![]() |
#21 |
![]() Gerek alıntı yaptığın gerek kendi okuduğum hiçbir bölümde, Kur'an'ı Kerim'in Atatürk'ü kast ettiği manası çıkmaz. Böyle düz mantıkla ayet,sure Allah'ın kelamı yorumlanmaz. O zaman bütün ecdadımızı reddedelim neden Kur'an'da Atalarını reddet diyor gibi bir savunma olamaz. Bu kabul edilir birşey değil.
Benim şu yeryüzünde bir kimsenin hakkına geçtiğim yok 1 kuruş aşırdığım yok birşey yaptığım yok, aklım AK. Öteki taraftan korkmuyorum, ne korkacağım beni yaratana kavuşmaktan niye korkayım. Ben bu dünyada yaşadığım süre içinde İnsanlığa, Doğa'ya, yaşama dair ne yaptıysam onunla mükellefim. Allah'ın takdiri ne olur bilemem ama vicdan sahibi bir insan olarak yaşadım bunca yıldır öyle de devam edeceğim. Atalarının dini derken ? Atatürk'ün bir dini mi varmış bizden habersiz :D Hiç güleceğim yoktu. Mustafa Kemal bu ülkenin kurtuluşunun büyük kahramanıdır. Bu adamı sevmek ve savunmak bunlar asla öyle bahsettiğiniz sonuçlar olamaz. Ayrıca en tasvip etmediğim şeydir, Dinin böyle olumsuz tarafı ile insanları uyarmak. Bahsettiğin ayetlerin nerdeyse tümünde İman'dan vazgeçip , kula kulluk eden bir sonuç var. Oysaki "Atatürk kendisi bende bir olağanüstülük aramayın, tek üstünlüğüm yaratılışta Türk olmamdır." sözüdür. Bilmiyorum ben her görüşe saygı duyuyorum, Milliyetçi bir insanım. Muhafazakar değilim ama dindar bir insanım. Babam Saadet Partisine oy atar değişmez, Bende AK Partiye atarım değişmem. Ama Ak Parti Olmasa Mhp ye atardım. Milliyetçiyim ve Atatürk benim için önemli. Sizin için olmayabilir ama Atatürk'ün yolundan gidenler siz öteki tarafta cayır cayır yanacaksınız işte buda ayeti gibi delil gibi ortaya birşey koymak büyük gaflettir. Kimin ne olacağını bir tek Allah bilir. Böyle dar ve basitçe düz mantıkla ayet yorumlanmaz. Hayırlı Bayramlar, İyi Sabahlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Alıntı:
Size bir şey anlatamıyoruz.Demokrasi bir dindir.Ama siz bunu anlayamıyorsunuz.Demokrasinin menbaı Fransızdır.Oradan yeryüzüne yayılmıştır. Şimdi sana tek bir soru soracağım.Demokrasiden miyanasın şeriattan mı?Size hak ve hakikatleri anlatırken sıkıntı ekiyoruz.Aklınız tek yönde çalışıyor.Bİz ayetleri burada laf olsun diye yazmıyoruz.Azıcık düşünsenize.ne demek istediğimi?.Müslüman bir kimse demokrasi tâğutunu red eder.Çünkü İslam'a tezat oluşturuyor.Demokrasi bütün alanı İslam'a teslim etmez..Sadece ibadet etme özgürülüğü verir.Hüküm ayetlerini red eder. SORGULUYORUZ: Demokrasi demokrasi diyorsunuz... Naklin önüne aklı alarak "Sorgulamayan müslümanlar" deyip yumruğu müslümana indiriyorsunuz... Müslümanlar adetlerini İslamlaştırdı ithamında bulunarak küfrü müslümanlara gönderiyorsunuz... Kur'an Kursları, Medreseler, İslami Eğitim Toplulukları vs. ekseninde suçu gene müslümanlara atıyorsunuz... vs... 1923'ten bu yana aşık olduğunuz demokrasi İslam merkezli toplumuna ne verdi..? Kur'an merkezli toplumuna ne verdi..? Ahlak, haya, edep ve utanma ekseninde demokrasi toplumuna ne verdi..? Haramların lağvedilmesi; helallerin emredilmesi bağlamında demokrasi toplumuna ne verdi...? Eğitim, öğretim, lise, ilkokul ve üniversiteler bünyesinde demokrasi toplumuna ne verdi..? Kur'an'ı orjinalinden okuma ve anlama ve O'nunla hayatı kuşanma anlamında demokrasi toplumuna ne verdi?. Soruları sıra sıraya dizmek kadar kolay bir şey yoktur... Demokrasi denilen tâğut;İslam, Kur'an, Peygamber ve alimler adına toplumda bir şey bırakmamıştır, hal