AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.



Anketimiz: Erdoğan'dan sonra başbakan kim olsun?
Abdullah Gül 28 25.93%
Bülent Arınç 13 12.04%
Numan Kurtulmuş 26 24.07%
Ahmet Davutoğlu 26 24.07%
Ali Babacan 7 6.48%
Suat Kılıç 6 5.56%
Diğer 2 1.85%
Katılımcı sayısı: 108. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-08-2012, 13:49   #71
Kullanıcı Adı
Muhammed Esed
Standart
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bizim islam dünyasıyla bütünleşme gibi bir korkumuz neden olsun.Senin yaşın kaç?
Türkiye'nin islam ülkelerinde ki popülaritesini hiç mi görmüyorsun?
Öyle bir konuşuyorsunu ki sanki partili olan bizler değilde sensin.
Zeplinlemi geldin
Ben arkadaşın amerikayla ilişkilerimiz bozulur korkuyorum mesajına istinaden yazdım.
Türkiye'nin israille amerikayla ilişkisi bozulunca kan ağlayan partili arkadaşlar var bilmiyorum sen onlardanmısın. Ama biz yüzümüzü ortadoğuya döndük İslam dünyasına Türk dünyasına döndük. Kongremizde açıklanan yeni 2023 ve parti vizyonumuzu iyice incelemeni öneririm.
Kutsal kitabımızın emrettiği yahudi ve hristiyanları ve müşrikleri önderlerimiz yapmayacağız. onlar birbirlerinin yol göstericisidirler. Biz inşaallah önder olacağız ve müslüman devletlerin önderi olacağız.
Muhammed Esed isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-08-2012, 14:03   #72
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ak Partiye emeği geçen herkesten Allah razı olsun ancak sırf partiye önce geldi diyerek bir insanı Genel Başkan yapmazlar.
Bu iş liyakat ve yetenek işi.
Ak Parti bir örgüt yada ideoloji partisi değil.
Bu özelliği partiye katılımı kolaylaştırıyor.
Numan kurtulmuşun GÜL kadar oy alması şaşırtmadı
Kardeşim ben önce gelen olsun diye bişey demedim yanlış anlaşılmasın tabiki liyakat önemli... ben diyorum ki ondan daha iyi yapacak başka kişiler var ve onların bir artısı daha var onlar bu yolun cefasını çektiler... Numan bey belli görevleri önce yerine getirsin sonra eğer layık olduğu anlaşılırsa genel başkanda olur... bizim partimiz hakedene hakettiğini verir ama bugün geldi yarın genel başkan bence partiyi riske atar...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2012, 01:39   #73
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Haa şunu da unutmadan söyleyeyim: AK Parti'nin muhtemel kongresi Ağustos 2014 tarihinde yapılacağı ve Numan Kurtulmuş'un milletvekili olması da ancak 2015 Genel Seçimiyle Haziran 2015 tarihinde olabileceği için, başbakan olmak için de mutlaka milletvekili olmak gerektiği için Numan Kurtulmuş'un AK Parti'nin muhtemel Ağustos 2014 kongresinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olması normal şartlarda mümkün değildir.

Evet arkadaşlar; böylelikle bu ankette Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu dışında kalan muhtemel adayların muhtemel Ağustos 2014 kongresinde AK Parti Genel Başkanlığı'na ve dolayısıyla başbakanlığa aday olmalarının mantıkî ve uygun olmayacağı açık ve net olarak ortada olduğu için ve hem karakteri ve kişiliğiyle, hem geçmişiyle, hem dürüstlüğü ve sevecenliğiyle, hem bilgi birikimiyle, hem kalitesiyle ve hem de diğer üstün özellikleriyle AK Parti Genel Başkanı kimliğini (muhafazakâr demokrat, toplumsal merkez, tertemiz-ak vd. özellikler) en iyi ve en başarılı biçimde temsil edecek kişi Ahmet Davutoğlu olduğu için, AK Parti'nin muhtemel Ağustos 2014 kongresinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmaya en uygun siyasetçi Ahmet Davutoğlu'dur. Allah ömür verirse ve o da AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını koyarsa, dilerim ki muhtemel Ağustos 2014 kongremizde
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olur inşaallah.

Konu Cihannur tarafından (10-13-2012 Saat 01:41 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-15-2012, 02:23   #74
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu tür sözlerin bir geçerliliği yok bence
Örnek olsun diye söylüyorum AK Parti'de genel başkanlık başbakanlık dahil yapmış Abdullah Gül'ün eski yıllarda AB ile ilgili düşünceleri neydi?
Erbakan AB ye Hristiyan klübü diyen Gül Ak Parti ile AB ortak vizyonumuz ilkesine evrildi.
Siyasetin geçmişi yoktur
Bugünü vardır.
Bu yazılanlardan dolayı illa Numan Genel başkan olsun şeklinde bir söylem de olmamalı
Görelim bakalım
Umarım yorumunda belirttiğin gibi olur ve Numan Kurtulmuş da AK Parti'yi kuran kadronun yaşadığı değişimi yaşayarak daha makûl bir dış politika çizgisine gelir. Numan Kurtulmuş'tan hem AK Parti'ye katkı vermesini hem de AK Partililik kimliğini özümseyerek içselleştirmesini bekliyoruz.

