![]() |
#221 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#222 |
![]() Bu insanlar bu ülkede yaşıyorsa kendi dillerini öğrenmeli ve kendi dilleriyle televizyon izleyebilmeliler kimse Türkçeyi onlara dayatamaz...
Kürt değilim bu arada..Has Türküm ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
![]() Her insanın doğduğu ve yetiştirildiği kültürünü yaşama ve yaşatma hakkı vardır!
Kürtler tabi ki kendi dillerinde yayın yapacak olan bu ülkeye sonuna kadar bağlı bir kanalı hakediyor! Fakat devlete zorla ''bize kanal aç'' diye yapışmak yerine İstanbul, İzmir ve Antalya'da adeta cirit atan Kürt işadamlarıda biraz poposunu kaldırıp paralarını kendi halkları için harcasınlar! Devlet benim memleketim Kayseriye doğru düzgün teşvik bile vermedi ama Kayserili işadamlarının açtığı tam 700 fabrika şu anda çatır çatır çalışıyor... Asıl vatanseverlik böyle olur... Devletini sev ama yük olma... |
|
![]() |
![]() |
#224 |
![]() Aslinda sunu da eklemek gerekir ki Kurt diye bir sey yok. Tabii farkli bir dil konusmalari ve bilmeleri onlar icin bir arti ama sonucta Dunya'da o kadar da cok sayida Irk yok.
Turkiye'yi karistirmak icin baska ulkelerin cikarmis oldugu bir oyun bence bu Kurt oyunu. Dolayisiyla bu konuyu pozitif ya da negatif tartismak bile cok yersiz. Ne guzel iste yeni bir dil ogreniriz, trt kurtce yayin yaptikca :D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
![]() Arkadaşlar Kürtler bir ırktır ve Hint-Avrupa kökenlidir...
Adolf Hitler'in Alman ırkına en yakın ırkı bulmak için yaptırdığı araştırmadan sonra en yakın ırkı Kürtler olarak tespit etmişlerdir ve hatta o zaman bizi ziyarete gelen Alman Dışişleri Bakanı bizim Kürt olan Dışişleri Bakanına ''kuzenim'' diye hitap etmiştir! Onlar Hintliler, Almanlar, Franklar vs. gibi ırklarla aynı özellikleri taşır ki dilleride farkettiyseniz benzer... Gerçek manada Kürtlerin tipide Sarışın ve yeşil gözlüdür bunun kanıtıda hala şu anda göçebe yaşıyan Diyarbakır'da ki Karacadağ Kürtleridir... Hepsi sarışın Avrupalı gibidir fakat şu anda Kürtlerin esmer olmasının sebebi İran ve Arapların yaklaşık 6 bin yıl boyunca uyguladıkları asimilasyon politikasıdır... Bizimle tamamen farklıdırlar ve gerçek manada da Türkler esmer bir ıktır...Biz Moğollarla, Çinlilerle ve Japonlarla aynı soydan geliyoruz... Bunları okuyunca inanamayabilirsiniz ama ırklar konusunda bir zamanlar inanılmaz çok araştırma yaptım ve özellikle Divan-ı Lügatit Türk'ü okumanızı tavsiye ederim... |
|
![]() |
![]() |
#227 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
![]() Aslında ben de TRT nin Kürtçe yayın yapmasına karşıydım...Sonuçta devletin bir resmi dili olur...
Devletin de teşvikleriyle her yatırımı destekliyoruz tabi ki... Kürt dilini öğrenmek elbette hakları...Bu sebeple kurslar açıldı ancak rağbet görmedi.. Hepimiz buna tanık olduk... Ama şimdi hak veriyorum... Orası terörün merkezi olduğu için televizyonlarının da devlet denetiminde olması gerekli pkknın bu televizyonu ele geçirememesi için, ya da sempatizanların pkk hakkında olumlu yayınlar yapmamaları için... Hatta bugün Kürt halkının çok az bir kısmını oluşturan pkk destekçisi gruba bahane bırakmamak için okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe de sunulmalıdır...Ki onun da seçilmeyeceği görülücek..Bunlar o grup tarafından üretilen bahanelerden... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
![]() Ben anlayamıyorum sizi. TRT'de Kürtçe yayın yapılsın diyorsunuz. Ama Lazlar Çerkez Romanlar'da isterse? sorusuna cevap vermiyorsunuz. O zaman bende TRT'de Çerkezce istiyorum. Bunun olması için ille de devletime silah mı doğrultmam lazım? İsyan edip yakıp yıkmam mı lazım? (Tövbe estağfirullah) Yerel Tv olarak yapılsın Kürtçe yayın. Ama TRT'de olmaz. Olursa bende isterim. Hakkım var buna.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
![]() Alıntı:
Bir terör örgütünce dolduruşa getirilerek içlerinden bir kısmı da olsa vatanın bölünmezliğini tehdit etmiyor... Bu örgüt gençleri kandırıyor...Bak dilini bile konuşturmuyorlar...Dilini ve kültürünü öğrenmene izin vermiyorlar şeklinde... 30 yıldır sadece savaşmak ya da yatırım yapmak da yetmedi...Artık bir bahane bırakmamak gerekli diye düşünüyorum... Devletin görevi her türlü önlemi almaktır... Ama haklısın...Yarın Roman da çıkar ister bunu...O zaman ona da verilemeyeceğine göre bu uygulama sona erer...Ama diğer ırklardan bu tarz talep geliceğini sanmıyorum çünkü onlar da zaten ayrı devlet isteyen azınlık bir grup yok.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|