böyle olmasına rağmen kendisini akıllı sananlar derler ki: "Neden İslam'a yakın değiliz?. Demokrasi İslam'ın ta kendisi bunlara göre, suç gene müslümanların öyle mi?.... İçinde bulunduğumuz hal bunun tezahürüdür... Lakin toplumda İslam adına güzellik varsa, bu demokrasinin güzelliği değildir, müslümanların her türlü darlığa rağmen, öldürülmelerine rağmen, asılmalarına rağmen, Merdiven altlarını... Samanlıkları... Ahırları... Dağ kulübelerini.... Gizli gizli medreseler haline getirmeleridir... İslami güzellik bunun eseridir.... Not:Babam da buralarda yetişen birisidir... 3, 4 tane hoca şehit vermişler (yani akıbetleri bilinmiyor...) Hocalar ders anında yakalanıyormuş, elleri de arkadan bağlanıyormuş, ondan sonra onları önüne katarak arkadan sırtlarına, kafalarına bir jop ve bir de tekmeler iniyormuş sıra sıraya... Demokrasi denen şey böyle bir şey.... Böyle niyetlerle ikame edilmeye çalışılan toplumda İslam hiç yeşerir mi?. Orada ahlaksızlığın, namussuzluğun, hayasızlığın azgınlığı olur ancak.... Siz gene bu durumu da müslümanlara atın...Kendinize göre deyin ki demokrasi İslam'dan üstündür deyin, Allah'ın hüküm ayetlerini de rafa kaldırın ve cennete girin..Şu ayet, demokrasiyi çürütüyor ama senin bundan anlamayacağın besbellidir.Yine de ben sana tebliğimi yapayım da "bilmiyorum" demeyesin diyedir. ![]() "DEMOKRASİ EN İYİ BİR YOLDUR" DİYE BİZE 100 YILDIR YUTTURULAN BU REJİM ASLA ALLAH'IN İPİ OLAMAZ.. Allah'ın ipi, Kur'an nizamı ve sünnettir. Bu millet, demokrasiye Kur'an penceresinden baksalardı bizimle tartışmazlardı.Demek ki bunlar bu rejimden gayet memnunlar.Onlara göre en iyi yol demokrasidir.Yarın ruz-i mahşerde onlara, "sizler hangi yolda idiniz, benim Kur'an yasalarımı ne yaptınız, niye rafa kaldırıp red ettiğiniz de kendi çıkardığınız kanunları insanlara uygulattırdınız?" diye çok şiddetli ikaba düçar olacaklardır.Allah, kendi kanunlarından başka uygulayıcılara tâğut veya müşrik demişlerdir.Gel sen şimdi anlat gez bakalım onları nasıl ikna edebilirsen.. Hem sonra Allah, onların amellerini de boşa çıkaracaktır.Ah keşke bunun farkına bir varabilseler...Ne yazıktır ki akılları ve gönülleri bir türlü Kur'an şeriatına meyledemiyor.Yani,bu demokrasi tağutunu şeriattan daha üstün tutuyorlar ve buna razılar..Farkında olmadan müşriklerin yoluna girmiş oluyorlar..Allah, kendi kanunlarını (şeriat-ı garrayı)insanlara, insan eliyle (hilafet yoluyla) uygulatmak istiyor.Bu aklıevvelliler ise bunu bir türlü kavramış değillerdir. İslam'da hak ve adalet olmasaydı, taa başladığı günde tarihe karışırdı.Demokrasiyi savunanlar bilsinler ki kendilerini oyalamaktan başka hiçbir şey elde edemezler.Bunun semeresini mutlaka ahirette göreceklerdir.Allah'ın hidayet yolu olan Kur'an nizamını ve ahkamını rafa kaldırıp da onun yerine demokrasiyi ilah edinenler yarın cehenneme sürülürken; "ahlar,vahlar, "keşkelerle boğuşup büyük bir nedamet içinde kıvranacaklardır. Huzur İslamdadır.Ondan başka yollar aramak ancak şeytanı sevindirir.