AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 10-31-2010, 22:10   #41
Kullanıcı Adı
AK Üye
Ucuyla yahut uciyle farkı yok...
Çünkü yakın vakte kadar güzel Türkçemizin yazım kuralları böyleydi ve hatta birçok yazarın kitaplarında hala bu gramere uyduğunu görebilirsiniz...

Yazdıklarım Türkçe başka dilde yazmıyorum zaten...
Cahil olduğunuz ajitasyonuna da ayrıca katılıyorum...
AK Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-31-2010, 22:13   #42
Kullanıcı Adı
Aslan47
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dayı biraz daha sade bir dille yazsana
bizler cahil insanlarız...
şimdi yazılarınızdan olmadık bi anlam çıkarır diyaloğa laf söyleriz gayretullaha dokunur sonra...
o iğne uciyle kısmı iğne ucuyla mı acaba?
Abi sen siyonizme karşı isen diyaloğa destek ver.
Gerçek anlamda one minute demek için gerkli.
Aslan47 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-31-2010, 22:14   #43
Kullanıcı Adı
Eşref
Sevgili Akıncı kardeşim, peygamberimiz Mekkeli müşriklerin saldırılarından çekindiği için böyle bir antlaşmayı imzalaması düşünülebilir bir durum mu?

Peygamberimiz Hudeybiye Barışıyla Mekkeli müşriklerin İslam ile tanımasını sağlamış, böylece Mekke'yi kansız fethetmiştir. Zaten o dönemde Mekke artık güçten düşmüştü. Bizim içiin bir tehlike unsuru olmaktan çıkmıştı. Yani Müslümanlar rahatlıkla Mekke'yi alabilirdi. Fakat bu şekilde Mekke alınsaydı, çok Mekkeli ölürdü. Peygamberimiz bunu yapmadı ve savaşmadan, kan dökmeden o kutsal şehri aldı.

Dinler arası diyalog konusunda Hocaefendi'nin açıklamaları son derece yerindedir. Birkaç alıntı yaparak link vermek istiyorum;

Ehl-i Kitapla Diyaloğu Emreden Âyetler

2) "Zulmedenleri hariç, ehl-i kitap ile en güzel olan şeklin dışında bir tarzda mücadele etmeyin ve onlara şöyle deyin: "Biz, hem bize indirilen kitaba, hem size indirilen kitaba iman ettik. Bizim İlah'ımız da sizin İlah'ınız da bir ve aynı İlah'tır ve biz O'na gönülden teslim olduk." (Ankebut, 46)

"Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara adil davranmanızı yasaklamaz." (Mümtehine, 8)

Tamamını okumak için tıklayın
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-31-2010, 22:14   #44
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
AK Üye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
'Diyalog gerekli değildir' diyen acaba bunu derken ne yapmış oluyor çok merak ediyorum...

Ya da diyalogsuz olarak bir insanla nasıl anlaşmayı ve içinin ilhamlarını ona katarmayı lanlıyor,pes doğrusu...
diyalog için iki tarafında anlaşmak için birşeyler yapması lazım...
İyi niyetlerini göstermesi lazım...
Kusura bakmayında adamlar her gün onlarca müslüman kanı dökerken ben nasıl inanacağım onların diyaloglarına?
Yahudi din adamları çıkıp yahudi olmayan ölmeyi hak ediyor derken
Vatikan çıkıp tek amacımız dünyayı hristiyan yapmak bunun için sadece metodlarımızı değiştiririz derken biz kiminle diyalog kuracağız?
İnnedine İndallahil İslam gerçeğini bildiğimiz halde bir papazın bir imamın bir hahamın el ele tutuşup sırat köprüsü üzerinden geçirildiği diyalog toplantılarından ne hayır gelir?

Bediüzzaman Said Nursinin dediği gibi...
İslam dünyası güçlüyken aklınız neredeydi?

