![]() |
#121 |
![]() bazı ülkelerde kendi dilleri ve kültürleri haricinde yayınlar yapılıyor ise neden bizim ülkemizde de aynı uygulama yapılmasın ki.eğer ki onlar da bu ülkede yaşıyorlarsa ve onlarda ayrı insan olarak ta yadırganmıyor ise bu da onların en doğal hakları.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
![]() BU kadar önemli bir konunun bu tarzda ve üslupla dile getirilmesi, bizi incitiyor...
Olayın ve çözüm yollarının masaya yatırılıp sorgulanması bize daha faydalı olacaktır. Çokseslilik hoşgörüyü de, demokrasi adına sindirebilmeyi de beraberinde getirmelidir. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
![]() Benim sürüm yok merak etme benim için endişede etme beni başkalarının yalnız bırakması diye birşey söz konusu değil. Benim gibiler tarihten silinmez endişe etme 4000 yıldır dünyanın hiçbir gücünün bizi silmeye kudreti yetmedi. Şimdi konunun merkezine dönelim ben diyorum ki bu Ülkede azınlıklara hak tanımanın önü alınmaz burası TÜRKİYE Cumhuriyeti bu bayrağın altında yaşıyorsanız kurallarına uyacaksınız daha fazla özgürlük demokrasi vs. isteyen kendisine bu hakları verebilecek bir başka Ülke zümre vs. bulabilirse oraya gitsin benim açımdan bir problem yok ya bu ülkenin tüm unsurları dinamikleri tavizsiz bir şekilde Vatanına mutlak itaat edecek hayal peşinde koşmayacak yada bunun dışındakiler bedel ödeyecekler bu Millet ne kadar Vatansever çıkardıysa bir o kadar da hain çıkardı bünyesinden tarihi aç oku 29. kürt aşiret isyanının temeli bağımsızlık istenmesinden kaynaklanmıştır sonuçta ne elde edebildiler hiç bir şey dağdan gelip toprak alamazlar toprak alma amaçlarıda yok zaten sadece Ülkeyi zayıflatmak amaç. 300 milyonluk TÜRK dünyası kürt politikası güttüğünü zanneden pkk lı mahlukların verdiği yarayla yıkılmaz öncelikli olarak ya itaat edeceksiniz yada gideceksiniz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
![]() Simdi konuya gelecek olursak siz hala daha özgürlükleri arttirmayi taviz olarak görüyorsunuz o insanlar bu ülkenin insanlari degil mi, o insanlari dislamak ne kadar dogru?
Onlar sadece kendi kültürlerini daha iyi yasamak istiyorlar tabiki eger ülkenin bütünlügüne bir tehdit söz konusu olursa gereken yapilir ama böyle onlari dislarsak, onlari görmezden gelirsen pkk nin ekmegine yag süreriz.. Simdi yunanistanda yada bulgaristanda yasayan azinlik Türklere aynisi yapilsa tepkin nasil olurdu, dogu türkistandaki türklere yapilan cin zulmünüde o zaman o ülkenin kurallari var diyerek görmezden mi gelelim.. Evet tek vatan, tek millet, tek dil bunlari evet ama ingilizce, almanca yada baska dillerin yayginlastigi bir toplumda bizim kültürümüz olan kürtceye karsi nedir bu tahammülsüzlük.. Emin olki eger kürtce yayin olursa ilgisizlikten kapanacaktri, daha önce kürtce kurslar konusundada cok yaygara koparildi ama hepsi ilgi olmadigi icin teker teker kapatildi.. O insanalri zorla Türklestirerek elimize ne gecer, o insanlarda bu ülkenin insanlari degil mi, senin kadar, benim kadar bu ülkede hakki yok mu? |
|
![]() |
![]() |
#125 | |
![]() Alıntı:
Şu sizin gibilerin alıştığımız, garip tavrına artık son verin artık türk "ırk"ı. Vatanı size kim verdi ki siz sözümona başkasına vermiyorsunuz. Ya da sizi sözcü seçen kim? Sizin vatan üzerinde daha fazla hakkınız olduğunu nasıl iddaa edebiliyorsunuz? Eğer kürt kökenli vatandaşlarımızın ülkenin birliğine kastı olsa onu ne ordu, ne şu ne bu durdurabilir mi sanıyorsun, 10 milyon insanı? Böyle bir niyetleri varmış gibi gösterip, genellemeler, yasaklar, paranoyalarla bölücülüğün başka türlüsünü yapmanın bir alemi yok. |
||
![]() |
![]() |
#126 |
![]() nerede kürt kelimesi var orada hemen fitne oluşuyor tartışma doğuyor.