Şeytan ise, insanları büsbütün cehenneme çağırır.Demokrasi eğer bir kurtuluş yolu olsaydı herkesten önce ben onu tercih ederdim..Lakin onda hiçbir hayır yoktur.Beşeri sistemler gelip geçici olup iktidarda olanlar diğer geçmiş hükümetleri eleştirirler.Niye?. Çünkü demokrasi bir menfaate, makama ve mevkiye göre şekil aldığından yap-boz oyunu gibi olmuştur.Güzel akibet, hakkıyla İslam'ı yaşayan ve yaşatanlarındır. Allah, bu adamlara hidayet versin..Akibetleri pek de hayırlı olmayacaktır .. Konu MEÇHUL ADAM tarafından (09-24-2015 Saat 22:31 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() ![]() Konu MEÇHUL ADAM tarafından (09-24-2015 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Dostum bende isterim İslamiyrtin tamamen uygulandığı bir devlet, ancak bu ülkenin tamamı bunu istemedikçe bu iş olmaz. Ülkede belkide 2-3 milyon ateist, 3-5 milyon sadece işte lafta Müslüman caminin yerini sorsan bilmez ilgisiz alakasız, 3-5 milyon farklı dinlerden, minimum 5 milyon Alevi var. Ve özellikle yeni üniversite gençliği dediğimiz benim yaşıtlarım. Bunlar kabul edicekmi İslami hükümleri. Baskı ile zorla bunu kabul edin yönetim bu mu olacak diyeceksin. İslam hükümlerini baskıyla getiremezsin. İslamiyet evet bahsettiğin gibi bize idarede yönetimde dini soyutlayın gibi birşey emretmiyor, ama realite diye birşey var. Bugün referandum yapılsa %80 hayır çıkar Şeriata belkide. Belki şeriatın manada anlamı bilinmediği doğru algılanmadığı için böyle olur ama hadi %50 %50 çıksın. Ülkenin yarısı bunu istemezken baskıyla zorla İslami hüküm mü getirilcek. Bence en ideal yönetim şekli demokrasidir. Uygulanabilirdir. Aksi birşeyin gerçekliği yoktur. Sadece daha çok şiddet ve zulm getirir. Benim hayatımda islamı yaşamama engel birşey yok, Kur'an'ın her hükmünü de aklımla bugüne yorumluyorum açıkcası, günümüzdeki bu kadar etnik dinsel sosyal hayat tarzı ... Bu kadar farklılıklar varken demokrasi dışındaki bir model zor. Çok zor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() İslamiyeti yaymak istiyorsak, sadece Kur'an hakimiyeti ile bu imkansız bunun da bilincine varılmalı. Çok donanımlı bir Hakim olacak mesela çok iyi bilecek Hukuk'u Genel Kültürü, çok iyi bir İktisatçı olacak ekonomi bilimini de iyi bilecek, konuştumu etkileyecek, çok iyi bir Sosyolog olacak empati yeteneği olacak karşıdakini anlayacak dinlemesini bilecek, çok yönlü olacak kısacası. Bu çağda bilimi ve güncel dünya gerçeklerini bir kenara bırakarak, sadece manevi duygularla bu iş zor. Yeni yetişen dünya nesili asla 50 seneki evvelki nesil gibi değil. Dünya değişirken eğer biz İslamiyeti aktarma metodlarında yenilenmeye gitmezsek, doğru dili bulamazsak geçmiş ola. Belkide 25-30 yıl sonra ülkede 10 milyon ateist olur. Bu yüzden o yasak bu yasak şunu dersen cehennem dili terk edilmeli. Çok iyi din adamları yetiştirmemiz lazım, cemaat modellerinde çok doğru planlamalar vardı. Uzun uzun yazarım onlarıda bir ara. Ama o sarıklı cübbeli 1 metre sakalla şeytan diye bağırıp çağıran cehenemi ağzından düşürmeyen hocalarla yeni nesile hitap edemezsin. Benim kendi ailemde İstanbul'daki akrabalarım ve çocukları bile görüyorumki çocukluğumuzdaki kişiler değil. Sadece gözlem yapın sizde 20 sene evvel ile farkı anlayabilirsiniz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Ne zaman ki siyonizmin başı ezilip yok edilince bütün izmler (TÂĞUTLAR) bir bir yok olmaya mahkum olacak ve yeryüzüne İslam hakim olacaktır.Lakin bu sosyalist, demokrat ve laik kafalılarla bi cacık olmaz bu milletten...
Eğitim sistemimiz ezbercilikten koparılmadıkça, bu son neslin bu ülkeye faydası olmayacağı kesindir.Mücehhez,mücevher, terakki,vatansever gençlik yetiştirilmedikçe geleceğimiz her zaman karanlıktır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Allah razı olsun Ustadan...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |