Konu
:
Bir Müslüman Hele Bir Cemaat Ferdi Nasıl Bu Hale Gelir ?
Tekil Mesaj gösterimi
07-01-2011, 20:33
#
71
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Terennüm
Nickli Üyeden Alıntı
Türkçe olimpiyatlarını eşleştirebilirsiniz ama ne yararı var gibi söylemlere girdiğiniz andan itibaren bende size ister anlayın ister anlamayın yararlarını dilimin döndüğünce izah etmeye çalışırım..
Sahsen cok önemsedigim bir nokta...
Bu konudaki elestirilerin cogunun ( hepsi degil) yapicilik namina olmadigini düsünüyorum. Bir seyi elestireceksek yapici olmak icin yola cikilmali...yikicilik bize fayda vermez.
Olimpiyat meselesinde ISLAMI perspektiften bakarsak ki bakmaliyiz, elestirilecek cok nokta buluruz. Lakin bu elestirilerden yola cikarak sizinde söylediginiz gibi " ne yarari var?" demek ayri bir yanlislik olur. Halbuki sahsen cok yararli oldugunu düsünüyorum ama usuldeki hatalarin düzeltilmesi mutlaka gerceklestirilmeli.
Yani bizler üzüm yiyelim, bagciyi dövmiyelim derim...
Konuya dair yalnizca sunu söylemek istiyorum.
Yayincilik ya hizmet amacli yapilir ya ticari amacli.
Bu devirde hizmeti ve ticareti ayni anda idare edebilmek olagan üstü bir durum olur. Hizmet amacli yapiliyorsa ticari kaygilar bertaraf edilmeli ve ilkelerden taviz verilmeden yapilmali....taviz tavizi dogurur...bu sebeple bir cok mütedeyyin yayin organi zamanli erozyona ugradi.
Eger ticari amacli yapiliyorsa, bu durumda yorum yapmaya bile gerek duymam...
Bizler zahire göre hüküm veririz...eger muhafazakar bir yayin organi taviz veriyorsa, biz SEVDIGIMIZDEN ötürü elstiririz. Cünkü onu referans alan belkide milyonluk bir kitle vardir.
Fakat bastada dedigim gibi, vur abaliya mantigini terk etmeliyiz...eletiri yapici olmali yikici degil.
BeldeiTAYYIBe
Açık Profil bilgileri
BeldeiTAYYIBe nickli üyeye özel mesaj gönderin
BeldeiTAYYIBe - Daha fazla Mesajını bul