AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-18-2009, 21:08   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart Teslim Olan PKKlılarla ilgili Haberler...
Çeyrek asırlık savaşı bitirme yönünde çok önemli bir adım yarın atılıyor. Kandil ve Mahmur’dan Silopi’ye gelecek otuz PKK’lı dört saat içinde serbest bırakılacak. Abdullah Öcalan’ın çağrısına uyarak Türkiye’ye dönecek olan ilk PKK’lı grubu karşılamak için Merkez’den bir vali görevlendirildi. PKK da ilk grupta sadece hiçbir eyleme karışmamış örgüt mensuplarının yer almasına karar verdi. Medyanın büyük bir kısmının dün görmezden geldiği “Kandil’den dönüşte ilk adım” haberi Cumhurbaşkanı Gül tarafından olumlu karşılandı: Bu iyi ve güzel bir haber, öyle değil mi?.



Abdullah Öcalan’ın “Barış grupları Türkiye’ye gelsin” çağrısı üzerine PKK’nın Kandil ve Mahmur’dan göndereceği iki grup yarın Silopi’deki Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapacak. Kandil’den gelecek olan grubun eylemlere katılmamış PKK’lılardan seçilmesi bekleniyor. Mahmur’dan gelecek grubun ise 25 kişiden oluştuğu belirtildi.

Merkez’den vali gidiyor
PKK’nın, Kandil, Mahmur ve Avrupa’dan üç grubu göndereceğini açıklamasının ardından DTP yöneticileri, İçişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Bakanlık yetkililerinin, “Tutuklanma olmayacak, sadece kimlik tesbiti yapılıp, dört saat içinde serbest bırakılacaklar” teminatı verdiği öğrenildi. Taraf’ın edindiği bilgilere göre İçişleri Bakanlığı gruplarla ilgili işlemlerin yürütülmesi için bir merkez valisini de Silopi’ye gönderecek.
Avrupa’daki grubun ise hava yoluyla İstanbul’a gelecek ancak bu grubun ne zaman geleceği netleşmedi.

Karşılamalar olacak
Taraf’a konuşan DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, “Tutuklanmamaları için hükümete çağrı yapıyoruz. Başbakanın da haberdar olduğunu düşünüyoruz. Beklentimiz gelen grubun en kısa süre içinde özgürlüklerine kavuşacakları bir prosedürün işletilmesidir” dedi. On yıl önceki deneyiminin yaşanmasını istemediklerini belirten Kışanak, şöyle devam etti: “Böyle bir şey barışa hizmet etmez. Bundan ders çıkartmak gerektiğini ve hükümetin de böyle yaklaşmasını umuyoruz. Barış konusundaki mesajlarını kamuoyu ile paylaşmalarına izin verilmesini istiyoruz. Bu konuda ön açısı olmak için geliyorlar. Bölge halkı büyük bir hazırlık içinde. Biz de, gelen grupların barış çağrılarına olumlu yanıt verilmesi amacıyla bildiriler dağıttık. Gruplar için Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Diyarbakır güzergahlarında karşılamalar düzenlenecek. Beklentimiz bir barış şölenin gerçekleşmesi, aksi durumda halk barış gruplarının serbest bırakılması için protesto gösterileri yapacak.”

AKP olumlu bakıyor
DTP TBMM İdari Amiri Sırrı Sakık ise “On yıl önce heba edilen şansın yeniden aynı akıbetle sonuçlanmaması için çabalarımız ve girişimlerimiz var” diyerek, hükümet nezdinde girişimleri doğruladı. Sakık, “Biz de üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi ki temaslar oluyor ve herkes süreci önemsiyor” demekle yetindi.
İsminin yazılmaması kaydıyla konuşan AKP bölge milletvekilleri de hükümetin Barış Grupları’nın gelmesine olumlu baktığını ve barış için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.
On yıl önce “İkinci Barış Grubu” adıyla Avrupa’dan gelen İmam Canpolat Taraf’a yaptığı açıklamada, “O dönem biz tutuklanmasaydık yeni gruplar gelecekti. Sorgumuzda bunu yetkililere de söyledik. Ancak bu fırsat değerlendirilmedi. Bu kez tutuklama olmazsa yeni grupların daha kalabalık bir şekilde gelmesine de imkan doğacak” dedi.

Yeni gruplar gelebilir

Birinci Barış Grubu’nda yer alan Yüksel Genç de şöyle konuştu: “Eğer cezaevine gireceklerse zaten bir anlamı olmayacak. Çünkü barış sürecinin önünün açılması lazım. PKK insanları sadece cezaevine göndermek için yollamaz. Mevcut yasalar zaten serbest bırakılmalarını sağlayabilir. Biz geldiğimizde de TCK’ya göre bırakılabilirdik ama bizi bırakmadılar. Umarım bu kez bırakılırlar. Kötü muamele görmez ve bırakılırlar ise barış fırsatı doğabilir.”

