AK Gençliğin Buluşma Noktası
♥ Oku Beni Ey Kitap! ♥ AK Parti Forum Farkıyla ! Belirlenmiş bir kitabın üyeler tarafından okunduğu, yorumlandığı ve bilgi akışının sağlandığı bir bölümdür.

Stil
Seçenekler

Alt 02-03-2009, 17:48   #1
Kullanıcı Adı
tavananna.h
Standart kütüphanem... dostoyevski-suc ve ceza-
Suç ve Ceza
(F. M. Dostoyevski)
Konu
Romanın konusu çağdaş Rusya dir. Kahraman çağdaştır, o yılların bütün acılarını, yaralarını içinde taşıyan genç bir öğrencidir Raskalnikov fakir ve iyi niyetli bir üniversite öğrencisidir. Maddi imkansızlıklar sonucu eğitimi bırakmak zorunda kalmış, kirasını bile doğru dürüst ödeyemediği pis ve köhne bir odada yaşamaya mecbur olmuştur. Maddi olarak çok sıkıştığı anlarda, para edebilecek eşyalarını rehin bıraktığı faizci bir yaşlı kadın vardır. Kadın kötüdür, kadın faizcidir, kadın, insanların zor durumda kalmalarından yararlanan bir insandır.Tabii bu fikirler Raskalnikov’u suça iten bahanelerdir…
Raskalnikov kadını öldürecek, paralarını alacak, öğrenimini tamamlayıp topluma faydalı bir insan olacaktır. Günlerce kafasında ölçer biçer. Muhakkak ki topluma faydalı bir Raskalnikov, faizci bir kadından çok daha iyidir diye düşünür ve kadını öldürür.Kitap Raskalnikov’un vicdan muhasebesiyle devam eder. Raskalnikov’un kendi için yaşama tutkusu onu iç dünyasında yüceleştirir ve hak, hukuk kavramlarının tamamını alt üst ederek çözümlemelerde bulunur. Fakat tasarladıkları altında boğulur ve tüm psikolojisi çöker. Kitap boyunca olayları Raskalnikov’un gözüyle görüyor,
Istırabı onunla yaşıyorsunuz. Kitabın diğer bir özelliği de, kominizm’in yayıldığı bir dönemde ve yerde, kahramanların dine yönelmesi. Yazar; özellikle en günahkar görülen karakterleri (Sonya ve Raskalnikov) inanca yöneltmiştir. Kimlikler değil, kişilikler önemlidir mesajı da verilmek istenmiştir. Suç Nedir? Ceza Nedir? Amaca ulaşmak için her yol mubah mıdır? Raskalnikov haklı mı? Asıl suçlu kim? Raskalnikov mu? Toplum mu? Tefeci kadın mı? gibi soruları düşündüren yazar her okurun kendisine göre,inançlarına,hayata bakış açısına göre yorumlayabileceği,fikir edineceği bir uslup takip etmiştir.

ben cok begenerek okudum .. şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar

tavananna.h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-04-2009, 19:34   #2
Kullanıcı Adı
dilemma
Okuduktan sonra fena olmuştum ben
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-04-2009, 22:37   #3
Kullanıcı Adı
tavananna.h
bnde öyle olmuştum ama cok guzell
Alt 02-04-2009, 22:40   #4
Kullanıcı Adı
dilemma
Dosto'nun şu an Yeraltından Notlar'ını okuyorum. Tavsiye ederim okumadı iseniz şayet
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-04-2009, 22:45   #5
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
suç ve ceza bence mutlaka okunması gereeken bi kitap..

okuduktan sonra...karşımdaki kişilerin hareketleri ve söylemleri bana daha çok şey ifadde etmeye başladı...
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-04-2009, 23:15   #6
Kullanıcı Adı
tavananna.h
Alıntı:
dilemma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dosto'nun şu an Yeraltından Notlar'ını okuyorum. Tavsiye ederim okumadı iseniz şayet
tamamdır. zaten okumaya kitap arıyordum
Alt 02-05-2009, 13:14   #7
Kullanıcı Adı
gizosh33
Okuyunca bnde cok fena olmustum ama guzel bir kitap;)
gizosh33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-2010, 19:36   #8
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Cok uzun zaman bu kitabi almayi düsünüyordum. Bu gecen yaz aldim ve okudum. Pisman degilim. Gercekten okumaya deger bir kitap oldugunu düsünüyorum.
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)