AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yakın Tarih Cumhuriyet tarihimiz ile ilgili paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 04-23-2011, 22:23   #1
Kullanıcı Adı
Seyyah
Exclamation M.Kemal'in Evrim hakkında görüşleri.
...

Hayat her hangi bir doğa dışı etkenin müdahalesi olmaksızın dünya üzerinde doğal ve zorunlu bir kimyasal ve fiziksel olaylar dizisi sonucudur.Hayat sıcak,güneşli ve sığ bir bataklıkta başladı.Oradan sahillere ve denizlere yayıldı;denizlerden tekrar karalara geçti.İlk hayvan denizlerde balık ve karalarda muhtelif kemikli yaratıklar oldu;bunlar devirlerde şekilden şekile tekamül ettiler.İnsanlar sularda kaynaşıp çırpınan bir varlıktan bu günkü şekline geldi....

...

* * *

Tabiatın,her şeyden büyük ve her şey olduğu anlaşıldıkça,tabiatın çocuğu olan insan,kendinin de büyüklüğünü ve haysiyetini anlamaya başladı.

Afet İnan Atatürk hakkında Hatıralar va Belgeler 1968

* * *
İnsanlar sularda kaynaşıp çırpınan bir mevcuttan bu günkü şekline geldi .İnsanın bu günkü yüksek zeka ,idrak ve kudreti milyonlarca ve milyonlarca nesilden geçerek hazırlandı.
Artık insan bugün tabiatın nihayetsiz büyüklüğüne ve tabiat içinde kendi nevinin mukederatına gittikçe büyüyen bir irade ve şuur ile bakıyor.

Afet İnan Atatürk Hakkında H.B 1930

* * *
Yaradılış felsefesi

İnsanlar ,sürfeler gibi sulardan çıktılar ilk önce..İlk ceddimiz balıktır.İşler daha ilerledikçe o insanlar,primat zümresinden türediler.Biz maymunlarız; düşüncelerimiz insandır.
Ruşen Eşref Ünaydın, Atatürk T. ve D. K. H. s.53

* * *
Hayatın tarifi

Hayat,her hangi bir tabiat harici etkenin müdahalesi olmaksızın dünya üzerinde tabii ve zaruri bir kimya ve fizik seyri neticesidir.

Afet İnan Atatürk Hakkında 1930

* * *

insan ve tabiat

Tabiat insanları türetti;onları kendine taptırdı da.Ancak,insanların dünyada yaşayabilmeleri için,onların tabiata egemenliğinide şart kıldı.Tabiata egemen olmasını bilemeyen yaratıklar,varlıklarını koruyamamışlardır.Tabiat onları,kendi unsurları içinde ezmekten,bpğmaktan,yoketmekten ve ettirmekten çekinmemiştir.

Atatürk'ün S.D 1935

* * *

Zeka

Fakat şunu söyleyelim ki,insanların bütün bilgileri ve inanışları,insan zekası eseridir.Zeka tabii olan dimağdan çıkar.Bundan,tabiatı anlamakta zekanın,en büyük cevher ve müessir olduğu anlaşıldığı gibi tabiatın fevkinde ve haricindeki bütün mefhumların,insan dimağı için kendi tarafından uydurma şeylerden başka bir şey olmayacağı meydana çıkar.

Natür, İnsanları türetti,onları kendine taptırdı da.

Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri

* * *

...

Ruşen Eşref Ünaydın ( ortada )

...

Konu Seyyah tarafından (04-23-2011 Saat 23:53 ) değiştirilmiştir..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-23-2011, 22:50   #2
Kullanıcı Adı
cartman
Atatürkün neye inanıp neye inanmadıgı hakkında savunacak bir insan degilim.Cunku zaten gıden gıtmıs degıstıremem ama su alıntı benı gulumsetti

Amiral Bristolle bir konuşma

Mesela,yemekte:''ben balık yemem,ecdadımızı yemem''diyere taze barbunyaları geri itişi.

Ruşen Eşref Ünaydın

yuh yani burda bir espri olsa gerek bu cevaptan evrim teorisini cıkarmayın
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2011, 22:57   #3
Kullanıcı Adı
Seyyah
Sadece kaynaklı bir alıntı,
Genel olarak baktığımızda her birinin mizahi bir yönü var diyemeyiz,
Kaynakları mevcut olduğundan gerekli görüldüğünde araştırılabilir.

Alıntı olan kısımı yazan insan Atatürk'ün en yakınlarındaki mesai arkadaşlarından, Atatürk'ü basın yolu ile ilk kez tanıtan insan.

Atatürkün ne düşündüğünün önemi yok zaten öldü diye bir görüş olamaz kardeşim,
Bu görüşlerin beslendiği beyinden çıkan fikirler bu ülkeyi şekillendirdi, düz mantık yürütmeyelim.
Milli tarihte bir ilah gibi tanıttılar,
Bu yönlerinide öğrenmek lazımdır.
Alt 04-23-2011, 23:03   #4
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sadece kaynaklı bir alıntı,
Genel olarak baktığımızda her birinin mizahi bir yönü var diyemeyiz,
Kaynakları mevcut olduğundan gerekli görüldüğünde araştırılabilir.