Neden İranla diyalog çabasına girmiyorlar?
Alt 10-31-2010, 22:17   #45
Kullanıcı Adı
Aslan47
Diyalog iran için yapılmıyormu katolik brezilya niye bizimle beraber zannediyorsun.
Alt 10-31-2010, 22:17   #46
Kullanıcı Adı
Terennüm
akıncı kardeş hudeybiye hicretin 6 hayberin fethi 8.yılında olmuştur..kaldıkı Allah rasulu savaşı en son radde olarak görmüştür..efenimizin hayatı bize en güzel rehberdir..hudebiye anlaşması müslümanlar arasın da infiale yol açmıştır..hatta hz.ömer efendimizin huzurana gelip sen Allahın rasulu değilmsin diye çıkışmıştır..hatta yıllar sonra bile o anlar aklına geldiğinde bin pişman olacak ve kendini affettirmek için sürekli nafile namaz kılıp sadaka dağıtıp köle azad eeceğini söylemiştir..
bizlere efendimizin hayatı kısaca şöyle anlatılır çocukluğu gençliği peygamberliği savaşları ve ölümü bunun haricinde detaylar bilerek es geçilmiştir diye düşünüyorum...
hudeybiye anlaşmasını ve sonrasını iyice anlarsak diyaloğun önemini anlarız..zira hayberinde medinende fethi oraa gizlidir...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-31-2010, 22:18   #47
Kullanıcı Adı
AK Üye
Tamam akıncı sen kazandın, şu yazdıklarını görerek sana cevap vermemin nafile bir uğraş olduğu kanısına vardım...

Selametle...
AK Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-31-2010, 22:18   #48
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Akıncı kardeşim, peygamberimiz Mekkeli müşriklerin saldırılarından çekindiği için böyle bir antlaşmayı imzalaması düşünülebilir bir durum mu?

Peygamberimiz Hudeybiye Barışıyla Mekkeli müşriklerin İslam ile tanımasını sağlamış, böylece Mekke'yi kansız fethetmiştir. Zaten o dönemde Mekke artık güçten düşmüştü. Bizim içiin bir tehlike unsuru olmaktan çıkmıştı. Yani Müslümanlar rahatlıkla Mekke'yi alabilirdi. Fakat bu şekilde Mekke alınsaydı, çok Mekkeli ölürdü. Peygamberimiz bunu yapmadı ve savaşmadan, kan dökmeden o kutsal şehri aldı.

Dinler arası diyalog konusunda Hocaefendi'nin açıklamaları son derece yerindedir. Birkaç alıntı yaparak link vermek istiyorum;

Ehl-i Kitapla Diyaloğu Emreden Âyetler

2) "Zulmedenleri hariç, ehl-i kitap ile en güzel olan şeklin dışında bir tarzda mücadele etmeyin ve onlara şöyle deyin: "Biz, hem bize indirilen kitaba, hem size indirilen kitaba iman ettik. Bizim İlah'ımız da sizin İlah'ınız da bir ve aynı İlah'tır ve biz O'na gönülden teslim olduk." (Ankebut, 46)

"Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara adil davranmanızı yasaklamaz." (Mümtehine, 8)

Tamamını okumak için tıklayın
benim yazdığım yazıdan çekiniyorlardı anlamımı çıkıyor?
Alt 10-31-2010, 22:19   #49
Kullanıcı Adı
Aslan47
katolik ve ortodokslar bize çok yakın sadece kendimizi anlatmamız yeterli olacaktır.
Hiçbir müslüman hıristiyan olmaz.
Abdestimizden şüphemiz yokki namazımızdan olsun.
Alt 10-31-2010, 22:21   #50
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
AK Üye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ucuyla yahut uciyle farkı yok...
Çünkü yakın vakte kadar güzel Türkçemizin yazım kuralları böyleydi ve hatta birçok yazarın kitaplarında hala bu gramere uyduğunu görebilirsiniz...

Yazdıklarım Türkçe başka dilde yazmıyorum zaten...
Cahil olduğunuz ajitasyonuna da ayrıca katılıyorum...
teşekkür ederim...
diyalogcu kardeşlerimizin bu saygılı tavırları ve alçak gönüllü halleri yüreğimi feth ediyor...

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
diyalog, yalanı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)