Grupların içinde çocuklar da olacak
DTP Van Milletvekilli Fatma Kurtulan, Mahmur Kampı’ndan gelecek grupta Türkçe bilmeyen çocukların da olacağını söyledi. Anadilde eğitim talebinin ne kadar haklı olduğunu bu çocukların göstereceğini belirten Kurtulan, her ilden halkın katılımının sağlanacağı bir karşılama olacağını söyledi.
DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da Avrupa’dan henüz döndüğünü, orada Türkiye’ye gelmesi muhtemel barış grubu üyeleriyle birlikte olduğunu anlattı. Gruptaki isimlerin henüz netleşmediğini içlerinden dördünün kadın olacağını belirten Buldan, “Herkes çok heyecanlı, herkes gelmek için kendisini öneriyor” dedi.

Gül: Bunlar güzel haberler
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK’nın Türkiye’ye “barış grubu” adıyla üç grup göndereceği yönündeki haberleri, “İyi, güzel haber öyle değil mi” sözleriyle değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Gül, Gençlik Parkı’na gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Bazı PKK’lıların Türkiye’ye geleceği söyleniyor, bu konuda bir değerlendirmeniz olacak mı” sorusuna Gül, “İyi ya. Güzel işte. İyi, güzel haber, öyle değil mi?” karşılığı verdi.
Gül, daha sonra Ankara Valisi Kemal Önal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte yenilenen Gençlik Parkı’nı gezdi.

DTP: Bu fırsat kaçmasın
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, yaptıkları açıklamada, Kürt sorununun çözümünde önemli bir sürece girildiğini ifade ettiler.
“Kürtler dün olduğu gibi bugün de barış ve çözüm konusunda oldukça kararlıdır. Barış gruplarının Türkiye’ye gönderilecek olması, bu kararlılığın ve samimiyetin en açık ifadesidir” görüşüne yer verilen yazılı açıklamada şöyle dendi: “Barış elçilerine gösterilecek yaklaşım, aynı zamanda devletin ve hükümetin çözüm sürecine yaklaşımını ve bu konudaki samimiyetini ortaya koyacaktır. Eğer sürece olumlu yaklaşılır ve cesur adımlar atılırsa Türkiye’nin önü açılacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye, bu süreçten demokrasisini ve barışını güçlendirerek çıkacaktır. Bu nedenle devleti ve hükümeti, atılan bu adımlar karşısında sorumlu yaklaşmaya ve oluşan fırsatları barış ve çözüm için değerlendirmeye çağırıyoruz.”

Taraf/ERGÜLEN TOPRAK/ANKARA-TUĞBA TEKEREK - Istanbul - 18.10.2009

 


Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (10-20-2009 Saat 18:34 ) değiştirilmiştir..
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-19-2009, 09:12   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart 30 kişilik PKK grubu yola çıktı
Kuzey Irak’tan Türkiye’ye geçecek olan 34 kişiyi, özel yetklili savcı, bir grup DTP’li ve güvenlik güçleri karşılayacak.
Örgütün dağ kadrosundan 8 kişi, Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı’ndan da 4'ü çocuk 26 kişi Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yapacak.
Çadırlar kuruldu
Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak PKK'lı grupları karşılamak için DTP, Habur Sınır Kapısı'na 1 kilometre uzaklıkta bulunan TIR parkında karşılamaya gelenler için çadır ve seyyar tuvaletler kurdu.

100 bin kişi karşılayacak iddiası

DTP'nin Şırnak bölgesindeki örgütleri bildiriler dağıtılarak, bugün yapılacak karşılamaya katılmasını istedi. DTP Parti Meclisi üyesi ve Silopi Belediye eski Başkanı Mahsin Konur, gelecek PKK'lı grubu 100 bin kişi ile karşılamaya hazırlandıklarını söyledi.

DTP Parti Meclisi üyesi Muhsin Konur, bugünü 'tarihi bir gün' olarak nitelendirirken bu grupların gelişini 'tarihi bir fırsat' olarak değerlendirdi.

Özel yetkili savcı soruşturacak

Bugün saat 11.00'da Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Gümrük Kapısı'na gelecekleri öne sürülen PKK'lı grubun soruşturmasını yürütmek için bir merkez valisi ile özel yetkili Cumhuriyet Savcısı görevlendendirildiği belirtildi.

Mahmur Kampı ve Kandil Dağı'ndan gelecek PKK'lıların Silopi'de kurulacak 'kriz masasında' oluşturulacak özel ekip tarafından soruşturmaları kısa sürede tamamlanacak. Soruşturma sonunda durumunda sakınca görülmeyen örgüt üyeleri serbest bırakılacak.

