AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Stil
Seçenekler

Alt 07-28-2011, 20:16   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Standart İnek sütü mü, keçi sütü mü?
Uzmanlara göre belirli aralıklarla her ikisi de tüketilmeli ancak keçi sütü faydalarıyla bir adım önde.
Uzmanlar keçi sütünü yere göğe sığdıramıyor. Öyle ki keçi sütü, anne sütüne en yakın süt olarak görülüyor. Sindirim sisteminde oluşturduğu avantajlar, içerdiği vitamin ve mineral içeriği sebebiyle anne sütüne en yakın süt, keçi sütü.

Özellikle Kadınlara Tavsiye Ediliyor

Kadınlarda özellikle belirli bir yaştan sonra kemik erimesi söz konusudur. Dolayısıyla kalsiyum ihtiyaçları artar.

Keçi sütünde kalisyum oranı inek sütüne göre daha yüksek olduğu için keçi sütünü daha sıklıkla tercih etmeleri tavsiye ediliyor.

Gıda uzmanları da keçi sütünün sindiriminin kısa zincirli yağ asitlerinin çok olması sebebiyle inek sütüne göre daha kolay olduğunu söylüyor.

Keçi sütünde A vitamini içeriği daha yüksek, minerallerden de özellikle Fosfor, Kalsiyum inek sütüne göre daha yüksek.

http://samanyoluhaber.com/h_627361_S...i-sutu-mu.html

sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-28-2011, 20:18   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Domuz sütü terk.
Alt 07-28-2011, 21:24   #3
Kullanıcı Adı
Seyyah
Biraz önce bir köye gittim, keçi - koyun sürüsü vardı çoban dede ile epey muhabbet ettik, o da öve öve bitiremedi keçi sütünü,
Dede belki 75'inde var belinde silahı, bohçası arkasında sürüsü o tepeleri delikanlı gibi tırmanıyodu,
Tek sorunu ayçiçeği ikram ettim, dişlerim kesmez dedi
Nerelisin dedi, Malatya'lı yım bilirmisin doğuyu dedim, ben Bandırma'dan ileri geçmedim dedi..
Hiç gelesim yoktu oradan, o kadar temiz doğal ki arasıra sizlerinde rakımı yüksek yerlere cıkmanızı öneririm..
Ömrümüzü dört duvarın arasında koşuşturarak geçiriyoruz..
Acaba oradaki dede'den çokmu mutluyuz dedim kendime..
Ortamın resminide ekleyeyim tam olsun.

Ve en güzel kare..

Su'da güzelde yılan çok girince tedirgin oluyor insan

Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-28-2011, 22:21   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
aslan sütü 4ever
Alt 07-28-2011, 22:22   #5
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
sütü severim. keçi sütü biraz ağır oluyor ama güzel. keçi sütüyle yapılan Maraş dondurmasının kaliteli oluşu keçi sütündendir. keçinin eti de güzel canlarını yediklerim
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-28-2011, 22:26   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
murat abi müsait bi gün bi süt kuzusunu devirelim
Alt 07-28-2011, 22:34   #7
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
murat abi müsait bi gün bi süt kuzusunu devirelim
ben kıyamam ya onlara

daha anasının sütünü içen bir kuzuyu kesmek çok kötü. bir yaşını doldurması daha iyi olur.

zaten süt kuzusu ikimize ancak yeter (: garibim canını verecek bizim bir öğün doymamız için. biz en iyisi 6-7 kişi toplanıp koyun devirelim (:
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-28-2011, 22:36   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
oğlak falan
Alt 07-28-2011, 23:59   #9
Kullanıcı Adı
Eşref
Kültür olarak, memleketimde keçinin eti de sütü de pek makbul görülmez. Bu nedenle hayatımda hiç keçi sütü içtiğimi hatta keçi eti yediğimi hatırlamıyorum.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-29-2011, 00:05   #10
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kültür olarak, memleketimde keçinin eti de sütü de pek makbul görülmez. Bu nedenle hayatımda hiç keçi sütü içtiğimi hatta keçi eti yediğimi hatırlamıyorum.
Görülür hemşehrim de sütü ağır oldugu için inek sütü ile karıstırılır ondan rast gelmemissin, etine gelince eti biraz kokabilir nadirende olsa o yüzden pek rağbet görmez ama kurban bayramlarında epey kesilir, tabi Malatya'dan bahsediyorsan
Kimse bilmez ki şeytanı keçi ile sembolize ediyorlar
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)