06-11-2009, 13:19 | #1 |
Milli Görüş Nereye Koşuyor???
Milli gorüş nereye koşuyor....?
©Humeyniciler ve Milli Görüş tarlası - İsmail Yaşa Vakit Gazetesi geçen gün bir haber yayınladı. 40. yılını muhteşem bir programla kutlamayı planlayan Milli Görüş, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılması planlanan programa Ahmedinejad'ı da davet etmişler. Gazete, İran Cumhurbaşkanı'nın programa katılma ihtimalinin Milli Görüşçüleri şimdiden heyecanlandırdığını yazıyordu. İran Cumhurbaşkanı'nın katılması halinde Ahmedinejad şovuna dönüşecek programın Saadet Partisi'nin siyasi geleceğini ve Milli Görüş'ün imajını nasıl etkileyeceğini kendilerinin takdirine bırakıyorum. Geriye dönüp Sincan'daki geceyle ilgili özeleştiri yapan ve İran Büyükelçisi'nin o geceye davet edilmesi hataydı diyen Milli Görüş önderleri aynı hatanın tekrar edilmesine izin vereceklerse diyecek bir şey yok… Hrant Dink cinayetinin ardından olaya adı karışanlardan bazıları partisiyle bir şekilde bağlantılandırılınca Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu "Bizim tarlayı çok önceden sürmüşler" demişti, hatırlarsanız… Milli Görüş tarlasının da uzun bir süredir Humeyniciler tarafından sürüldüğü sır değil… Siyasi partilerin tümünü "rejimin hizmetkârlığı" ile suçlayarak yerden yere vuranların bugün birden koyu Saadet Partisi taraftarı olmaları tesadüf olamaz. Bunun stratejik bir seçim olduğunu ve bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Çünkü Milli Görüş Türkiye'de ve Türkiye dışında yaşayan Türkler arasında en geniş örgütlenmeye sahip İslami cemaatlerden biri… İçine sızılması ve yönlendirilmesi de örneğin Fethullah Hoca'nın cemaatine göre oldukça kolay… Amerikan ve İsrail karşıtlığı, Siyonizm aleyhtarlığı ve Filistin sevgisi gibi argümanlarla kısa sürede Milli Görüş gençliğinin gönlünü kazanmak işten bile değil… Hele bir de Milli Görüş liderine yeri geldiğinde övgüde bulunursanız sizi hemen severler. Fakat böyle giderse o samimi insanlar bir gün gelip tarlalarında yetişen ayrık otlarına şaşkın şaşkın bakarak "Bunlar da nereden çıktı?" diyebilirler. Tarlalarının çok önceden sürüldüğünü fark etseler de artık geç olabilir. Yarın Milli Görüş gençleri ve kendi çocukları arasında Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'e küfredenler, Hz. Aişe'yi zina ile itham edenler, mut'a nikâhı yapanlar çıkarsa hiç kimseyi değil kendilerini suçlasınlar. Milli Görüş liderleri ve Saadet Partisi'ne yön verenler şimdiden karar vermek zorundadır. Allah dostlarını ve âlimleri rehber edindiğini düşündüğümüz Milli Görüş çizgisini aynı doğrultuda mı sürdürecekler, yoksa makas mı değiştirecekler? Allah ve Rasulü'nü, Kur'an'ı, sahabileri ve Allah dostlarını seven ve sayan gençler mi yetiştirecekler, yoksa Allah Rasulü'nün vefatından sonra sahabelerin büyük çoğunluğunun dinden döndüğünü iddia eden ve onlara lanet okuyan bir nesil mi yetiştirecekler? Çocukları için Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'in yolunu mu seçecekler, Ebu Lü'lüe El-Mecusi'nin yolunu mu? Milli Görüş gençliğinin önüne örnek olarak Ebu'l-Hasen En-Nedvi ve Said Havva gibi alimleri mi koyacaklar, yoksa Humeyni'yi mi? Kuruluş yıldönümüne kimin davet edilip edilmeyeceğinden daha çok bu sorulara verilecek cevap önemlidir ve hareketin geleceğini belirleyecektir. Milli Görüşçülerin Müslüman Kardeşler'in önde gelen isimlerinden Suriyeli âlim Said Havva'yı sevdiğini biliyorum. Bu nedenle onlara üstâdın ölmeden önce kaleme aldığı "Humeynicilik" isimli eserinden bazı satırları aktarmak istiyorum. Belki karar vermelerine yardımcı olur. İslam gençliğine vasiyet niteliği taşıyan bu risalesinde üstâd şöyle diyor: "Bilinçli olduğunu düşündüğümüz bazıları bilinçlerini kaybetmiş, Humeyniciliğin tehlikesini fark edemiyorlar. İlim sahibi olduğunu düşündüğümüz bazıları Humeyniciliğin tehlikesini ortaya çıkarmada ihmalkâr davranıyorlar ve onların bu ihmali nedeniyle neredeyse ümmet kaybolup gidecek. Bu nedenle bilinçli insanları Humeyniciliğin tehlikesini görmeye çağırıyoruz. İlim sahiplerini, Humeyniciliğe karşı kalemlerini ve lisanlarını harekete geçirmeye çağırıyoruz." "Yazdıklarıyla ve söyledikleriyle hâlâ bu ümmeti saptırmaya devam eden satılık