AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 04-06-2010, 18:55   #31
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
"Sosyal Demokrasi, dünya görüşünü bilimsel sosyalizm, yani Marxizm temeline dayar. Marx ve Engels'in çeşitli kereler tekrarladıkları gibi Marxizm'in felsefi temeli, Fransa'daki 18. yüzyıl maddeciliğinin ve Almanya'daki Feuerbach (19. yüzyılın ilk yarısı) maddeciliğinin tarihsel geleneklerini benimsemiş olan, tamamen ateist ve dine karşı tavırdaki diyalektik maddeciliktir. Unutmayalım ki, Marx'ın taslak halindeyken okuduğu Engels'in Anti-Dühring'inin tamamı, maddeci ve ateist olan Dühring'i tutarlı bir maddeci olmamak ve din ile din felsefesine açık kapı bırakmakla suçlar. Yine unutmayalım ki, Engels, Ludwig Feuerbach ile ilgili yapıtında, dini ortadan kaldırmak için değil de, yeniden canlandırmak, yeni, "yüceltilmiş" bir din kurmak için savaş açtı diye Feuerbach'a çatar. "Din halkı uyutmak için kullanılan afyondur." Marx'ın bu sözü din konusundaki Marxist görüşün temel taşıdır." (Viladimir Iliç Lenin, Proleterya Partisinin Din Konusundaki Tutumu, Proleterya, Sayı: 45, 13 (28) Mayıs 1909)
Engels'de bir Komunisttir...
Ve işte düşünceleri...
Sen şimdi Kur'an-ı Kerim'e inanıyorum diyip bu görüşleri savunursan komik duruma düşersin...=))
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 18:57   #32
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu Komunist ideoloji savunucularından biri olan Marks'ın görüşü...

Buda Engels'in görüşleri ve senin düşüncelerin...
Birleştirince sonuç nedir bana söylermisin...
BU yazıda Yanlış bir şeyler var marksa nefret duyan birisi tararından tarafından yazılmıs gibi.
ayrıca ben Marksı tanımam sadece KAPITAL kitabını okudum ve orda dinle ilgili bişey yazmıyordu.
işçi - sermaye - patron ilişkisi vardı beni ilgilendirende bu. ben yine musluman olarak hayatıma devam ederim. ama patronların işine gelmez komunist sistem. cunku işçinin sırtından yemek varken neden çalışsınlar ki?
Neden alın teri döksünler ki? işçiler onlar için alın teri dokuyor zaten.

Engels yada Marx ın ozel hayatı beni ilgilendirmez ben sistemi tartısalım diyorum siz hala adamların dini dusuncelerini anlatıyorsunuz.
siz işçi patron ilşkisini tartısın kimse size camiye gitme namaz kılma diyormu?

Konu novek tarafından (04-06-2010 Saat 19:59 ) değiştirilmiştir..
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 18:58   #33
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
BU yazıda Yanlış bir şeyler var marksa nefret duyan birisi tarafından yazılmıs gibi.
ayrıca ben Marksı tanımam sadece KAPITAL kitabını okudum ve orda dinle ilgili bişey yazmıyordu.
işçi sermaye patron ilişkisi vardı beni ilgilendirende bu. ben yine musluman olarak hayatıma devam ederim. ama patronların işine gelmez komunist sistem. cunku işçinin sırtından yemek varken nedne çalışsınlar ki?
alın teri dokmek varken işçiler onlar için alın teri dokuyor zaten.
Karl Marks'ı tanımıyorsun ama gelmiş ideolojisinin mavalını okuyorsun...
Buda tezat...
Bilmediğin birinin görüşlerini ne diye savunuyorsun...
Alt 04-06-2010, 19:01   #34
Kullanıcı Adı
novek
neyse kendimi yoramam benim nedemek istediğimi iyi anladınız ama işinize gelmiyor laf yarıştırmayalım.
bir gun herşeyi makineler urettiginde işsizlik dahada artıcak ama herkes işsiz kalınca işsizlik yuzunden insanların cebinde para olmayınca mallar kime satılcak.
tabiki sistem çökecek.
fakat siz o makineyi tüm bir millet için kar amacı gutmeden çalıştırdıgınızda insanlar hem bolluk içinde yaşacayaklar hemde sadece gunde 3-4 saatlerini çalışmak için harcayacaklar.
bugun turkiyede günde 12-13 saat işçilik yapanlar ibadetlerini ve sosyal aktivitelerini bile yapmaya zaman bulamıyorlar.

Konu novek tarafından (04-06-2010 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-06-2010, 19:04   #35
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
neyse kendimi yoramam benim nedemek istediğimi iyi anladınız ama işinize gelmiyor laf yarıştırmayalım.
Böyle diyincede kendimi yoramam...
Desene şuna başedemedim...
Rezil oldum savunduğum şeyleri bilmediğim için cevap veremedim diye...

Ayrıca Bazı katı firmalar hariç Türkiye'de ibadetlere Komunist yönetimler kadar karışılmıyor...
Bilmeden Sallamayalım...
Alt 04-06-2010, 19:06   #36
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle diyincede kendimi yoramam...
Desene şuna başedemedim...
Rezil oldum savunduğum şeyleri bilmediğim için cevap veremedim diye...
hayır yemek yemege gidiyorum iyi aksamlar.
Alt 04-06-2010, 19:28   #37
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ciddiye alıp cevap veren dostlara boşa harcağınız zamanın hesabını vereceksiniz diyorum
Ben düşüncene katılmıyorum Adem Ağabey Tartışmak seviyeli olduğu müddetçe zarar getirmez. Ben 2 arkadaşın münazarasını gayet dikkatle takip ediyorum.

İmamı gazalinin öğütüdür zıt görüşleri tartışmak
Alt 04-06-2010, 20:08   #38
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Yıllardır Atatürkçüyüm diyenlerin yine aynı Atatürk'ün siyasal sistemini yıkma amacı taşıyan Deniz Gezmiş'i sevip korumasına denk bir mantıksızlık örneği.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 20:16   #39
Kullanıcı Adı
AKDemir
Komünizmde din olgusu yoktur. Namaz kılan komünist değil de, namaz kılıp komünist olduğunu sanan Tekel işçisi olarak yorumlayabiliriz hadiseyi. Keza, hümanizm de aynıdır. Hümanizm, sanılan gibi insancıl, insan dostluğu gibi bir olgu değildir. Hümanizm, Allah'ın varlığını açıkça reddeder. Devri alem ilerledikçe, insanların işi de zorlaşıyor. Her gece yatmadan evvel Kelime-i şahadet getirmekte yarar var.
AKDemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 20:28   #40
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
AKDemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Komünizmde din olgusu yoktur. Namaz kılan komünist değil de, namaz kılıp komünist olduğunu sanan Tekel işçisi olarak yorumlayabiliriz hadiseyi. Keza, hümanizm de aynıdır. Hümanizm, sanılan gibi insancıl, insan dostluğu gibi bir olgu değildir. Hümanizm, Allah'ın varlığını açıkça reddeder. Devri alem ilerledikçe, insanların işi de zorlaşıyor. Her gece yatmadan evvel Kelime-i şahadet getirmekte yarar var.
siz sanırım yukarda yazdıklarımı okumadınız sadece başlıga bakıp cevap yazdınız.
yok butun yazılanlarımı okuyupta bunları yazıyorsanız diycek bişeyim yok.

Konu novek tarafından (04-06-2010 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)