Kandil'den Meclis'e mektup var

Kandil Dağı'ndan gelecek grubun içinde yer alan 'Filiz' adlı kadın PKK'lının beraberinde bir mektup getireceği ve bunu TBMM'ye ulaştırmaya çalışacağı ileri sürüldü. Aynı şekilde Avrupa'dan da gelecek grubun içinde yer alan 'Sakine' adlı kadın yöneticinin olduğu öne sürüldü.

Batıkent'te konser

Kandil Dağı ile Mahmur'dan gelen grubu karşılamak amacıyla Diyarbakırlılar Batıkent Meydanı'nda 'karşılama buluşması' düzenlenmesi için hazırlık yapılıyor. Karşılamada çeşitli gruplar konser verecek


İnternethaber
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 14:32   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart












ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 14:36   #4
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Teslim olmaları ile birlikte inşaAllah tutuklanırlar.Vatanı bölmeye yönelik eylemlerden kaç yıl yerler bilemiyorum.

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 15:34   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
eğer tutuklanırlarsa Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük hatasını yapar . Zaten kontrollerin ardından serbest bırakılacaklar . Diğerlerine örnek olur zaten çözülmeye başlayan örgüt tamamen dağdan iner İnşAllah .
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 15:47   #6
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart
Serbest bırakılmazlarsa -ki kesin bırakılacaktırlar-
Türkiye yine çok büyük bir hataya düşecektir...
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 16:27   #7
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Serbest bırakalım ama çok sıkı bir kontrol altında tutulmaları lazım.Eğer kontrolsüz bırakırlar sada Çok büyük bir hataya düşmüş olurlar ve bu pkklıların ne yapacağı belli olmaz.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 17:10   #8
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart FLAŞ: PKK'lı grup Türkiye tarafına geçti

Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen, DTP'lilerin ''Barış Grubu'' olarak nitelendirdiği terör örgütü PKK üyeleri, Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

DAĞDAN BÖYLE İNDİLER-FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

8'i Kandil'den 26'sı Mahmur'dan toplam 34 kişi olduğu bildirilen grup, öğleden sonra Irak'ın Zaho kenti yakınlarındaki İbrahim Halil Gümrük Kapısı'na geldi. Burada bir süre işlemleri yapılmak üzere bekletilen grup, daha sonra Habur Sınır Kapısı'na geldi. Türkiye ile Irak arasındaki köprüyü yürüyerek gelen grup jandarmaya teslim oldu. Grup, ifadeleri alınmak üzere tabur komutanlığına götürüldü.

Sınırın Türkiye tarafında ise 1 kilometre mesafede 50 bin insan toplandı. DTP'nin organize ettiği karşılama töreni için toplananlar PKK bayrakları, Apo posterleri; PKK'yı ve Apo'yu öven pankarlar açıldı.

PKK'LILARI 45 AVUKAT SAVUNMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Bu arada, Diyarbakır, Mardin, Van ve Şırnak barolarına kayıtlı 45 avukat, otobüsle Habur gümrük sahasına geldi.

Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar, 34 kişiyi savunmak üzere geldiklerini belirterek, ''Bu kişilerin tutuklanmasını beklemiyoruz. Mahmurdakiler zaten güvenlik önlemlerinden kaynaklı gitmişlerdi. Bu kişilere ancak Pasaport Kanunu'na muhalefetten işlem yapılabilir'' dedi.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınır kapısında bugün kritik bir gün yaşanıyor. Mahmur'dan gelecek 26 kişilik grubun yola çıktığı öğrenildi. DTP'liler ise sınıra akın etti. PKK konvoyundaki kaza sonucu 1 kişi öldü. Habur sınır kapısı normal giriş çıkışlara kapatıldı. Daha önce terörist grubun saat 10 gibi sınırdan giriş yapacağı belirtilmişti. Ancak bir gecikme olduğu ve öğle saatlerinde Türkiye'ye gelecekleri belirtildi. Gecikmenin nedeni ise terörist grubu getiren konvoyda yaşanan kaza olarak açıklandı. 4'ü çocuk, 9'u kadın 26 kişiye eşlik eden konvoyda kaza oldu.İki aracın çarpıştığı kazada bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı. Ancak tetur örgütü eyesi grubun Türkiye'ye gelişi öğle saatlerinde de gerçekleşmedi.

Terörisit grupları karşılamak için DTP'liler sabah saatlerinden itibaren sınırdaki karşılama alanına gelmeye başladı. Yaklaşık 10 DTP'li milletvekili de karşılama da hazır bulunacak. Kandil'den gelecek 8 kişilik PKK'lı grubun da bugün teslim olması bekleniyor. Mahmur'dan gelecek grubun sınıra yakın bölgede Kandil grubu ile buluşup birlikte geçiş yapmaları planlanıyor. Kuzey Irak yönetimi girişlere izin verecek.

