09-11-2011, 20:39 | #171 | |
Alıntı:
Dinimiz İslam internet sitesinden alıntı yapmam seni niye rahatsız ediyor ki? Başka sitelerden de alıntı yaptığım oldu. Misal, Diyanet'in sitesinden de alıntı yapmıştım; sonra konuyu açıklamada daha uygun ve daha yararlı olan bir alıntı buldum ve o alıntıyı paylaştım. Dinî konularda fikir beyan edilirken dikkatli olunmalıdır. Herkesin kendi kafasına göre din olmaz! Ehl-i Sünnet itikadında ve Hanefi mezhebinde olan bir kişiyim. Dinî konulardaki yorumlarımda bu çizgide hareket ederim ve elimden geldiğince de Ehl-i Sünnet'in ve Hanefiliğin kurallarına uygun yorumlarda bulunmaya dikkat ederim. |
||
09-11-2011, 20:41 | #172 |
biz sana paylasma demiyoruzki ama bazi konular vardir analiz ister, yorum ister ama daha abicim senin analizini, yorumunu görmedik hep resmi bir dil, hep malumun, ilanini tasdik eden bir yaklasim tarzi..
ben mesela bu konuda senin ne düsündügünü bilmiyorum cünkü sen sagdan, soldan alinti yaptim.. abicim forum ne icindir bireylerin fikirlerini ön plana cikarmak icindir o halde benim icin degerli olan senin fikirlerindir yoksa senin bulabildiklerini bende bulabiliyorum yani google a ne yazarsan, önünü cikiyor ;) |
|
09-11-2011, 20:52 | #173 | |||||
Alıntı:
Alıntı:
Allah'tan kork Mavera! AK Parti Forum, kendi fikirlerim olan pek çok mesajlarımla doludur. Bak yine kopyala yapıştır yapacağım. Ama bunlar kendi fikirlerimin yazılı olduğu mesajlarımın kopyala yapıştırları. Fazla uzağa gitmeyelim. "PKK'nın Çukurca Görüntüleri" başlıklı konuda bugün yazmış olduğum 3 mesajım şöyledir: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
||||||
09-11-2011, 20:58 | #174 |
iste sen sunu anlamiyorsun senin o yorum dediklerin resmi yorumlar yani pkk bilmem kac yilinda kac kisiyi öldürdü ama bence deyip baslayan ve karsidakini tartismaya sevkedecek yorumlarin bir elin parmaklarini gecmez..
bu konuda da öyle bana devlet diliyle konusyuorsun abicim ama ben daha senin konu hakkindaki düsünceni ögrenemedim mesela iran hakkinda ne düsünüyorsun, sia hakkinda ne düsünüyorsun, onlari sapkinmi görüyorsun, mezheplere bakin acin nedir daha ögrenemedim.. Velhasil kelam abi takiyye yapmaya gerek yok senle tartismak bana birsey kazandirmiyor cünkü bildigimiz seyleri ya resmi dille yaziyorsun yada alinti yapiyorsun.. ama benhurun fikirleri cok aykirida olsa dikkatimi cekiyor ayni sekilde akinci veya furkan bu konuda nasil bir yorum yapmislar merak ediyorum, hüdavendigarin tezlerini merak ediyorum yani bu liste uzar gider ama senin yorumlarini merak etmiyorum cünkü farkli birsey yok ;).. ama tabiki görüsüne ve üsluba sonsuz saygim var sadece bu sekil tartismak tarzim degil daha dogrusu isime gelmiyor.. Vesselam.. |
|
09-11-2011, 21:35 | #175 | ||
Alıntı:
Alıntı:
Birincisi, şunu belirtmek isterim ki, bizim usulümüzde tartışma yoktur. Bizim usulümüz sohbet usülüdür. Tartışmalarda nefsler devreye girebilir; bir taraf diğer tarafı alt etmeye çalışabilir. Sohbette ise insanlar birbirlerine fikrî üstünlük sağlamaya değil, birbirlerinin fikirlerinden istifade etmeye çalışırlar. Tartşımalarda kişi haksız olduğunu bilse bile nefsini ezdirmemek için haksız olduğu görüşünü savunmak durumunda kalabilir. Kişinin haksız olduğunu kabul ettiği durumlar bile fikir tartışmasını kazanan ve kaybeden için de zararlı olabilir; çünkü tartışmayı kaybedenin gururu kırılmış, kalbi incinmiş olabilir, tartışmayı kazanan kişi de, tartışmayı kaybeden kişinin gururunu kırmış, kalbini incitmiş olabilir. İşte bu ve benzeri sebeplerle tartışmaları sevmem, tartışmalardan uzak durmaya çalışırım. İkincisi, demagoji yapmam, konuları laf kalabalıklığına getirip doğruları ve gerçekleri gizlemeye çalışmam. Bildiğim ve inandığım doğruları ve gerçekleri söylerim. Açık ve net konuşurum. Üçüncüsü, Türkiye Cumhuriyeti devlet olarak laik bir devlettir; ama Türkiye ülke olarak bir İslam ülkesidir. Türkiye'nin bir İslam ülkesi olduğuna, laik bir ülke olmadığına dair bazı delilleri yazdım ve böyle bir ülkeye laik bir ülke denilebilir mi diye sordum ve hayır, denilemez diye cevapladım. Madem Türkiye'nin laik bir ülke olduğunu