AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-18-2010, 19:05   #121
Kullanıcı Adı
Mavera
ben soruma hala daha cevap alamadim ama bir milli görüscü beni aydinlatsin.. erbakan din ulemasimi yoksa siyasi bir lider mi milli görüs dini bir cemaat mi yoksa siyasi bir hareket mi..
lütfen söyle etraflica bir aciklama yapin, ayibi bize birakin.. böyle sacma karsilastirma yapanlara karsi ayip yapmayida pek önemsemiyorum..
bunu bazi ak partililerde yapiyor onlarada ayni tepkiyi koyuyoruz böyle hassas konularda kafalarina göre kiyalama yapmak olayi baska boyutlara ceker..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-18-2010, 19:06   #122
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Alıntı:
Kiyaslanacak o kadar sey varken neden peygamberler?
Peygamberlerle kıyaslama yapmamıstır.Sadece taraftarların azlığı yada çokluğu bakımından bir kıyaslama yapmıstır.
Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-18-2010, 19:08   #123
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazının bu bölümünü nedense bazıları görmüyor, görmezden geliyor.

Hatta birii yazıyı alıntı yapıyor ama bu bölümü çıkartıp da alıntı yapıyor!

Doğrusu ona da yakışıyor bu hile!!!!
abicim Nuh a.s bir peygamberdi peki erbakan kim? yani hangi sifatla ona bakalim bir aciklar misiniz, neden erbakanin yolundan gidelim?
lütfen konuyu carpitmadan sorularima cevap verin.. hoca diyorsak ona din bilgisinden dolayi degil prof oldugundan dolayi diyoruz yok sizler onu din alimi görüp hoca diyorsaniz acaba bu konuda hangi kitaplari vardir belirtinde bizde okuyalim!
Alt 04-18-2010, 19:08   #124
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Alıntı:
galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben soruma hala daha cevap alamadim ama bir milli görüscü beni aydinlatsin.. erbakan din ulemasimi yoksa siyasi bir lider mi milli görüs dini bir cemaat mi yoksa siyasi bir hareket mi..
lütfen söyle etraflica bir aciklama yapin, ayibi bize birakin.. böyle sacma karsilastirma yapanlara karsi ayip yapmayida pek önemsemiyorum..
bunu bazi ak partililerde yapiyor onlarada ayni tepkiyi koyuyoruz böyle hassas konularda kafalarina göre kiyalama yapmak olayi baska boyutlara ceker..
peki bilgim yok ama size bir soru sorayım da konu böylece ilerlesin.

İkisi birden olamaz mı?

Neden bir ayrım olsun?
Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-18-2010, 19:09   #125
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:

Sevgili arkadaşım:

diyelim siyasetci, diyelim ki din uleması diyelim ki sade bir vatandaş.

ne olacak?

ne değişecek?

din uleması olursa peygamberlerle kıyaslamak caizdir mi diyeceksiniz?
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-18-2010, 19:09   #126
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
uranyum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peygamberlerle kıyaslama yapmamıstır.Sadece taraftarların azlığı yada çokluğu bakımından bir kıyaslama yapmıstır.
bende onu diyorum ya neden Nuh a.s kiyaslamasi baska bir kiyaslama olamazmiydi..
simdi her azinlik Nuh a.s azinligimi oluyor simdi bu yönden bakarsak azinlik ama Nuh a.s da oglu bile inanmamistimi diyecegiz!..
Bu arada neye ve kime göre hak, batil.. neye ve kime, göre azinlik..
bu sorularim hep havada kalyior!
Alt 04-18-2010, 19:12   #127
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
abicim Nuh a.s bir peygamberdi peki erbakan kim? yani hangi sifatla ona bakalim bir aciklar misiniz, neden erbakanin yolundan gidelim?
lütfen konuyu carpitmadan sorularima cevap verin.. hoca diyorsak ona din bilgisinden dolayi degil prof oldugundan dolayi diyoruz yok sizler onu din alimi görüp hoca diyorsaniz acaba bu konuda hangi kitaplari vardir belirtinde bizde okuyalim!
Arkadaşım bak sana bir kıyaslama daha yapayım:

Bak peygamberlerde ekmek yerdi, sende yiyorsun.

GALEVERA DA NEFES ALIYOR, PEYGAMBERLERDE NEFES ALIYORDU.

Şimdi ben seni peygamberle kıyalamış mı oluyorum?

Yapma yahu.

Bak adamınbirisine çarpıtmak tam olarak yakışıyor ona cevap bile vermem.

Ama senin bu tavrını anlamıyorum.

(hoca denmesi sadece prof.olduğundan değildir, erbakanın hayatını biraz araştırın isterseniz, erbakan fatihanın tefsirini birhafta anlatacak kadar dini bilgiye de haizdir, sanırım siz tam tanımıyorsunuz)
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-18-2010, 19:12   #128
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Sevgili arkadaşım:

diyelim siyasetci, diyelim ki din uleması diyelim ki sade bir vatandaş.

ne olacak?

ne değişecek?

din uleması olursa peygamberlerle kıyaslamak caizdir mi diyeceksiniz?
önce adini koyalim!.. yok din bilgini diyorsaniz ben dini konularda kitabini, yorumunu, bilgisini görmedim benim bildigim hoca siyasi bir lider ve mühendistir yani dini olarak liderlik vasfi varmidir, tartisilir!..
simdi dini olarak liderlik vasfi olmayan birininin partisine oy verip, vermemeyi hangi akla göre hakk ve batil olarak degerlendirebiliriz..
simdi erbakan ve milli görüs neye göre hak oluyor bunu ögrenebilir miyim?
Alt 04-18-2010, 19:14   #129
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Arkadaşım bak sana bir kıyaslama daha yapayım:

Bak peygamberlerde ekmek yerdi, sende yiyorsun.

GALEVERA DA NEFES ALIYOR, PEYGAMBERLERDE NEFES ALIYORDU.

Şimdi ben seni peygamberle kıyalamış mı oluyorum?

Yapma yahu.

Bak adamınbirisine çarpıtmak tam olarak yakışıyor ona cevap bile vermem.

Ama senin bu tavrını anlamıyorum.

(hoca denmesi sadece prof.olduğundan değildir, erbakanın hayatını biraz araştırın isterseniz, erbakan fatihanın tefsirini birhafta anlatacak kadar dini bilgiye de haizdir, sanırım siz tam tanımıyorsunuz)

acik konusayim abicim ben erbakanin dini yönü hakkinda fazla bilgim yok bu konuda yayinlanmis eserleri varsa samimi olarak paylasirsan sevinirim..
abicim benzetme var benzetme var buradaki benzetme ayni bir peygamber gibi onada az kisi inaniyor tarzindaki benzetmedir yani öyle yemek, icmek gibi havadan, sudan seyler degildir..
simdi bana samimice cevaplarmisin erdoganida halifeye, peygambere, padisaha benzetenler var aylarca mansetlerde oldu, tartisildi sen bu konuda ne düsündün?
Alt 04-18-2010, 19:20   #130
Kullanıcı Adı
ardunus
Alıntı:
milletinadami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Maşallah Erbakan hocaefendiyi ve peygamberler tarihini kıyaslayalım...
Arkadaşlar maalesef bu işi buraya kadar getirdiniz...
ya siz kıyasın nasıl yapılacagını bilmiyorsunuz yada akıl ve izandan yoksunsunuz peygamberi örnek almakla kıyaslama arasındaki farkı anlayamayacak kadar körsünüz
ardunus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)