AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 07-01-2011, 15:50   #51
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
NûN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok garip bir yorum doğrusu
Yani sizin için bir problem yok, reklamlar yerli yerinde, rahat, konforlu ve huzurlu öyle mi?
bu yorumu böyle anlamanız manidar? devamındaki yorumlarımı okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız?bektaşilik yapmaya gerek yok
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 15:54   #52
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu yorumu önemsiyorum demekki bazı güzel işleri de varmış cemaatin ..
İyi işleri kötü işlerinden çoktur elbet ama kötü işleri müslümanları derinden yaralıyıci olduğundan göze çok batıyor.
Alt 07-01-2011, 17:03   #53
Kullanıcı Adı
mErvE.G.
kannatimce de insnların hassasiyetlerinin umulmadık tv kanallarınca inceltilmesi hiçde savunulur bir tarafı olamaz..bu kadar reklam dünyası içinde elbette daha makul reklam bulunabilir diye düşünüyorum..
mErvE.G. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 17:14   #54
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sen niye üzerine aldın ki? konuyu kim açmışsa cevabım onadır..

tamam üstüme alınıyorum.

baştan söyliyim sırf cemaatini savunmak için günahları normalleştirme bir müslümana yakışmamaktadır. kim olursa olsun yanlış yanlıştır dillenmelidir. düzeltilmelidir.

gelelim bizim konuya .

sizin ilk mesajınıza katıldığı söyledim zaten bir müslüman küfür içeren herşeyden arınmalıdır. uzaklaşmalıdır. içinde zorunluluk olsa dahi içinden kurtulmak için çabalamalıdır. yani kalben tahamul sıfır olmalıdır.

ikincisi. bir günah diğer günahları meşrulaştırmaz. diyelim ki dişarı çııktım yazın herkesin malumudur. dışarda yarı çıplaklardan dolayı günaha girdim. ( burda zorunluluktan bahsediyoruz.) madem günaha girdim o zaman keyfim nasıl isterse öyle yapacam diye birşey yok. sizin ilk mesajda verdiğiniz mesaj bundan başka birşey değil. resmen diyorsunuz ki günahınız varsa o zaman başka hiç bir yanlışı dillendimeyin. işleyen işlesin.

üçüncüsü: günahların tekrarlanması. bahsettiğimiz konu çok vahim bir konudur. her 40-45 dk da bir tekrarlanan bir günahtır bunu daha vahim kılan 10 binlerce müslümanın evinde tekrarlanmasıdır. ( burda da bir tehlike var bunu gören ailelerden olumsuz etkileyenler mutlaka mardır çok güvendiği cemaat televizyonu bunu yayınlıyorsa demek ki bir mahsuru yok.

dördüncüsü fertlerin günahı ile alimlerin gunahi bir tutlamaz. bir cemaat ferdinin yanlışı ile bir cemaatin yanlışı çok büyük farklar içerir. en önemlisi fert yanlış yapınca sadece kendisi yanlış yapar ama cemaat veya alim veya cemaat lideri bir yanlış yapınca onu takip eden bir cemaat tehlikededir. onlarında. bu yanlışı yapması olasıdır.

beşincisi; ben konu açarken eğer okuduysanız konu geneldir bir çok islami tv ve muhafazakar kesim dedim özel bir isim kullanmadım. paylaştığım resimde de tv logosunu sildim. ki konu şuan olduğu gibi sadece bir yere kaymasın.

küçük bir fıkra.

bir gencin babası ölür oda imama girde babasının durmunu sorar.
- baban namaz kılar mıydı ?
- kılmazdı ama cuma öldü !
-peki içki içermiydi
- evet içerdi ama cuma öldü
-peki başka nesi vardı ?
-valla her bişeyi vardı ama cuma öldü
imam = cumartesi gelmiyecek misin sanıyor cumartesi günü melekler cumayı gösterecekler ona ......

yani cemaat haftalık ders yapıyor haftalık islami program yapıyor. ama saatlik hatta yarım satte bir islamla çelişen reklamlar yayınlıyor. bu ne iş arkadaş. ben ne anladım o reklam aralarında islamla çelişen reklamların verildiği islamı programı

Konu Ammar tarafından (07-01-2011 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir..
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 17:35   #55
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İyi işleri kötü işlerinden çoktur elbet ama kötü işleri müslümanları derinden yaralıyıci olduğundan göze çok batıyor.
zaten tartışmada buradan başlıyor..sizlerin kötü gördüklerinizn amacında rizaı ilahiyeyi kovalama vardır.yani uslub farkından kaynaklanıyor..Türkçe olimpiyatlarını eşleştirebilirsiniz ama ne yararı var gibi söylemlere girdiğiniz andan itibaren bende size ister anlayın ister anlamayın yararlarını dilimin döndüğünce izah etmeye çalışırım..
Alt 07-01-2011, 17:38   #56
Kullanıcı Adı
Katade
Grevs iş başındaa
Katade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 17:44   #57
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Yetkin1st Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Grevs iş başındaa
Allah seni Affetsin
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 17:47   #58
Kullanıcı Adı
Terennüm
siteye girişte pano asılmalı..bu sitede grevs var
Alt 07-01-2011, 17:50   #59
Kullanıcı Adı
HaArP
Eliyle mücahede bu ülkede mümkün değil... Lakin Diliyle ve Kalbiylede buğz edemesse İmanından şüphe edilir... Bu itibarla Hak sözü söylemek icab eder... Yalnız Geniş Dairede yapılan iyi ve güzel işleride ''Kin'' olmaksızın söylemekde o hakikattir... Lakin iyi şeylerin örtülüp düşmanların stratejilerine bina olmayacaksa eksik ve hatalı kısımların onarılmasına yönelik samimi açıklamalar daha faydalıdır...

Savunma psikolojisi yerine Empati'yi sağlam deliller ile yapma cehdine de girmek lazım gelir !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 18:06   #60
Kullanıcı Adı
Katade
Alıntı:
grevs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah seni Affetsin
Allah razı olsun senden
Katade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 9 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 9 Misafir)