da bir İslam İmparatorluğu kurulacağını da iddia etti. İsrail Savunma Bakanlığı üst düzey yetkililerinden Tümgeneral Amos Gilad GOLAN TEPELERİ YILLARDIR İSRAİL İÇİN EN GÜVENLİ SINIR Suriye ile İsrail arasındaki sınırı ise Golan Tepeleri oluşturuyor. Uzmanlar ise İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki güvenliğe karşı Esad rejimine ses çıkarmadıklarına dikkat çekiyor. Dünya Bülteni / Haber Merkezi |
|
05-27-2012, 21:07 | #8 | |||||||||||||||
Bu Mahallede İnsanlar Yaşıyordu (VİDEO) Hama'nın Meşa'ul Tayyar mahallesini üç gün önce tank ateşi ve füzelerle döven Baas ordusu mahalleyi yıktı. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Hama'nın Meşa'ul Tayyar mahallesine yönelik 17 Mayıs tarihinde düzenlenen hava saldırısında çok sayıda binanın yerle bir olduğunu bildirdi. Devrimcilerin kısıtlı imkanlarına rağmen Dünya kamuoyuna ulaştırabildikleri görüntülerde mahallenin neredeyse tamamının yıkıldığı görülüyor. Hama 1982’de yaşadığı acı tecrübeyi tekrar yaşarken görüntülerde hava saldırısında yıkılan binaların enkazlarından insanların kurtarılmaya çalışıldığı görülüyor.
BURASI TEL AVİV DEĞİL! Meş’aul Tayyar Mahallesinde harabeye dönmüş bir binanın üzerindeki İsrail düşmanı olduğunu iddia edip kendi halkını bombalayan Esed rejimine karşı Suriyeli çocuk elindeki dövizle her şeyi çok iyi biçimde özetliyor: “Burası Tel Aviv Değil Meşa’ul Tayyar!”
HAKSÖZ-HABER |
||||||||||||||||
05-27-2012, 21:08 | #9 |
Golan'ı işgal eden İsrail'e tek bir kurşun atamayan pis kukla Beşşar Esed kafiri, mazlum müslümanları bombalıyor! |
|
05-27-2012, 21:09 | #10 | ||||||||||
Alıntı:
|
|||||||||||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|