bir kerede olmasa dişimi kırcam ![]() |
|
![]() |
![]() |
#127 | |
![]() Alıntı:
Siz Türksünüz. Bizde Türküz. Peki neden forumdaki bunda kişi sizi anlayamıyor? Hak veremiyor? Yani siz Türkmüşsünüzde başkası Türk değilmiş gibi bir durum var ortada. Nedir bunun sebebi? İşte bende bu konuda yorum yapmak istedim... Siz 4000 yıldan bahsediyorsunuz. Evet 4000 yıl kısmı doğru fakat bir yönüyle yanlış. Sizi anlayamamızın sebebi Türklerin islamiyeti kabul etmesi tarihi ile başlıyor. Türkler 4000 yıllık köklü bir ırk. Fakat Türkler islamiyetten önce ve islamiyetten sonra Türkler olarak ikiye ayrılabilir. Biz bunu genelde pek ayırmıyoruz ve gerekte duymuyoruz fakat sizin tutumunuz noktasında bu ayrımın farkkında olmak gerekiyor. Görüşleriniz tutumunuz tavrınız. İslamiyetten önce Türkler ile birebir uyuşuyor. Fakat Türkler İslamiyete girdiklerinde. İslam dinine inandıklarında. Değişen çokşey oldu. İslamiyet sevgiyi hoşgörüyü getirmiştir bizlere. Anlayışı ve abiliği öğretmiştir. Korumayı gözetmeyi öğretmiştir. Lider olmayı ve insana saygıyı getirmiştir. Ki nitekim Ecdadımız bu yönüyle hala kendisinden bahsettirmektedir. Osmanlıyı inceleyebiliriz bu konuda... Bu tespiti yaptıktan sonra. Tutumunuzun islamiyetten önceki Türkler sınıfına girdiğini yenilemeliyim. Osmanlıyı inceleyip örnek alınız. Ecdadımızın amacı hedefi ne idi? Kültürü ne idi? İnsana bakışı ne idi? Farklılıklara bakışı ne idi? Bunlar ıiyi irdelemek gerekiyor. Tabiki Türküz. Fakat o islamiyete geçiş noktasında Türklerin çok kazanımları olmuştur. Ve biz Türküz derken İslamiyetten sonraki Türklerdeniz. Öncesinede saygımız var. Fakat sınıf olarak biz onlardanız. Sizde kendinizi analiz ediniz. Ve eğer İslamiyetten önceki türklerden iseniz. Bu konuda diyecek sözümüz yok. Fakat bunu bildirmelisiniz. Yok sizde İslamiyetten sonraki Türklerden iseniz. Okumanız öğrenmeniz gereken çok şey var. Eğer bu kefedeiseniz. Biliniz ki etrafınızdakiler arkadaşlarınız dostlarınız veya okuduğunuz kitaplar size Türklük diye islamiyetten önceki Türklüğü anlatmışlardır. İnşallah faydalı olmuşumdur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
![]() haber sitelerinden birisine göndermiş olduğum yazımı bu sayfaya taşımayı uygun buldum,,pkk terör örgütüne sistemli ve düzenli bir ordu hiyerarşisi atfedebilecek sözleri şiddetle kınıyorum,,türk askeri pkk askeriyle çarpışmıyor,,türkiye cumhuriyeti devletinin ordusu,vatan topraklarına kastı olan onu parçalamak isteyen terörist gruplarla mücadele ediyor,,olayı böyle görmek lazım,,etnik yapısı itibariyle kürt kökenli olan vatandaşlarımız pkk terör örgütünün amacını irdelemek durumundadır ,örgütün ,kürt kökenli kardeşlerimizi özgürce ve huzur içerisinde yaşatmaya yönelik en ufak bir projesi dahi yoktur,,bu örgüt kuruluş felsefesi itibariyle yapıcı değil yıkıcıdır,birleştirici değil ayrıştırcı ve bölücüdür,,ALLAHSIZ BİR DÜNYA DÜŞÜNMEKTEDİR,,VE BENİM MÜSLÜMAN KÜRDÜME DÜŞMANDIR,,
************************************************** ************************ marksist felsefenin güdümünde ülkemizi parçalamak isteyen eli silahlı pkk terör örgütü,sorunun ta kendisidir,,doğu ile batı arasına giren ,türk ile kürdün arasını açan pkk terör örgütü,kürt sorunun bir parçası değil kaşıyıcısıdır,ilk yıllarında doğunun kundaktaki bebeğini katleden marksizm sevdalısı bu caniler, kürt kökenli vatandaşlarımızı düşünmedikleri gibi doğu ve güneydoğu anadolu bölgemizin kalkınmaması ve huzura kavuşmaması için ellerinden ne geliyorsa yapmaktadırlar,,aynı zamanda bu örgütün sempatizanları(keşke müslüman olmasaydık,bizi zorla ,kılıçla müslüman yaptılar,,bizler aslında zerdüşt dinine mensuptuk diyebilmektedirler),,,ey