kalemler ve taraflı ağızlar bilsinler ki, Allah, sapıklıklarının ve saptırdıklarının hesabını kendilerinden soracaktır. Humeyniciliğe destek vermek için hiçbir hüccetleri yoktur." "Pişmanlık için çok geç olmadan artık insanlar duysunlar ve görsünler! Hatasından dönmek isteyen için hâlâ buna imkân var. Susarak gerçekleri dile getirmeyenlerin özrü kabul edilmeyecek. Haktan sapanların özrü kabul edilmeyecek. Sapıtan ve saptıranların özrü kabul edilmeyecek." "Humeyniciler, sahabeden ve diğerlerinden Allah dostlarına düşmanlık ediyorlar. Bu nedenle, nasıl olur da bir Müslüman onları dost edinebilir? Allah Teâlâ (Zulmedenlere eğilim göstermeyin, yoksa size ateş dokunur) buyururken, nasıl olur da onların hilelerine kanabilir ve onlara güvenebilir?" "Humeyniciler zalimdirler. Zulümlerinden biri de, Hz. Ebu Bekr ve Hz. Ömer'e haksızlık etmeleridir. Allah Teâlâ (Biz, kazandıkları günahlar dolayısıyla zalimlerin bir kısmını bir kısmının başına geçiririz) buyururken, bir Müslüman nasıl onları dost edinebilir? Onları ancak zalim kimse dost edinir." "Humeyniciliğe aldananlar kendilerinin bu ümmetin düşmanı olduğuna hükmetmişlerdir. Halklarının ve vatanlarının düşmanıdırlar. Kendilerine uyanların geleceğine komplo kurmaktadırlar. Bu yaptıklarından dönüp tövbe etmezler mi?" "Allah'ım! Humeyni'den ve Humeynicilikten, onları dost edinen ve destekleyenlerden, onlarla ittifak eden ve işbirliği yapan herkesten sana sığınırım. Allah'ım! Duamı kabul et!" __________________
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-11-2009, 14:02 | #2 |
Bulaşmamalıyız..
Herkes kendi doğru bildiği, kendi çizdiği yolda yürüyor. Kim ne yaparsa kim nereye koşarsa koşsun, bizim koştuğumuz yol önemli.. Birde arkamıza dönüp kim nerede kalmış nasıl koşuyor ona bakamayız, en önlerdeyiz; arkamıza bakmak olur ama ARKAMIZDAKİLERE BAKMAK, gereksiz olur. Herkes koşsun. Mevlâ hayırlısını eylesin (herkes için).. |
|
06-11-2009, 14:43 | #3 | |
Alıntı:
mute nikahı tabikide asla!!! ama son zamanlarda diyanet camiasında benimsenmeye çalışılan bir durum.. bu durumun vehameti ne zaman anlaşılacak bilmiyorum.. diyanetten bu konuda asla diye bir fetva bekliyoruz.. tabi diyanetle ilgileenen sayın bakanı göreve çağırarak... |
||
06-11-2009, 15:06 | #4 |
Makas çokdan değişti..
|
|
06-11-2009, 22:56 | #5 |
ben Anadolu gençlik derneğinde çalışmaya başladıktan sonra sahabe hayranı oldum...
yani protesto olsunda ne olursa olsun... |
|
06-11-2009, 22:57 | #6 | |
Alıntı:
|
||
06-12-2009, 01:15 | #7 |
|
|
06-13-2009, 21:46 | #8 |
s.a.
konuyu çarpıtarak gerçekleri örtemezsiniz.size şia diyen mi oldu...
sadece şianın milli görüşün içine sızdığını söylüyoruz adam kalkıp ben sahabeleri seviyorum diyor.yüzbinlerce milli görüşlüğü tek tek dolaşıp denetlediniz mi ki bu kadar körü körüne savunma yapıyorsunuz. |
|
06-13-2009, 22:47 | #9 | |
Alıntı:
Ben kendimi bildim bileli milli görüşün içindeyim. Humeyni devrimini de destekledim. Bugün de Ahmedinejatı hararetle destekliyorum. Ama asla ve asla sahabelere karşı olan sevgimde bir nokta kadar azalma olmadı bu milli görüş içerisinde olduğum sürece. Tam tersi milli görüş bana çok şeyler kattı. Dini bilgiler konusunda, dini hassasiyetler konusunda milli görüş bana hep artılar kazandırdı. Şia milli görüşe sızamaz, sızsada bi şey olmaz milli görüş taş gibidir, kale gibidir imani açıdan. Sahabeler başımızın gözümüzün nurudur, tacıdır. Hz.Ömere, HZ.Ebubekir efendimize tek kelime kötü söz milli görüşçülerden çıkmaz,siz rahat olun. |
||
06-13-2009, 22:57 | #10 |
güzel yazı..milli görüşçüler artık tamamen katılaşmış ,eski ogrencisine destek vermek yerine "onlara oy verenler cehennem biletini satın almış gibidirler" diye düşünen bir görüşten bahsediyoruz..ak parti başortülüler için üniversite yasagını kaldırmaya ugrasırken chp gibi bi partiyle aynı yolda yürüyen, "bunların hepsi oy toplamak için yapılıyor yalan yere" diyen ,müslümanlara özgürlügü savunan ancak özgürlük getrmeye çalışanlara ortada hiçbi sebep yokken sahtekar muamelesi yapan bir goruşten bahsediyoruz..kusura bakmayın ama ben boyle düşünen ve bu politikayı uygulayan bi partinin sempatizanı olamam..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|