iddia ediyorsun Mavera, öyleyse lütfen şu sorularıma cevap ver: Eğer Türkiye laik bir ülkeyse, ülkemizin bayrağında niye İslam'ın sembolü olan hilal var? Laik bir ülkenin bayrağında dinî sembol bulunmaz! Eğer Türkiye laik bir ülkeyse, ülkemizin İstiklal Marşı'nda niye, "Hakkıdır Hakk'a (Allah'a) tapan milletimin (Allah'a tapan Müslüman Türk Milleti) istiklal." denilerek ülkemizin halkının Müslüman olduğu ilan ediliyor? Laik bir ülkenin halkı her türlü farklı dine inanıyor olabilir; bir ülkenin halkının Müslüman olduğu o ülkenin İstiklal Marşı'nda dünya âleme ilan edilmişse o ülke laik olamaz! Eğer Türkiye laik bir ülkeyse, niye azınlıklarımız ırk esasına göre değil de din esasına göre (Türklere göre sayıca azınlıktaki etnik kimliklere mensup halkların azınlıklar değil de, Müslümanlara göre sayıca azınlıktaki gayrimüslim halkların azınlıklar olarak belirlenmesi) belirlenmiştir? Laik bir ülkenin çoğunluk halkıyla azınlık halkı arasındaki fark din esasına göre belirlenmez; laik bir ülkenin ya bütün vatandaşları çoğunluk-azınlık hukuku olmadan hepsi eşit kabul edilir, ya da ırk esasına göre bir çoğunluk ve azınlık belirlenir ve ülkede çoğunluk olan etnik kimliğin mensuplarıyla azınlıktaki etnik kimliğin veya etnik kimliklerin mensuplarına göre çoğunluk-azınlık hukuku oluşturulur. Eğer Türkiye laik bir ülkeyse, ülkemizde niye Müslüman vatandaşlarımızın dinî bayramları olan Ramazan Bayramları ve Kurban Bayramları resmî tatil olarak kabul edilirken, diğer dinlere mensup vatandaşlarımızın (Hristiyan, Yahudi vd. dinlere mensup vatandaşlarımız) dinî bayramları resmî tatil olarak kabul edilmemiştir? Laik bir ülkede ya ülkedeki bütün farklı dinlerin dinî bayramları resmî tatil olarak kabul edilir, ya da hiçbir dinin bayramı resmî tatil olarak kabul edilmez! Bu konuda başka örnekler de vermek mümkündür. Bütün bu örnekler dikkate alındığında Türkiye'nin laik bir ülke değil, bir İslam ülkesi olduğu anlaşılacaktır. Konu Cihannur tarafından (09-11-2011 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir.. |
|||
09-11-2011, 21:45 | #176 |
madem türkiye islam ülkesi bu sorularima cevap ver bakalim..
neden basörtüsü yasak bana simdi ünilerde serbest deme kamuda, ilkokulda yasak? neden cuma günleri cuma namazi izni yok? neden meclis dahil cogu yerde Kurani Kerim üzerine yemin edilmiyor? neden atatürkü koruma kanunu var? neden daha düne kadar ihl lerin önünde engel vardi? neden askerde muhafazakarlar yükselmiyor? neden Allah yerine tanrimiza hamd olsun deniliyor? neden liselerde kurani kerim dersi yok? hilal bir cok ülkede var hilalden, istiklal marsindan ülkenin laik olup, olmadigini cikarmak tam anlamiyla sacmalikdir.. istiklal marsinin bestesine bakarmisiniz tam anlamiyla manasini kaybettirecek cinsden ayni sekilde bizim mehmetcik dedigimiz yani peygamber ocagi diye bildigimiz ocaga bazilari yok orasi peygamber ocagi degil diyor.. diger bir yalan türkiyenin yüzde 99 u Müslüman yalani bunu neye göre diyorlar bence bu oran yüzde 90 filandir ki o 90 ninda yüzde 30 nunda dinle, diyanetle alakasi yokdur.. yani etrafimiza bakalim ramazanda oruc tutmayanlarin orani gectigimiz yillara oranla cogalmadimi yada camiilerin doluluk orani ne kadardir.. su nüfus kagidinda her islam yazani müslüman olarak görürsek türkan saylan, emin cölasan, muazzez cig, fazil sayda müslüman diye geciyor!.. |
|
09-11-2011, 21:51 | #177 |
Hz.Muaviye (r.a)'ın hatası alayınızın ömürlük sevabın dan efdaldir hakaret edenlere ve Sahabe olmadığını iddia edenlere gelince; Hz.Aişe (r.a)'da cemel vakasın da Hz.Ali (r.a) ya karşı hatalıydı o savaş olmasaydı binlerce Müslüman ölmeyecekti o zaman işi Hz.Muaviye ile bırakmayın Peygamberin hanımına da sahabe değil deyin binlerce Müslüman'ın ölmesine vesile oldu deyin hakaret edin yüzünüzü tam gösterin..! Şiiliği savunuyorsanız tam savunun yarım bırakmayın arada kalıp bocalamayın komik görünüyorsunuz..! Konu depare tarafından (09-11-2011 Saat 22:06 ) değiştirilmiştir.. |
|
09-11-2011, 22:28 | #178 |
sevgili forum sakinleri niye yorumlarınızla konudan uzak gereksiz tartışma ortamlarınızla hit olmuş durumdasınız...
lütfen ama.....yeter..... |
|
09-11-2011, 23:05 | #179 | ||||||
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Nasıl resmî yorumlar yahu? Sen hangi devlet veya hükümet görevlisinden PKK'ya destek veren vatan haini Kürtçüleri vatandaşlıktan çıkarmalıyız ve onları ana vatanları olarak gördükleri (Bölücü Terör Örgütü'ne destek veren Kürtçüler ana vatanlarını Kürdistan olarak kabul ediyorlar, genel olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesini Kuzey Kürdistan ve Kuzey Irak'ı da Güney Kürdistan olarak kabul ediyorlar) ve Güney Kürdistan olarak kabul ettikleri Kuzey Irak'a göndermeliyiz sözünü veya düşüncesini duydun. Bu benim fikrimdir ve resmî bir görüş değildir. Başkanlık sistemi konusundaki mesajlarımda da mesela Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi hakkındaki görüşlerine katılmadığım ortadadır. O mesajlarımda başkanlık sisteminin Türkiye için faydadan çok zarar getireceği kanaatinde olduğumu söyledim ve başkanlık sistemine dair bazı çekincelerimi maddeler halinde yazdım. Resmî bir dil kullanıyor, devlet dili kullanıyor diyerek eğer üslubumu kastediyorsan, üslubum için belki bunu söyleyebilirsin; ama yorumlarım için bunu söyleyemezsin. Bölücü Terör Örgütü'nü (BTÖ) destekleyen vatan haini Kürtçüler için uygulanması gereken tedbir konusundaki önerim ve başkanlık sistemine karşı oluşum, resmî görüşleri dile getirmediğimin apaçık ve reddedilemez delillerindendir. Kendime özgün fikirlerim vardır ve o fikrilerimi de özgürce ve açık yüreklilikle dile getiriririm. Şia hakkındaki görüşümü soruyorsun. Ehl-i Sünnet'in dışındaki bütün mezhepleri Şia da dahil olmak üzere bidat fırkaları olarak görüyorum elbette; ama onlar için sapkın kelimesini kullanmıyorum. Türkçe'deki sapık, sapkın kelimeleri öncelikle cinsel sapıklığı akla getirdiği ve aşağılayıcı olduğu için, bidat fırkaları bile olsalar, o fırkalar için sapık, sapkın gibi kelimeler kullanmıyorum. Ehl-i Sünnet'in dışındaki mezhepler, İslam'ın ana yolundan ayrılmış olan bidat mezheplerdirler; ama nihayetinde imanlarında küfre varmayan bidat sahipleri de Müslüman oldukları için bizlerin Müslüman kardeşleridirler ve bidat fırkalarından olup da vefat ettikleri zaman imanlarına küfür karıştırmamış olanların sonunda varacakları yer Allah'ın izniyle Cennet'tir. İran hakkındaki görüşüme gelince... Haberler Bölümündeki, "Hizbullah'ın Suriye'ye Desteği Tepki Çekiyor!" başlıklı konuda yer alan bir mesajımı buraya alıntılamamla birlikte İran hakkındaki genel düşüncemi öğrenmiş olursun. (bir kopyala-yapıştır daha yapıyorum.) Alıntı:
Konu Cihannur tarafından (09-11-2011 Saat 23:32 ) değiştirilmiştir.. |
|||||||
09-11-2011, 23:15 | #180 |
abicim ben sana yorumun yokdur demedim ki yorumlarin cok az ve resmi dedim ve hala daha o noktadayim..
ve artik bu konuyuda noktalamak istiyorum cünkü birbirimizi anlamiyoruz ve acikcasi anlama niyetindede degilim.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|