AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bilmeceler & Bulmacalar & Fıkralar Bilmeceler, Bulmacalar ve Fıkralar burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 12-08-2007, 17:26   #31
Kullanıcı Adı
erenon
Standart evlenmek ha....:)
Alıntı:
GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
yani o sorunun cevabını bende bulamadım evlenmesen yaşlanınca filan insan yalnız kalıyor buda kötü,evlenince ömrünün en güzel yılları çocuk büyütme ile tek bir kişiye bağlanma ile geçip gidiyor ...hangisini tercih etmeli ben karar veremedim;birde evlenince bir sıkılırsan bitti .herkese yazık ,eşinede yazık onunda ömrünü bitiriyorsun,kendininde,evlenmesende yaşlanınca ne yapacaksın tek başına yanında birileri lazım. yani aşaağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık şimdilik yalnızlık güzel
Eğer evlenmeyi ileride yalnız kalırım düşüncesiyle istersen tabi ki bir süre sonra sıkıntılar başlar...Ama AŞIK olunan kişiyle bir ömür hayata aynı gözden,aynı yürekten bakmak için evlilik düşünülürse durum çok daha farklı olacak ve heyecan hiçbir zaman yitirilmeyecektir,aşkın büyüsüyle...

ya ben bunun tatbikatını yaptım;kaçtane kız arkadaşım olduysa başlarda hayran oluyorum, herşeyine kalem tutuşuna,gülüşüne filan bir müddet sonra onunla yaşadıkça o gizemini kaybediyor... sıkılıyorsun;hatta buluşmalara giderken ulan şimdi kim gidecek bir bahane bulsak diyorsun :D

en son ilişkimde yalnız yaşadığım için kız arkadaşım la sık sık birlikte kalıyorduk ; bir müddet sonra öyle bir sıkmaya başladı ki artık bazen yurda çıkması için içimden dua eder olmuştum yada memleketine ailesinin yanına gidince öyle bir rahatlama özgürlük hissediyordum ki sormayın :-[ yani sevmiyorum değildim onunla çıkmak için yapmadığı kalmamıştı nerdeyse okulu uzatacaktık ve uzun bir ilişki dönemiydi 2,5 yıl filan ona rağmen insan sıkılıyor evlenince de aynısı olursa diye korkuyor yani insan.aynı şey onun içinde geçerli oda sıkılmıştı benden sanırım ayrılık zor üzücü oluyor ama insan da birde rahatlama oluyor o yüzden dolayı evlilik oyun değil çok iyi düşünülmesi lazım
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 17:28   #32
Kullanıcı Adı
yolcu44
Kendine güvenmeyen evet evlenmesin.
ama peygamber efendimizin sünnetine bağlı olgun kişiliklerin evlenmesi EN uygundur.

açıkcası erenon böyle düşünmene üzüldüm
bizim kültürümüzde böyle düşüncelere yer olmaması lazım.

anlatmak istediğini doğru anlatamadın sanırım neyse...

kadim sevgiler. ;)
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 17:34   #33
Kullanıcı Adı
erenon
aslında bu konuda sizler haklısınız, bu dünyada dünyalık sayılan hangi zevke el atsanız bitiyor bir müddet sonra sıkıntı veriyor çünkü o amaca burada ulaşılıyor oysa ahireti hedeflemek sıkıntısız bir hayat derim her zaman ;sürekli son nefese kadar öbür dünya için çalışmak, sürekli dikkatli bir hayat yaşamak yani anlatabiliyormuyum hayatın içerisine girecek monotonluğu önleyebilir .ahiret kızıl elma gibi bu dünyada ulaşılamıyan ama sürekli çalışma gerektiren bir hedef ...işte bu yönlü bir hayat yaşamak sanırım insanı monotonluktan kurtarır evlilikte bu hedef için, bir görev gibi algılanabilir... böyle düşündüğüm anlar oluyor ama yaşamıyorm o ayrı ..
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 17:38   #34
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Bunun idarki içerisinde olmakta hoştur muhterem. Kalpte mutluluk, huzur olmadıktan sonra beden istediği zevkin tadına varsın, sonu olduğunu bile bile nekadar bu zevkin tadını çıkarabilir ki insan ? Yada her sıkıntının bir sonu olduğunu bilen insan ne kadar karamsarlığa kapılır ?

Sadece fikretmek lazım, binlerce nasihatte alsak, şöyle elimizi şakağımıza koyup düşünemedikten sonra hiç fayfa vermez ...

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 19:46   #35
Kullanıcı Adı
Meftun
EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRMEZ; OLDURUR!!
En azından öyle ümit ediyorum her ne kadar münazarada deli gibi tersini savunsak da

Hep yapılan tespitler vardır evlilikle ilgili onların çok doğru olduğuna inanırım....İlk olarak karşındakinin haklarına ve kararlarına saygı duyacaksın.Yani erkekler kadınları eşi dahi olsa küçük görür hizmetçisi konumuna koyarsa ya da kadınlr kocalarının her dediğini zorunlu olarak yapmak zorunda hissederse zaten ne aşk kalır ne evlilik