benim müslüman kürdüm,,sakın bunlara iltifat etme,yanlışa düşersin,,,devletimiz hepimizi kucaklayacak ve sorunlarımızı giderebilecek büyüklükte ve yüceliktedir,,bayrağımız birdir sende biliyorsun bunu AL RENGİNDE SENİNDE KANIN VAR,ÇERKEZİNDE KANI VAR,TÜKMENİNDE KANI VAR,,vatanımızda birdir ,biliyorum uğrunda sende canını seve seve verirsin,,tarih buna şahidtir,,devletimizde bir ve yücedir,,senin sıkıntıların devletimizi üzmüyor mu sanıyorsun,,inan ,pkk terörü nihayetlendiği zaman devasa hizmetler ayağına gelecek,huzur içerisinde hep birlikte ve beraber yaşayacağız,,kabul edersin ki,,bizim dilimizde birdir,,resmi dilimiz türkçedir,,bu ortak dilimizin dışında,senin kendi ana dilinde yayın yapacak bir televizyon mutlaka kurulacaktır,,dtp nin propagandalarına kapılma,,,sana kültürel haklarını en ideal şekliyle yine bu devlet verecektir dtp ''liler değil,,,kopar tüm bağlarını pkk terör örgütünden ve yandaşlarından,,,sarıl türk gardaşına,,diz dize ver,,yurduma yan bakan yedi düveli bir kez daha dize getir,,kafkasya kökenli bir çerkezoğlu olarak,,türk vatandaşı olmaktan gocunmuyorum,,sen de gocunma,,devletine güven,,o seni seviyor,,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
![]() ırak devletinin yeniden yapılandığı şu hengamede çok basiretli politikalar üretmek durumundayız,hakkariyi,şırnağı,muş'u vanı kısaca doğu ve güneydoğuyu en samimi duygularla kucaklamak ZORUNDAYIZ,,şakası yok bu işin,,pkk terör örgütü doğu ile batı arasına önyargı duvarlarını 25 yıl önce örmeye başlamıştır,malesef ki,o an için buna engel olamayan politikacılarımız şimdilerde dizlerini dövmektedirler,,kuzey ırakta bir kürt devleti kurmak isteyen çevreler bunu gerçekleştirebilirler mi gerçekleştiremezler mi bilemeyiz,gerçekleşmesi halinde müdahale etmemiz mümkün olmayabilir,,bizim asıl yapmamız gereken o bölgeden ziyade kendi sınırlarımız içerisinde ne gibi sorunlar varsa derinlemesine analiz etmek ve o sorunu sorun olmaktan çıkartmaktır,,YA SEV YA TERK ET DERSEK,SEVDİRMEYİ AKLIMIZA HİÇ GETİRMEZ İSEK,,ALLAH MUHAFAZA KUZEY IRAKTA KÜRT DEVLETİNİN TEMELİNİ BİZ KENDİ ELLERİMİZLE ATMIŞ OLURUZ,,tekrar tekrar yineliyorum,,doğu ile batı arasında köprüler kurmanın zorunluluğunu idrak etmek vatanseverliğin ta kendisidir,,önyargılarımızı bertaraf etmeden de köprüler kurmamız mümkün değildir,,
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
![]() Ben yine de TRT de Kürtçe yayını desteklemiyorum...Devlet televizyonunda devletin resmi dili ile yayın yapılmalıdır diye düşünüyorum...Devletin resmi dili de zaten ülke sınırları içerisinde sayıca fazla olan ırkın dilene göre belirlenir...
Resmi dilimiz Türkçe olduğu için Kürtçe yayın yapılmamalı... Ancak terörle mücadele adına, halkımızın nüfusunun belli bir bölümünü oluşturan Kürt halkımızın seslerini duyurabilmeleri adına, dillerini öğrenebilmeleri için okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe eğitim verilmelidir...Roj Tv gibi değil de Rtük denetimde devlet ya da başkaları tarafından özel televizyon kanalları açılmalıdır Kürte yayın yapan... Her ne kadar mitinglerinde öcalan posterleri sallayarak pkaka sempatizanı olduğunu kanıtlamış olsa da yine de Dtp kapatılmamalıdır!! Çünkü Kürt hakımızın da siyasette sesini duyurma hakkı vardır...Elbette kendi ırkından birilerinin mecliste bulunması isterler bir vatandaş olarak... Yönetimini pkaka ele geçirmediği sürece kitap, dergi, televizyon vs. kendi dillerini içeren herşeyi istemeye hakları var... Bunları engellersek pkaka destekçisi olmayan ve çoğunluğu oluşturanlara haksızlık etmiş oluruz... Bunu da ırkçılık olarak görümüyorum... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|