Alıntı:
Muhammed Esed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben arkadaşın amerikayla ilişkilerimiz bozulur korkuyorum mesajına istinaden yazdım.
Türkiye'nin israille amerikayla ilişkisi bozulunca kan ağlayan partili arkadaşlar var bilmiyorum sen onlardanmısın. Ama biz yüzümüzü ortadoğuya döndük İslam dünyasına Türk dünyasına döndük. Kongremizde açıklanan yeni 2023 ve parti vizyonumuzu iyice incelemeni öneririm.
Kutsal kitabımızın emrettiği yahudi ve hristiyanları ve müşrikleri önderlerimiz yapmayacağız. onlar birbirlerinin yol göstericisidirler. Biz inşaallah önder olacağız ve müslüman devletlerin önderi olacağız.
Türkiye'nin dış politikasında AK Parti'ye kadar var olan çizgiyi AK Parti genel olarak korumak ve sürdürmekle birlikte bazı yenilikler de getirerek Türkiye'nin dış politikasını daha sağlam ve daha güçlü bir duruma getirmiştir.

Türkiye'nin mevcut dış politikasını değerlendirdiğmizde genel olarak şunları söyleyebiliriz: Türkiye, yavru vatan olarak değerlendirdiğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuryeti'nin hâmisi durumundadır. Azerbaycan en yakın ilişkide olduğumuz, 1 millet ve 2 devlet anlayışını paylaştımız 'gardaş ülke' olarak kardeş ülkemizdir. Azerbaycan dahil Türk cumhuriyetleri, soydaşlarımız olmaları hasebiyle çok yakın ilişkilerimiz olan, adı üstünde Türk cumhuriyetleri olarak bizden olan kardeş ülkelerdir. Bunların dışında Pakistan'la hem ülke hem de millet olarak birbirlerimize karşı yoğun sevgi, saygı ve hürmetimiz olduğu için bizim için özel bir yeri olan ülkedir.

Bunların dışında, Türkiye'nin Osmanlı Devleti süresince yönettiği ve şimdi bağımsız olan özellikle Müslüman halkların devletleriyle de genel olarak iyi ilişkilerimiz vardır.

Türkiye'nin var olan sistemi ve Türk Milleti'nin siyasi kültürünü göz önüne alarak içinde bulunduğumuz siyasi anlayış birliği sistemini değerlendirelim: Türkiye özellikle 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ABD ve Batı Avrupa Bloğu-Rusya, Çin ve Doğu Avrupa Bloğu (özgür ve demokratik dünya ile baskıcı ve komünist dünya) arasında seçimini özgür ve demokratik dünyadan yana kullanmıştır. Türkiye, 14 Mayıs 1950 Genel Seçimiyle birlikte demokrasiye geçmiş, ordumuz içindeki cuntacı ve darbecilerce askerî darbelerle uğratılan bazı kesintilere rağmen demokrasi yolundaki yürüyüşünü bugüne kadar sürdürmüştür. Türkiye bir NATO ülkesidir. Türkiye, Avrupa Konseyi üyesi bir ülkedir. Türkiye, Avrupa Birliği'ne üyelik başvurusunda bulunmuş ve AB ile hâlen tam üyelik müzakerelerini sürdüren bir ülkedir. Dünya konjonktüründeki yerini aynı siyasi anlayışı paylaştığı demokratik ülkelerin yanı olarak belirleyen Türkiye, başta ABD olmak üzere özellikle batıdaki demokratik ülkelerle yakın ilişkiler geliştirmiştir. Türkiye'nin yeri 2. Dünya Savaşı sonrasında olduğu gibi bugün de özgür ve demokratik ülkelerin yanıdır. Bu açıdan baktığımızda Türkiye'nin; ABD, İngiltere, Kanada, Avrupa ülkeleri vd. diğer demokratik ülkelerle iyi ilişkiler geliştirmekte olması normal ve doğaldır.

1990'lı yıllarda komünizm yıkıldıktan sonra dünya tek kutuplu dünyaya dönüşmüş, Arap Baharı'ndan sonra ve özellikle Suriye'de yaşanan iç savaştan sonra ise tekrar iki kutuplu dünyaya dönülmüştür. Dünyadaki kutupların bir tarafında; Türkiye, ABD, Kanada, İngiltere, Avrupa ülkeleri vd. demokratik ülkeler ve bu ülkelerle birlikte hareket eden ülkeler, diğer tarafında ise; Rusya, Çin, İran, Kuzey Kore vd. otoriter ülkeler ve bu ülkelerle birlikte hareket eden ülkeler vardır. Türkiye, demokratik ülkeler bloğunda yer almasına rağmen, otoriter ülkeler olan Rusya, Çin ve İran ile de iyi ilişkiler kurmuş ve yürütmüştür. Rusya'yla, İran'la ve Çin'le ilişkilerimiz, Suriye politikasında o ülkelerin politikalarının tam tersine politikalar izlememize rağmen hâlen iyi durumdadır.

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte daha da geliştirerek ve daha da sağlamlaştırarak izlemekte olduğu Türkiye'nin dış politikasını, AK Parti'nin mevcut genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonraki genel başkanlarının da sürdürmesi doğru olacaktır.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi