AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 02-06-2010, 23:28   #31
Kullanıcı Adı
İnce Fikir
O zaman islam ülkelerinde de ülkeler şeriatçı ilamcı olur, insanlar değil. Senin mantığınla gidersek Tuğrul Paşa.Devletler laik olur insanlar da. Sizler dine gelince yok hayat biçimi gibi lafazanlıklar yapıyorsunuz, olay laikliğe gelince devletler olur öyle mi?
İnce Fikir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2010, 23:28   #32
Kullanıcı Adı
İnce Fikir
O zaman islam ülkelerinde de ülkeler şeriatçı ilamcı olur, insanlar değil. Senin mantığınla gidersek Tuğrul Paşa.Devletler laik olur insanlar da. Sizler dine gelince yok hayat biçimi gibi lafazanlıklar yapıyorsunuz, olay laikliğe gelince devletler olur öyle mi?
İnce Fikir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2010, 23:33   #33
Kullanıcı Adı
SeHzAdE17
Alıntı:
İnce Fikir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnce fikir biraz ince düşün şeriat olsa herkes benimsiycekmi sen benimsiycekmisin mesela başkalarıda laikliği benimsemeyebilir görüşlere saygılı ol
SeHzAdE17 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2010, 00:14   #34
Kullanıcı Adı
depare
İnsanlar İslamcı değil Müslüman olurlar "İslamcı,Şeriatçı" tabirleri Laik kesimin Dindar kesime yakıştırdığı isimlerdir

İslamcı tıpkı halıcı,ayrancı,iskenderci'de olduğu gibi İslam alıp,İslam satan kişiye denir ki ben henüz öyle bir kimseyi ve öyle bir dükkanı görmedim bilmem siz gördünüz mü

Din hem devlet hemde hayat biçimidir,Laiklik sadece devletlerin yönetim biçimi arada ki fark kavranmayacak kadar zor olmasa gerek
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2010, 01:56   #35
Kullanıcı Adı
münih
Exclamation
Bizdeki laiklik başka bir laiklik, devlet dine müdahale ediyor, din devlete müdahale edemiyor. Avrupada Almanyada devlet dine karışmıyor ama dine müdahale etmiyor. Kiliselerin önerilerini dinliyor, gerekirse uyguluyor. Kiliselerin devlelt harici yardım kurumları var. Devletten para alamayan sefiller olursa kimlik gözetmeden yardım ediyorlar. Genelkurmayın uygulamaları artık 2010 larda gülünç demokrasiz kalıyor. Demokrasi müslümanlıkla ilgisi yok. Ama adaletli uygulamada yararlanacağımız kurum haline gelmiştir bu gün. Türkiyede de dini vecibeleri yerine getirmek isteyenlere, Asker anneleri örtülü babaları sakallı orduevinde düğün yapsa başörtülü annesi, sakallı babası katılamıyor.

Sayın başbuğ bas bas bağırdı tv lerde allahın evi bombalanırmı diye ama dini uygulaamlara askeriyede izin verilmiyor, irtica, gericilik oluyor. Sonradan da sayın başbakanımızın hanımını gataya sokmuyorlar genelkurmay başkanı açıklama yapıyor keşke olmasaydı diye. Sanki uygulamaları bilmiyormuş gibi.
Artık İnsanların dini yaşama modelelrine , uygulamalarına değil kişilerin işlerine icraatlerına bakılmalı. Şehit olunca askeriye sakallıymış, örtülüymüş demeden şehit ailelerle sarmaş dolaş oluyorsa diğer uygulamalarda da ayrımı kaldırmalı. Ayrım kalkmalı. Tabi hükümetinde bu işlerde yapması gerekeni yapmalı.
münih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2010, 02:12   #36
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Başbakanımızın ifade ettiği gibi...
Kişi Laik olmaz...
devlet Laik olur...
ama bizim devlet laiklikten çok dindüşmanlığı yapıyor...
Gerçi bu bürokrasideki oligarşik yapı için geçerli...
Laik kafaları ezmek gerek...
Kahrolsun Laikler...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2010, 11:24   #37
Kullanıcı Adı
SeHzAdE17
Alıntı:
Beyaz Tebeşir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam dini açısından laiklik.
Hıristiyanlığın dünyevi zevkleri ve ihtirasları reddetmesine karşılık, İslam Peygamberi, “Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalışın” diyor. Yine Kuran’ın pek çok ayetinde de gerek kamusal gerekse özel alana dair kesin hükümlerin yer aldığı görülür. Oysa yukarıda da değinildiği gibi İncil’de kamusal yaşama dair bir düzenleme yoktur. Laikliğin Müslüman toplumlarda uygulanmasında karşılaşılan güçlükler işte bu noktada ortaya çıkıyor.
konusu olmaz.
Saçmalığa bakın arkadaş kuranda kamusal alanda neler yazdığını bilyor yanlız kuranın devletin yönetim biçimide oluşturduğuna hiç bakmamış işinize gelince kuran şöyle diyor gelmeyince böle hadi ordan
SeHzAdE17 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-21-2010, 02:36   #38
Kullanıcı Adı
tayyiperdogan57
bu laiklik tartismasi aslinda hiç yoktan çikiyor, neden bu konu bugun karsimizda ? çunku Basbakanimiz ve Cumhurbaskanmizin geçmisi rahatsiz ediyor, dini egitim almalari ve eski milli goruscu olmalari , yoksa hiç bir sey için degil, ama i$te CHp gibi partiler laiklik uzerinde oy kapma derdine dustuler
tayyiperdogan57 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)