10-10-2009, 20:39 | #1 |
ŞAİRİN GÖNLÜNDEN AKAN DUYGU PINARI
Sevgili dostlarım kendime ait olan bazı şiirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum hepinizede sevgilerimle.
NEYLEYİM Sararmış ağaçlar yapraklar solgun Ömür bağım gazel döker neyleyim Hazan oldu mevsim bakarım dalgın Gözlerimden yaşlar akar neyleyim Kapladı içimi bir garip hüzün Ömür bitti ağlar her iki gözüm Dayanamaz oldu yanıyor özüm Yüreğimi hasret yakar neyleyim Hazan olup soldu gönlümde gülüm Tutmuyor ellerim konuşmaz dilim Yaşlandım galiba yakındır ölüm Bolatım mahzunca bakar neyleyim Şiir: Osman BOLAT
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-10-2009, 20:40 | #2 |
YARALAR BENİ
Ilgıt ılgıt esen seher yelleri Yaralar sevdiğim yaralar beni Yağmur gibi akan çeşmim selleri Yaralar sevdiğim yaralar beni Yağmurla ıslanan ulu ağaçlar Ağlaşıyor sanki karşı yamaçlar Çamur olan tepe bayır kıraçlar Yaralar sevdiğim yaralar beni Kıvrım kıvrım giden patika yollar Yağmurla eğilen bükülen dallar Bahçelerde mahzun çiçekler güller Yaralar sevdiğim yaralar beni BOLAT hüzünlenir mahzun bu hale Bülbül gibi ahu zarı var güle Ah çektirir o gül garip bülbüle Yaralar sevdiğim yaralar beni Şiir: Osman BOLAT |
|
10-10-2009, 20:42 | #3 |
HAYALİN CANLANDI
Oturmuş sahilde hayal kurarken Hayalin canlandı o an gözümde Dalgalar içinde seni ararken Hayalin canlandı o an gözümde Gözlerim mahzunca göle dalarken Kıvrım kıvrım giden yola dalarken Çırpınan dalgaya sele dalarken Hayalin canlandı o an gözümde Dalmış hayaline seni düşlerken Yaralı kalbimi sevdan haşlarken Ayrılıkla derdim tekrar başlarken Hayalin canlandı o an gözümde Belkide gelirsin diye beklerken Rüzgarla derdime dertler eklerken Gözlerimden akan yaşı saklarken Hayalin canlandı o an gözümde Bolat´ım şaşırdı seni görünce Hem hüzüne boğdun hemde sevince Yanağında güller açtı gülünce Hayalin canlandı o an gözümde Şiir: OSMAN BOLAT |
|
10-10-2009, 20:43 | #4 |
BAKIYORUM GÖK YÜZÜNE
Penceremden dalgın dalgın Bakıyorum gök yüzüne Gece sessiz mehtap solgun Bakıyorum gök yüzüne Yıldızlardan taçlar yaptım Gök kubbeden ilham kaptım Daldım yıldız gibi aktım Bakıyorum gök yüzüne Sanki başka dünyadayım Dalmış hayal hülyadayım Harika bir rüyadayım bakıyorum gök yüzüne BOLAT'ım der hayallere Dalıp gittim yad ellere Düştüm uzun bir yollara Bakıyorum gök yüzüne şiir:Osman BOLAT |
|
10-10-2009, 20:44 | #5 |
MÜCADELE EDECEĞİM
Yorulsada bu bedenim Mücadele edeceğim Bitmesede hiç kederim Mücadele edeceğim Gülmesede kara bahtım Yıkılsada gönül tahtım Zindan olsada hayatım Mücadele edeceğim Tüm dostlarım terk etsede Sevenlerim hep gitsede Gözlerimden yaş aksada Mücadele edeceğim Hüzünlenip ağlasamda Yüreğimi dağlasamda Göz yaşımla çağlasamda mücadele edeceğim Kader bana gülmesede Derdim çare bulmasada Yar dermanım olmasada Mücadele edeceğim BOLAT'ım der acılarla Bitmeyen bu sancılarla Zindan olan gecelerle Mücadele edeceğim Şiir:Osman BOLAT |
|
10-10-2009, 20:46 | #6 |
ÇOCUKLUĞUM
Sevinirdim bayramlarda Bir başkaydı çocukluğum Gözüm dalmış seyranlarda Bir başkaydı küçüklüğüm Çünkü hiç bir derdim yoktu Gençlik nede çabuk aktı O günlerde sevgi çoktu Bir başkaydı çocukluğum Savaş yoktu barış vardı Sevgi ile yarış vardı Masumca bir gülüş vardı Bir başkaydı çocukluğum Büyüklerde sevgi vardı Küçüklerde saygı vardı Yüreklerde duygu vardı Bir başkaydı küçüklüğüm Şiir:Osman BOLAT |
|
10-10-2009, 20:47 | #7 |
AKŞAM GÜNEŞİ
Batarken ufuktan akşam güneşi Yarınımdan ümit verde öyle bat Neden durmaz bilmem gözümün yaşı Dertlerime derman verde öyle bat Çaresiz derdime derman bulamam Biraz mutlu olsam her an ağlamam Dertler bensiz bende dertsiz olamam Birazcık mutluluk verde öyle bat Gözlerimden akan yağmur yaşları Gönlümdeki boran çetin kışları Kaderimle olan bu savaşları Ne olur bitirde artık öyle bat BOLAT'ım der derde çare olmadan Gençlik ömrüm gidip birgün solmadan Azrail gelipte canım almadan Cesedime hayat verde öyle bat Şiir:Osman BOLAT |
|
10-10-2009, 20:48 | #8 |
GELMEYEN İLHAM
Oturdum bahçede yazayım diye Yazacak bir konu gelmez aklıma İçimden geçirdim gezeyim diye Elim kolum bağlı yandım bahtıma Bakındım dağlara ilham alayım Dağlar ilham vermez nerden bulayım Düşündüm maziye nasıl dalayım İlham girmiyorki gönül tahtıma Birşeyler yazayım diyorum ama İlham gelmeyince düşmüşüm gama Bulamadım ilham geldim odama İlham gemilerim gelmez rıhtıma Şiir:Osman BOLAT |
|
10-10-2009, 20:49 | #9 |
UNUTAMAM
Bu garip gönlümü mutlu ettiniz Unutamam dostlar unutmam sizi Dert dolu kalbime sevgi ektiniz Unutamam dostlar nutmam sizi Sevgi dolu gönlüm insan hayranı Sizlerle yaşadım güzel bayramı Üstüme çöksede ecel yorganı Unutamam dostlar unutmam sizi Yaşadım sizlerle en güzel sevgi Anlatmakla bitmez hülyalı duygu Gözlerime girmez bir anlık uyku Unutamam dostlar unutmam sizi BOLAT'ım yazmakla anlatamazki Her gece düşünür hiç yatamazki Ağlayan kalbini avutamazki Unutamam dostlar unutmam sizi Şiir:Osman BOLAT |
|
10-10-2009, 20:50 | #10 |
GARİP GARİP
Bir garibim bu alemde Geziyorum garip garip Defter kalem var elimde Yazıyorum garip garip Düştüm uzun bir yollara Diyar diyar yad ellere Sevda çeken gönüllere Sızıyorum garip garip Elveda kahramanmaraş Bulamadım dost arkadaş Gözlerimden akıyor yaş Süzüyorum garip garip Arar bulamam yarimi Duymaz hiç ahu zarımı BOLAT'ım der mezarımı Kazıyorum garip garip Şiir:Osman BOLAT |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|