![]() |
kütüphanem... dostoyevski-suc ve ceza-
Suç ve Ceza (F. M. Dostoyevski) Konu Raskalnikov kadını öldürecek, paralarını alacak, öğrenimini tamamlayıp topluma faydalı bir insan olacaktır. Günlerce kafasında ölçer biçer. Muhakkak ki topluma faydalı bir Raskalnikov, faizci bir kadından çok daha iyidir diye düşünür ve kadını öldürür.Kitap Raskalnikov’un vicdan muhasebesiyle devam eder. Raskalnikov’un kendi için yaşama tutkusu onu iç dünyasında yüceleştirir ve hak, hukuk kavramlarının tamamını alt üst ederek çözümlemelerde bulunur. Fakat tasarladıkları altında boğulur ve tüm psikolojisi çöker. Kitap boyunca olayları Raskalnikov’un gözüyle görüyor, Istırabı onunla yaşıyorsunuz. Kitabın diğer bir özelliği de, kominizm’in yayıldığı bir dönemde ve yerde, kahramanların dine yönelmesi. Yazar; özellikle en günahkar görülen karakterleri (Sonya ve Raskalnikov) inanca yöneltmiştir. Kimlikler değil, kişilikler önemlidir mesajı da verilmek istenmiştir. Suç Nedir? Ceza Nedir? Amaca ulaşmak için her yol mubah mıdır? Raskalnikov haklı mı? Asıl suçlu kim? Raskalnikov mu? Toplum mu? Tefeci kadın mı? gibi soruları düşündüren yazar her okurun kendisine göre,inançlarına,hayata bakış açısına göre yorumlayabileceği,fikir edineceği bir uslup takip etmiştir. ben cok begenerek okudum .. şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar;;) |
Okuduktan sonra fena olmuştum ben:)
|
bnde öyle olmuştum ama cok guzell :)
|
Dosto'nun şu an Yeraltından Notlar'ını okuyorum. Tavsiye ederim okumadı iseniz şayet
|
suç ve ceza bence mutlaka okunması gereeken bi kitap..
okuduktan sonra...karşımdaki kişilerin hareketleri ve söylemleri bana daha çok şey ifadde etmeye başladı... |
Alıntı:
|
Okuyunca bnde cok fena olmustum ama guzel bir kitap;)
|
Cok uzun zaman bu kitabi almayi düsünüyordum. Bu gecen yaz aldim ve okudum. Pisman degilim. Gercekten okumaya deger bir kitap oldugunu düsünüyorum.
|
All times are GMT +3. The time now is 20:12. |