Sanırım biraz da birbirlerine vakit ayırıp farklı şeyler yaparlarsa heyecan hiç bitmez aşk hep büyür...
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 19:47   #36
Kullanıcı Adı
ak_mavish
fıkra hakkında ne düşünüyorsun?sevdam kovacak yakında bizi.kim başlattı bu konuyu
Alt 12-08-2007, 19:50   #37
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
fıkra hakkında ne düşünüyorsun?sevdam kovacak yakında bizi.kim başlattı bu konuyu
fıkra hakkında şunu düşünüyorum valla kadın o kadar meşgulmüş ki misafire uygun değilmiş.Adam biraz düşünceli davranıp önceden sorsaymış sorun hallolurmuş :P
biraz ciddi takılmak gerekirse arkadaşlar ben türkiyedeki evliliklerin en az %70inin böyle olduğunu düşünüyorum yani bu biraz kadınları yermiş ama erkekler de farklı sayılmazlar...mahvediyoruz mutlu evlikleri....

sonra bizim gibi bekarlar da bunları görüp evlenmek istemiyorlar ;)

bu arada sevdam konuyu dağıttık affet...bak +1 veriyorum sakın rüşvet olarak algılama
Alt 12-08-2007, 20:41   #38
Kullanıcı Adı
.seVdAm.
estağfirullah arkadaşlar devam ediinn ;)
.seVdAm. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 21:05   #39
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
Alıntı:
Alıntı:
GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
yani o sorunun cevabını bende bulamadım evlenmesen yaşlanınca filan insan yalnız kalıyor buda kötü,evlenince ömrünün en güzel yılları çocuk büyütme ile tek bir kişiye bağlanma ile geçip gidiyor ...hangisini tercih etmeli ben karar veremedim;birde evlenince bir sıkılırsan bitti .herkese yazık ,eşinede yazık onunda ömrünü bitiriyorsun,kendininde,evlenmesende yaşlanınca ne yapacaksın tek başına yanında birileri lazım. yani aşaağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık şimdilik yalnızlık güzel
Eğer evlenmeyi ileride yalnız kalırım düşüncesiyle istersen tabi ki bir süre sonra sıkıntılar başlar...Ama AŞIK olunan kişiyle bir ömür hayata aynı gözden,aynı yürekten bakmak için evlilik düşünülürse durum çok daha farklı olacak ve heyecan hiçbir zaman yitirilmeyecektir,aşkın büyüsüyle...

ya ben bunun tatbikatını yaptım;kaçtane kız arkadaşım olduysa başlarda hayran oluyorum, herşeyine kalem tutuşuna,gülüşüne filan bir müddet sonra onunla yaşadıkça o gizemini kaybediyor... sıkılıyorsun;hatta buluşmalara giderken ulan şimdi kim gidecek bir bahane bulsak diyorsun :D

en son ilişkimde yalnız yaşadığım için kız arkadaşım la sık sık birlikte kalıyorduk ; bir müddet sonra öyle bir sıkmaya başladı ki artık bazen yurda çıkması için içimden dua eder olmuştum yada memleketine ailesinin yanına gidince öyle bir rahatlama özgürlük hissediyordum ki sormayın :-[ yani sevmiyorum değildim onunla çıkmak için yapmadığı kalmamıştı nerdeyse okulu uzatacaktık ve uzun bir ilişki dönemiydi 2,5 yıl filan ona rağmen insan sıkılıyor evlenince de aynısı olursa diye korkuyor yani insan.aynı şey onun içinde geçerli oda sıkılmıştı benden sanırım ayrılık zor üzücü oluyor ama insan da birde rahatlama oluyor o yüzden dolayı evlilik oyun değil çok iyi düşünülmesi lazım
YAPTIKLARIMIZI ALLAH (C.C)'İN RIZASINI KAZANMAK İÇİN YAPMASSAK VE ALLAH (C.C)'İN BU İŞLERDE RIZASI OLMAZSA NE ZEVK ALINIR NEDE EBEDİ SAADET BİZİM OLUR. EĞER KABUL EDERSENİZ TAVSİYEM DİNİ KURALLARA, ÖRF VE ADETLERİMİZE BAĞLI YAŞARSANIZ ÇOK GEÇMEDEN MUTLULUĞU BEDAVA BULURSUNUZ.
Alt 12-08-2007, 21:08   #40
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
YAPTIKLARIMIZI ALLAH (C.C)'İN RIZASINI KAZANMAK İÇİN YAPMASSAK VE ALLAH (C.C)'İN BU İŞLERDE RIZASI OLMAZSA NE ZEVK ALINIR NEDE EBEDİ SAADET BİZİM OLUR. EĞER KABUL EDERSENİZ TAVSİYEM DİNİ KURALLARA, ÖRF VE ADETLERİMİZE BAĞLI YAŞARSANIZ ÇOK GEÇMEDEN MUTLULUĞU BEDAVA BULURSUNUZ.
buna katılmıyorum yani yanlış anlaşılmasın evet her yaptığımız Allah rızası için yapacağız o ayrı...ama bu mutluluk getirir diye bir şart yok...yani şuan kendimi yanlış ifade etmek istemiyorum ama evlilik garip birşey iki tarafta dindar herşeyleri tam ama mutlu olamıyorlar ister kabul edin ister kabul etmeyin ama bu dedikelrinin yanı sıra evlilikte nefsi istekler de çok önemli bence...yani kastettiğim şeyi anlatabildim mi bilmiyorum ama iki insanın kişisel olarak uyumu falan da önemli...

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)