AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-02-2008, 18:02   #1
Kullanıcı Adı
gülsima
Standart MÜSLÜMANLARIN PARAMPARÇA OLUŞU...
Müslümanların cemaatlere,tarikatlara,mezheplere ayrılması hakkında ne düşünüyosunuz?Sizler eğer bi cemaate bağlıysanız bunu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada ben kendi görüşümüde belirtiyim;müslümanların gruplara ayrılmasına ve her grubun kendiyle övünmesine karşıyım çünkü bi zaman sonra müslümanlar bölünüyo ve şucu bucu gibi tabirlerle birbirinden ayrılıo ve buda bana şu ayeti hatırlatıyo;

"İNANÇLARININ BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZARAK PARÇALARA BÖLÜNEN VE HER GRUBUN YALNIZ KENDİ SAHİP OLDUĞU(İLKELERLE)
ÖVÜNDÜĞÜ KİMSELERDEN OLMA! (30 RUM 32)

(bu arada kimse benim cemaat,tarikat ve mezhep karşıtı olduğumu zannetmesin ben sadece müslümanların paramparça oluşuna karşıyım yoksa bütün gruplar hak yolda olduğu sürece hepimizindir)sizinde görüşlerinizi bekliyorum.

gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-02-2008, 22:42   #2
Kullanıcı Adı
Yâren
Müslüman Allah ile arasına kimseyi sokmamalı.Ben tarikatlara alenen karşıyım.Bir müslüman Allah'a iman ediyor,peygamberini seviyorsa gerisi teferruattır.
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2008, 23:07   #3
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
[i][b]İnsanlar dinde herşeyden önce Kur'an-ı Kerim'e bakmalı!
Sonra Kur'an'a uygunluğu olan hadislere bakmalı!
Sonra da Kur'an'a göre hareket ettiği kesinlikle belli olmuş din alimlerine bakmalı!

Zaman geçtikçe birilerinin yanlışlardan insanları çevirmek için düzeltmeler yapması gerekebilir...
Alt 03-02-2008, 23:10   #4
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Müslüman Allah ile arasına kimseyi sokmamalı.Ben tarikatlara alenen karşıyım.Bir müslüman Allah'a iman ediyor,peygamberini seviyorsa gerisi teferruattır.
o zaman Kur'an dan pek haberin yok arkadaşım. ama bu senin düşüncendir. saygı duyarım
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2008, 23:13   #5
Kullanıcı Adı
fazlrahmet
İslam Tek doğru dindir ve son dindir...Fakat şunu unutmayalım arkadaşlar Mutlaka insanın bir mürşide ihtiyacı vardır asla bu yolda tek başına yürüyemez...
fazlrahmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2008, 23:14   #6
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Ömer kardesim söyle sormak isterim tarikat nedir "tarik" in anlamini biliriz yol demektir, acaba bu yolun amaci nedir?
Acikcasi ben tarikatlari zararli görmüyorum ne zaman ki o tarikatlarin basina ehil olmayan biri gecer ve tarikatida kendi emelleri icin kullanirsa iste o zaman tarikatlar zararli olmaya baslar..
Örnek mi vereyim haydar bas beyin basinda buldugu tarikat su anda söylem ve eylemleriyle bence yarardan cok zararli bir konumdadir..
Alt 03-02-2008, 23:17   #7
Kullanıcı Adı
m_gorus
arkadaşlar tarikata karşıyım derken dikkatli olunmalı ve içi doldurulmalıdır.. İslam da tarikat vardır..

Bir 'efendi' ye tabi olmak demek, Allah ile arana kul almak demek değildir. Allah'ın yoluna ulaşmak için sana ışık tutan kişidir 'efendi'. Yani o öğreticidir, öğretmendir. Kur-an ve sünnetler elbetteki başlıca kaynaklarımızdır. Ancak buların anlaşılmasında ve yorumlanmasında, dini ince ayrıntılarıyla yaşamada; bir donanımlı öğreticiye ihtiyaç oluşur..

Bizleri sıkıntıya sokan başka bir durum aslında. Siyasete el atan tarikat olmaz... Holding gibi bütçeleri yöneten tarikat olmaz... Devlet kademelerini ele geçirmeye çalışan tarikat olmaz... Kin salgılayan nefret üreten tarikat olmaz.. Tarikat Allah yoludur...

Kafamızı karıştıran sorunun yanıtı buradadır aslında..

Bizlere tarikat olarak sunulanların ne kadar 'öz' kaldıklarına bakmamız lazım...

m_gorus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2008, 23:18   #8
Kullanıcı Adı
fazlrahmet
Hay allah razı olsun Tarık yol demektir...Sıratı Müstekım de bir yoldur Hemde sonucu Allahın zatı ile biten bir yol allahu teala Kuranı Kerimde 7 tane yol yarattığını söylüyor inşallah...Eğer Osmanlıya bakacak olursanız islamı en güzel biçimde yaşamışlardır bir yeniçerinin mürşidi yoksa o asker olamaz dı yeniçeri olamazdı...
Alt 03-02-2008, 23:19   #9
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
fazlrahmet Nickli Üyeden Alıntı
Hay allah razı olsun Tarık yol demektir...Sıratı Müstekım de bir yoldur Hemde sonucu Allahın zatı ile biten bir yol allahu teala Kuranı Kerimde 7 tane yol yarattığını söylüyor inşallah...Eğer Osmanlıya bakacak olursanız islamı en güzel biçimde yaşamışlardır bir yeniçerinin mürşidi yoksa o asker olamaz dı yeniçeri olamazdı...
;)
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2008, 23:20   #10
Kullanıcı Adı
fazlrahmet
;)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)