Hayata Dair Anketler (Ak Parti Forum) Siyasi anketler dışında üyelerin serbetsçe anket açacakları bölüm. |
Anketimiz: Gayrimüslim arkadaşınız oldu mu? | |||
Evet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 50.00% |
Olmadı ama olabilir.. |
25 | 36.76% |
Hayır. Hatta asla olamaz! |
9 | 13.24% |
Katılımcı sayısı: 68. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() Olmalı mı olmamalı mı
![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Hayır böyle bir arkadaş edinmedik bugüne dek.Fakat olmasında bir sakınca görmüyorum.Tabi benim kriterlerime göre bunun şartları vardır.Bu şartlar için gayrimüslim bir arkadaş edinebilirim.Şayet bunlar oluşmayacaksa ırağından bile geçmem..Eğer böyle biri ile arkadaş olmayı düşünürsem bunun birtek nedeni olur,kendisine hak din olan yücce dinimiz islama davet için olur başka alternatifi olmaz.Bunun dışında onlardan bize dost most olamazzzz!Yüce Kitabımız Kur-an-ı Kerimde bu açıkça dile getirilmektedir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() 3. şıkkı işretlemek ne dini ne de insani olarak açıklanamaz. Allah (c.c) insanları hangi dini seçecekleri konusunda özgür bırakmış biz mi dayatma yapacağız.. Gayri müslim bir arkadaşım olmasını isterdim. Ya ben onu müslüman yapardım ya da o beni ... :-) ;(Allah korusun şaka tabi) Asla olamaz diye bir şey yok. Bu şıkkı işaretlemeyi düşünenlere sorarım geniş kültürlü, inançlı bir memlekette yaşıyor olsaydınız tıpkı Cumhuriyetten önceki Osmanlı toıpraklarında olduğu gibi... Kapı komşunuz hristiyan bir Ermeni veya Rum olsaydı onun çocuğu da sizin yaşıtınız olsaydı ne yapacaktınız? İlla ki arkadaş olacaktınız, nitekim hep de böyle oldu. Osmanlı döneminde dinler, kültürler hep içiçeydi. Bakmayın Cumhuriyetten sonra memlekette neredeyse hiçbir farklı unsurun kalmadığına, biz gönlü geniş bir medeniyetin insanlarıyız.
Konu Üç mevsim tarafından (09-18-2009 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Benim oldu..
Şuan düşündüğümde bir arkadaşımla birlikte üzerinde fazlaca İslam için baskı yapmışız. Tanıtıcı şeyler, ingilizce çevirilerle filan. Kendisi Budistti. Dün aklıma geldi. Bizim üzerine o kadar düşmemize rağmen o kendi diniyle alakalı tek bir laf etmemiş bize. İlk olarak İslam'a davet için olur veriyoruz ama bu bazen yanlış geliyor. Dostlar/arkadaşlar birbirini niçin sever? Önceliğimiz din kardeşi oluşumuz mu? Genelde bunu aynı dine mensup olmamıza binaen pek düşünmeyiz. Bir ayrıcalık değildir yani. Ama konu gayrimüslimler olduğunda önceliğimiz din tebliği oluyor. İyi huyları için arkadaşlık edilemez mi? Kimse kimsenin alanına, mahremine müdahale etmeden... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() lisedeyken olmuştu. kendisi danimarkalıydı fakat çok efendi birisiydi. hatta ingilizcemi onunla pratik yaparak geliştirdim diyebilirim. İslam hukuku hakkında çok araştırma yapardı. Kendisine de elimizden geldiğince yardımda kusur etmezdik. Şimdilerde ne yazık ki görüşmüyorum kendisiyle.
Olmalı yada olmamalı diye bir şey söylenemez aslında. Yeri geldiğinde olunabilir,yeri geldiğinde olunmayabilir. Karşıdaki kişiye bağlı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() şimdiye kadar hiç olmadı...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Benim akademik durumum gereği ve aynı zamanda ek iş olarak yaptığım mihmandarlık vesilesiyle bir çok arkadaşım var.
Her şeye rağmen İshakyılmaz kardeşim yerden göğe kadar haklı... Konu, "islam" olunca renklerinin nasıl değitiğinin bizzat şahidiyim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() gayrimüslim kişilerde dost olunmaz sır paylaşılmaz..
Allah korkusu olmayan insanlardan uzak olmak gerek. islamiyeti yalanlayan veya inanmayan insanlar müslümanın dostu olamaz. Zira onlar birbirinin dostudur.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
![]() Alıntı:
Kendi açımdan bakıyorum, empati denilenle.. Karşıdaki kişi bana kendi dinini anlatmaya kalksa ya da beni oraya çekmek çabasında olduğunu hissetsem (bu normal ilişkilerimde de böyledir) hep ters tepki yapar. Alıntı:
Allah korkusu olmayan insanlar olduğnu nerden biliyoruz? Sonuçta Tanrı inancı var. Dinlerin hemen hemen hepsinde iyiliğe övgü var. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|