09-27-2009, 20:20 | #121 |
Türban Meselesi[2]
'Okullarımızdaki başörtüsü sorunu çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.' 2] Akşam Orhan Yurtsever'in Fethullah Gülen'le Yaptığı Röportaj Konu Cihan_ŞümuL tarafından (09-27-2009 Saat 20:22 ) değiştirilmiştir.. |
|
09-27-2009, 20:23 | #122 |
Üniversitelerde devam eden başörtüsü direnişini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Genç kızlarımızın zorlanmaları halinde tercihlerini eğitim gören hedefinden yana yapmalarını arzu ederim. Tabii ki dini mülahazalarla başlarını örten hanımlara müdahale edilmesine karşıyım. Onların dinin detayına ait bir konuyla tahsilleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmalarına üzülüyorum. Ama toplumumuz hassas bir dönemden geçiyor. Herkesin bunu göz önüne alması lazım. Bir taraf bunu kavga sebebi yapmamalı diğer taraf da tepkileri kavga başlatıldı diye görüp üzerine gitmemeli... Hukukçu bir dostumuz yazdığı kitaba 'Müntesiplerinin Cehaleti Hasımlarının Kör Düşmanlığı Arasında Talihsiz Müslümanlık' adını koymuş.. Çok doğru.. Durumumuzu özetliyor kitabın ismi. İki taraf da cehalete yenik düşüyor. Kadınların Başını Örtmesi Şart mıdır?[4] -Kadının başını örtmesi meselesi bir iman meselesi ölçüsünde önemli değildir. Allah'a karşı kulluk umumi manada kulluk meselesi ölçüsünde önem arz etmez bunlar. Teferruata ait meselelerdir. Nitekim yani Allah'a iman meselesi ta Mekke'de efendimize tebliğ edilmiş. Namaz meselesi orada bize farz kılınmış daha sonra zekat farz kılınmış. Ama tesettür meselesine gelince biraz farklı. Zannediyorum peygamberliğin 16'ncı 17'ncı senesinde Müslüman kadınların başları açıktır. Ama geçmişte türban meselesi yüzünden toplum neredeyse birbirine girecekti. Siz bu tartışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? -Temel meseleler varken teferruatın kavgasını vermek zannediyorum üslup bakımından yanlış. Onları öne çıkartmak bir yönüyle diğer meselelerin önemsizliğini bir yönüyle ifade etmek gibi bir şey olur. İnsanlar yine işin başına geçsinler başlarını açsınlar belli bir dönem sonra kapatsınlar demek de değildir bu yani. Ondan da farkı bir meseledir. Dindeki başörtüsünün nereye konacağı meselesi çok iyi kararlaştırılmalı evvela. Bir diğer yanı da birileri de bundan çok rahatsız olmamalı bence. Bu mozaik içinde toplumun bir kesimi olarak kabul edilmeli. |
|
09-27-2009, 20:40 | #123 |
özür dilemek istiyorum kardeşim uranyum bunları paylaşmanızda ki amacınız nedir?
|
|
09-27-2009, 20:43 | #124 |
F.Gülenin bu düşünclerini paylaşmadıgımı belirtmek istememdi ama uffak bi işim cıktı yazamadım.asıl özrü ben diliyorum.
|
|
09-27-2009, 20:53 | #125 |
bu düşünceler paylaşmadığınız yani katılmadığınız tarafı.lütfen bir de katıldığınız düşüncelerini bizimle paylaşabilir misiniz?
|
|
09-27-2009, 21:03 | #126 | |
Alıntı:
SORU: Kız kardeşim lise son sınıfta… Kapanmak yasak olduğundan kapanamıyor. Kapansa bile alay ederler. Arkadaşının durumu böyle… Bu durumda ne yapmalıdır? HOCAEFENDİ’NİN CEVABI: Dinî emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi câiz değildir. Ne pahasına olursa olsun, mücadele edip başını kapamalıdır. Mektepte okumayı kendisine göre bir zaruret sayıyorsa; ki ben böyle bir zaruret bilmiyorum; “oradaki kızlara dini, diyâneti öğreteceğim; ileride inşallah faydalı olacağım” gibi bana göre makbul olmasa da, kendine göre şahsî içtihadları var ise şayet, bunda büyük bir hayır umuyorsa, ne pahasına olursa olsun bu irşad yolunda cehenneme gitse bile azm-i ikdâmı var ise evvelâ kendisini düşünsün; daha işin başında dinî emirlerden taviz vermemeye kendisini alıştırsın. Başın kapanması mevzuu Kur’ân-ı Kerim’in nassıyla sabittir. İnsan başını açık tutmakla, her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur. Saçının bir telini gösterdiği her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur. Binâenaleyh, sonra yapacağı sevap, eyleyeceği cihad, edeceği hizmet meşkuktur, şüphelidir; semeresi belli değildir; kime etkisi olacak, kimi irşâd edecek, ortada henüz bir şey yoktur. Şüpheli bir semere için muhakkak bir günaha girilmez. Din ve diyânete bağlılığı iddia ediyorsa evvela başını kapasın; bir mütedeyyine olarak bu mevzuda mücadele versin. Okuldan atılması pahasına, “ben dinî emirlerden taviz vermeyeceğim” desin; azmetsin… http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=5288 |
||
09-27-2009, 21:43 | #127 | |
Alıntı:
yurt dısındaki okullar harika bir fikir gerçekten tebrik edilecek bir fedakalrlık örnegi. |
||
09-27-2009, 21:46 | #128 | |
Alıntı:
|
||
09-27-2009, 21:51 | #129 |
Fethullah hocayı severim cemaatindeki kişilerin şahsi hatalarını görsemde hatta mağdur olsamda kendisini cemaatinden ayrı tutarım
Fethullah hoca faaliyetleri ülkemize ekonomik sosyal diplomtik yönden faydaları olduğu kesindir kimse inkar edemez yurtdışındaki tek lobilerimiz diyebiliriz inşallah bozulmadan devamı gelir ,lakin cemaatin büyümesi güç haline gelmesinin art tarafları olduğu gibi eksi taraflarıda oluyor inşallah her şey güzel olur |
|
09-27-2009, 21:56 | #130 |
bakın bende tabeasındakileri FGülen den daha cok severim hataları olmalarına ragmen.
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|