Gelecek gruplar için özel yetkili 4 savcının ve bir merkez valisinin görevlendirildiği kaydedildi. Gelecek grupların tutuklanmaması durumunda kalabalık bir konvoy eşliğinde Diyarbakır'a geçecekleri belirtiliyor.

Terörist grupların ayrı ayrı mı yoksa birlikte mi sınırdan geçeceği konusu da netmleşti. Irak'ın Kandil Dağındaki bir grup PKK'lı terörist Erbil-Musul kara yolunda Mahmur Kampından gelen gruba katıldı.

SANKİ NEVRUZ KUTLAMASI
Sınır kapısı önünde toplanan DTP'lilerin sayısı artıyor. Kalabalık PKK bayrakları, pankartlar ve Apo posterleri taşırken, DTP karşılamayı bir şova dönüştürmek istiyor. Kalabalık şarkılar ve türküler dinleyerek teröristleri bekliyor. Sınırda Nevruz'u aratmayan görüntülere rastlanıyor. Yöresel kıyafetli kadın ve erkekler, zılgıtlar çekerken, Kürtçe türküler söylendi. Miting alanında çadırlar ve kadın ile erkekler için ayrı ayrı seyyar tuvaletler kuruldu.

SINIRDA MAHKEME KURULDU
Alınan bilgilere göre gelecek gruplar sınırda kurulan mahkemede hakim karşısına çıkarılacak. Bunun için Diyarbakır'dan bir hakimin geldiği belirtildi. Gelen PKK'lılar savcı tarafından sorgulandıktan sonra hakim karşısına çıkarılacak. DTP Genel başkanı Ahmet Türk gelen PKK'lı grubun Terörle Mücadele Kanunun 221. Maddesinde yer alan "etkin pişmanlık"tan yararlanmayacaklarını söyledi. Bazı hukukçular herhangi bir suça karışmayan örgüt üyelerinin 221. maddede belirtilen indirimden yararlanabilmeleri için "kendi irademle geldim" demelerinin yeterli olduğunu belirtiyor. Kanun maddesinin böyle yorumlanması durumunda gelen grup serbest kalabilecek.

İşte Kandil'den gelen PKK'lı grubunda yer alan isimler:

1971 Başkale doğumlu, Hamiyet Dinçer,

1958 Pazarcık/Maraş doğumlu Elif Uludağ,

1973 Ömerli/Mardin doğumlu Hüseyin İpek,

1973 Siverek doğumlu M. Şerif Gençdağ,

1985 doğumlu Mustafa Ayhan,

1980 Diyarbakır doğumlu Vilayet Yakut,

1952 Kığı/Bingöl doğumlu Lütfü Taş, 1975 Kığı /Bingöl doğumlu Gülbahar Çiçekçi.

AHMET TÜRK: GELENLER TUTUKLANMAMALI
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, teslim olacak teröristlerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasındateröristbaşı Öcalan'ın rolünü öven Türk şunları söyledi: "Sayın Öcalan barış umutlarının yeniden yeşermesine katkı sunarak 3 barış grubunun Türkiye'ye gelmesine öncülük etmiş, PKK de bu karara uyarak barışa katkısını göstermiştir. Burada Sayın Öcalan'ın rolü görülmüştür. Bunu her zaman söyledik. Barışa katkı sunmak için bir çaba içinde olduğunu da artık herkes görmelidir."

PKK'nın ilk adımı attığını belirten Türk'e göre operasyonlarında durdurulmaıs gerekiyor: "Beklentimiz hükümetin, devletin yine aynı klasik "Teslim oldular, bittiler" mantığıyla yaklaşmamasıdır. Gelen barış gruplarının tutuklanmayacağını, sürecin aksamayacağını umut ediyoruz. Böyle bir tutuklamayı ne biz ne de halkımız kabul etmeyecekler. Eğer tutuklanmazlarsa neden geldiklerini







habervaktim
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 17:12   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 17:13   #10
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart PKK'lıların teslim olması nasıl yorumlandı?
PKK'lıların teslim olması milletvekilleri arasında farklı yorumlara neden oldu

Irak'tan Türkiye'ye teslim olmak üzere giriş yapan bir grup PKK'lı hakkında, milletvekilleri farklı yorumlarda bulundu. CHP'li vekiller, PKK'lıların teslim sürecine kuşkuyla yaklaşırken, AK Partililer ise demokratik açılım sürecinin dikkatli takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor. AK Partili vekiller, bu yönde atılacak her adımın önemsenmesi gerektiğini kaydediyor.













(CİHAN)


Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
açılım, demokratik, pkk, teslim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım