AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bilmeceler & Bulmacalar & Fıkralar Bilmeceler, Bulmacalar ve Fıkralar burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 12-08-2007, 23:13   #61
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart evlenmek ha....:)
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
saliha anlatamadı derdini bir türlü..

şimdi aa bu insan dini çok güzel yaşıyor onunla evleniyim mutlu olurum dersen olmaz dini güzel yaşayan artı sana denk olan biri olması lazım..

bu konu çok uzar ne demişler kısmetinde yoksa dayak bile yemezsin herşey kısmet
sen olmasan ben ne yapacağım ya ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 23:16   #62
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:

şimdi aa bu insan dini çok güzel yaşıyor onunla evleniyim mutlu olurum dersen olmaz dini güzel yaşayan artı sana denk olan biri olması lazım..

evet ama ben dogru anladigimdan eminim bana ters geliyor
bu benim kisiligim ile de alakali olabilir.
neyse bakalim .. ;)
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 23:18   #63
Kullanıcı Adı
erenon
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

salihayı anladım ben dindar olupta mutsuz olanlarda var diyor evet şimdi burada yazılanlara baktım sanki dindar olunca herşey sihirli çubuk değmiş gibi düzelecek mutluluk gelecek şeklinde algılanmış ama salihada dindarda olsa mutsuz insan var demek istiyor bencede bu görüşünde haklı şimdi muahafazakar bir hayat yaşayıpta ailesinde hiç kavga eden boşanma noktasına gelen aile yokmu ? şüphesiz ki var dini bir mutluluk aracı gibi görüp işte bu dindar iyi vallahi abdesinde namazında diye evlenirsin ;birde bakarsın adam manyak derecede kıskanç;yada aşırı derecede cimri bir çay alacak iki saat yalvartıyor,yada eşiniz çok dindar sürekli ibadet yapıyor ama tembel iki saatte hazırlanamıyor;yada güzel yemek yapamıyor bu özelliklerin dindarlıktan çok kişilikle ilgisi var;saliha bunu anlatmak istedi sanırım :D :D :Dbende mi yanlış anladım yoksa salihaaa :D :D :D
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 23:18   #64
Kullanıcı Adı
Meftun
aşka gerek yok diyorsun yani...

ben diyorum ki aşık olduğun kişiyle dinen uygun değilse evlensen de mutlu olamazsın dinen uygun biriyle aşk yokken de evlensen mutlu olamazsın...

aman bu pilav çok su götürür ALLAH hepimize mutlu evlilikler nasip etsin hayırlısıyla....
Alt 12-08-2007, 23:19   #65
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:

salihayı anladım ben dindar olupta mutsuz olanlarda var diyor evet şimdi burada yazılanlara baktım sanki dindar olunca herşey sihirli çubuk değmiş gibi düzelecek mutluluk gelecek şeklinde algılanmış ama salihada dindarda olsa mutsuz insan var demek istiyor bencede bu görüşünde haklı şimdi muahafazakar bir hayat yaşayıpta ailesinde hiç kavga eden boşanma noktasına gelen aile yokmu ? şüphesiz ki var dini bir mutluluk aracı gibi görüp işte bu dindar iyi vallahi abdesinde namazında diye evlenirsin ;birde bakarsın adam manyak derecede kıskanç;yada aşırı derecede cimri bir çay alacak iki saat yalvartıyor,yada eşiniz çok dindar sürekli ibadet yapıyor ama tembel iki saatte hazırlanamıyor;yada güzel yemek yapamıyor bu özelliklerin dindarlıktan çok kişisellikle ilgisi var;saliha bunu anlatmak istedi sanırım :D :D :Dbende mi yanlış anladım yoksa salihaaa :D :D :D
yok valla anlatmaya çalıştığım şeyi bir çırpıda anlatmışsın sağol ;)
Alt 12-08-2007, 23:23   #66
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Alıntı:
Alıntı:

iyi ki varım dimi
Alt 12-08-2007, 23:24   #67
Kullanıcı Adı
Yâren
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
hayır tahmin ettim yanlış anladığınızı...tabii ki de dini kurallara ve Allahın rızasına uygun yaşayacağız...onsuz mutluluk olmaz zaten...ama ben evliliklerde sadece bunların yeterli olmadığını düşünüyorum...insanların birbirleri ile uyumu,arkadaşlıkları karakterlerinin uyuşması felan çok önemli...bu da iki insan dindarsa ve dininin gereklerini yerine getiriyorsa birlikte mutlu olurlar demek değildir...

Saliha ben katilmiyorum bu gorusune
bence yeterlidir. Kisinin islami ahlaki, Kur -an ahlakini tamamiyle yasamasi, muhatabinin da bu ahlak ile yasamasi yeterlidir. Dedigini dogru anladigimi dusunerek. Ben direk yeterlidir diyorum. Tamamiyle kur an ahlakini benimsemis iki kisinin mutlu olmasi icin baska bir seye gerek yoktur. Eger var ise bir aksilik, birbirlerini sorgulamali nerede yanlis yaptik. demeliler.
selahattin senden alıntı yaptım ama sözlerim sana değil.bu konuda hala değişmeyen bazı tabular var. erkek tarafı nedense hep dindar namazında abdestinde bir kısmet arar. ama aynada kendisiyle yüzleşme erdemine cürret edemez. çok arkadaşım var neden evlenmiyon sorusuna hep kısa ve net ceap verirler..'şöööle namazında badestinde birini bulamadık' hayır ben bilmesem o arkadaşımın ne olduğunu tamam dicem kendi denginde arıyor. adamın dinle alakası yok belki cumadan cumaya alnı secdeye değer ama dindar kız arar. buda evde kalma korkusu yaşayan kızlarda gösteriş merakı doğurur...
bence bir insanın namaz kılması o insanın iyi ahlaklı olacğı anlamına gelmez, eğer insan böylesine bir denklik arıyorsa önce kendinden başlamalı
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 23:25   #68
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:

iyi ki varım dimi
tabi ki zeynep :D
Alt 12-08-2007, 23:25   #69
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:

iyi ki varım dimi
iyi ki varsın ;) ya ben
Alt 12-08-2007, 23:26   #70
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
hayır tahmin ettim yanlış anladığınızı...tabii ki de dini kurallara ve Allahın rızasına uygun yaşayacağız...onsuz mutluluk olmaz zaten...ama ben evliliklerde sadece bunların yeterli olmadığını düşünüyorum...insanların birbirleri ile uyumu,arkadaşlıkları karakterlerinin uyuşması felan çok önemli...bu da iki insan dindarsa ve dininin gereklerini yerine getiriyorsa birlikte mutlu olurlar demek değildir...

Saliha ben katilmiyorum bu gorusune
bence yeterlidir. Kisinin islami ahlaki, Kur -an ahlakini tamamiyle yasamasi, muhatabinin da bu ahlak ile yasamasi yeterlidir. Dedigini dogru anladigimi dusunerek. Ben direk yeterlidir diyorum. Tamamiyle kur an ahlakini benimsemis iki kisinin mutlu olmasi icin baska bir seye gerek yoktur. Eger var ise bir aksilik, birbirlerini sorgulamali nerede yanlis yaptik. demeliler.
selahattin senden alıntı yaptım ama sözlerim sana değil.bu konuda hala değişmeyen bazı tabular var. erkek tarafı nedense hep dindar namazında abdestinde bir kısmet arar. ama aynada kendisiyle yüzleşme erdemine cürret edemez. çok arkadaşım var neden evlenmiyon sorusuna hep kısa ve net ceap verirler..'şöööle namazında badestinde birini bulamadık' hayır ben bilmesem o arkadaşımın ne olduğunu tamam dicem kendi denginde arıyor. adamın dinle alakası yok belki cumadan cumaya alnı secdeye değer ama dindar kız arar. buda evde kalma korkusu yaşayan kızlarda gösteriş merakı doğurur...
bence bir insanın namaz kılması o insanın iyi ahlaklı olacğı anlamına gelmez, eğer insan böylesine bir denklik arıyorsa önce kendinden başlamalı
evet lafinin bana gitmedigi belli :D

omer hocam o ayri boyutu zaten ;)

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)