Alıntı olan kısımı yazan insan Atatürk'ün en yakınlarındaki mesai arkadaşlarından, Atatürk'ü basın yolu ile ilk kez tanıtan insan.

Atatürkün ne düşündüğünün önemi yok zaten öldü diye bir görüş olamaz kardeşim,
Bu görüşlerin beslendiği beyinden çıkan fikirler bu ülkeyi şekillendirdi, düz mantık yürütmeyelim.
Milli tarihte bir ilah gibi tanıttılar,
Bu yönlerinide öğrenmek lazımdır.
Ne dusundugunun onemı yok demedım neye ınandıgının benım ıcın bır onemı yok dedım.Kardes sen bu alıntılarla adamın evrımcı olup ınancsız oldugunu anlatmak ıstersen en az tarıhte ki ılahlastıranlar kadar komık gelır bana
İkinci olarak ta ben duz mantıkla bu espriyi anlıyorsam karmasık mantıklı olanların halıne uzulurum
Yaptıgı uygulamaları inanc temelıne oturtmadan elestırsen daha cok puan toplarsın tavsıyem
Alt 04-23-2011, 23:18   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
.Kardes sen bu alıntılarla adamın evrımcı olup ınancsız oldugunu anlatmak ıstersen en az tarıhte ki ılahlastıranlar kadar komık gelır bana.
Kardeşim konuda bir yönlendirme, kişisel yorum varmı?
Gördüğün gibi Atatürk'ün manevi kızı ile Mesai arkadaşlarının yazdıkları, sen bunları bir resmi tarih kitabında gördünmü?
Görmedin değil mi?
Hiç rahatsız olmuyormusun bu yönlerininde olduğunu hiç sana göstermediler diye?
Olmuyorum diyorsan konuyada ilgi göstermene gerek yok.

Alıntı:
İkinci olarak ta ben duz mantıkla bu espriyi anlıyorsam karmasık mantıklı olanların halıne uzulurum
Ortada söylenmiş bir söz,bunun manası ve diğer söylediklerininde bunu teyit eder durumu var. Peki sizin düzmantığınız bunun espri olduğundan nasıl bu kadar emin?

Alıntı:
Yaptıgı uygulamaları inanc temelıne oturtmadan elestırsen daha cok puan toplarsın tavsıyem
Bunları biraz açarmısın, ne demek istedin?
Alt 04-23-2011, 23:48   #6
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
Kardeşim konuda bir yönlendirme, kişisel yorum varmı?
Gördüğün gibi Atatürk'ün manevi kızı ile Mesai arkadaşlarının yazdıkları, sen bunları bir resmi tarih kitabında gördünmü?
Görmedin değil mi?
Hiç rahatsız olmuyormusun bu yönlerininde olduğunu hiç sana göstermediler diye?
Olmuyorum diyorsan konuyada ilgi göstermene gerek yok.
Yahu bu alt alta dizilmis alıntılar cımbızla cekılmıs olupta yonlendırme ıcermıyor sadece resmı tarih diyorsan el insaf Resmi tarihte bu ifadeleri gormemıs olabilirim ama bir insan savundugu fikirleri neden millete asılamak yerine saklamayı tercih etmis
Alıntı:

Ortada söylenmiş bir söz,bunun manası ve diğer söylediklerininde bunu teyit eder durumu var. Peki sizin düzmantığınız bunun espri olduğundan nasıl bu kadar emin?
Ya kardes sen evrim teorisine inanan butun ınsanları toplasan balıgı atamız diye yemem dıyen bır tane ınsan bulamazsın.Oyle bir yerler ki hem de yanında rakıyla. Neyse ustteki tezlere bir yorum yapmadım ama sonuncusunun espri oldugunu dusundugum ıcın soyledım duz mantıgım bunu getirdi
Alıntı:
Bunları biraz açarmısın, ne demek istedin?
Bir insanın yanlıs uygulamalarını ispatlamak istiyorsan yaradılısa inancları ile onu elestirme demek istemistim
Alt 04-23-2011, 23:37   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
"Bütün tabiat kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır." M. Kemal Atatürk
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2011, 23:41   #8
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Bütün tabiat kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır." M. Kemal Atatürk
Peki Üstadım bu üstteki alıntılarda söylenen sözlerin sebebi ne acep?
Sonuçda ülkenin en çok bilinen insanından bahsediyoruz merak etmemiz doğal.
Ruşen Eşrefide geçtim'de
Afet İnan'ı anlatmama gerek yok Atatürk'ün ailesi gibiydi.

Bütün tabiat kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır."

Hayat,her hangi bir tabiat harici etkenin müdahalesi olmaksızın dünya üzerinde tabii ve zaruri bir kimya ve fizik seyri neticesidir.

İronik değilmi?
Alt 04-23-2011, 23:40   #9
Kullanıcı Adı
Eşref
Cartman kardeşim, sana katılıyorum.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2011, 23:42   #10
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Sağolsun M.Kemal harf devrimi(!) ile tarihi belgelerden o kadar uzaklaştırmış ki bizi ve yıllarca tarihe yapılan karartma harekatlarıyla öyle bir kapamış ki gözümüzü kim ne tarafa giderse oraya gidiyor. Münafıklık alametlerini yazar mı biri.. =)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)