AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 05-03-2012, 23:38   #121
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hıristiyanlarla ve Yahudilerle sadece onlara İslam'ı tebliğ için diyalog yapılabilir; bunun dışında onlarla diyalog yapılamaz demek safsatadır. Müslümanların gayrimüslimlerle tebliğ haricinde diyalog kurmalarını yasaklayan ayet-i kerime veya hadis-i şerif yoktur.

"De ki: "Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin: Yalnız Allah’a ibadet edelim. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilah edinmesin." Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahit olun, biz Müslümanlarız.""

Âl-i İmran Suresi 64. Ayet-i Kerime Meali

bizi gayri müslimlerle hertürlü diyalog kurmaktayız zaten tebliğimizide yaparız komşuluğumuzuda ticaretimizide ama dinimiz onlala ortak noktaları yaşamayoz biz mentü kardeşiyiz demeyiz. ancak tebliği ederiz madem ortak noktalarımız var gelin tümden islamda birleşelim deriz. ortak noktalarımız bize yeter demeyiz bazı safsatacılar gibi !
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-04-2012, 00:20   #122
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bizi gayri müslimlerle hertürlü diyalog kurmaktayız zaten tebliğimizide yaparız komşuluğumuzuda ticaretimizide ama dinimiz onlala ortak noktaları yaşamayoz biz mentü kardeşiyiz demeyiz. ancak tebliği ederiz madem ortak noktalarımız var gelin tümden islamda birleşelim deriz. ortak noktalarımız bize yeter demeyiz bazı safsatacılar gibi !
Hayatında kaç gayrimüslimle konuştun ki?
Bir hristiyanın evinde kaldın mı?
Onun mahallesinde okulunda kültüründe yaşadın mı?
Dünyayı Fatih çarşamba'dan ibaret mi sanıyorsunuz?
Alışın artık
Onların İbrahim peygamber demesine
Müslümanların İbrahim peygamber demesine alışın
Bu size yada onlara zarar vermez
Bu demek değil ki islam değişsin amel ibadet iman değişsin
Böyle bir şey zaten mümkün değil
Sen kendi safsatalarınla yaşa
Başkalarına safsatacı diyeceğine bence
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-04-2012, 01:19   #123
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayatında kaç gayrimüslimle konuştun ki?
Bir hristiyanın evinde kaldın mı?
Onun mahallesinde okulunda kültüründe yaşadın mı?
Dünyayı Fatih çarşamba'dan ibaret mi sanıyorsunuz?
Alışın artık
Onların İbrahim peygamber demesine
Müslümanların İbrahim peygamber demesine alışın
Bu size yada onlara zarar vermez
Bu demek değil ki islam değişsin amel ibadet iman değişsin
Böyle bir şey zaten mümkün değil
Sen kendi safsatalarınla yaşa
Başkalarına safsatacı diyeceğine bence
diyalogcu kardeş diyalog eliçisi kardeş sen kaç tane ile konuştun ?? sen dünyayı çarşambadan ibaret biliyorsun herhal ben çarşambayı doğru dürüst bilmem.

evt konuştum misafirde oldum komşularımızdırlar !

saftasatınızı kimseye satamazsınız. sizi haşa kuran ve peygamberimizden daha iyi biliyorsunu değil teliği daha iyi biliyorsunuzda ametü birliği kuruyorsunuz haşa Allah ve resulu ametüyü bilmiyor bi siz biliyorsunuz ! peygamberimiz hangi dine bizim ortak yönerimiz var onlar üserinden buluş kardeş kardeş gidelim demiş ??
Alt 05-04-2012, 09:31   #124
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
saftasatınızı kimseye satamazsınız. sizi haşa kuran ve peygamberimizden daha iyi biliyorsunu değil teliği daha iyi biliyorsunuzda ametü birliği kuruyorsunuz haşa Allah ve resulu ametüyü bilmiyor bi siz biliyorsunuz ! peygamberimiz hangi dine bizim ortak yönerimiz var onlar üserinden buluş kardeş kardeş gidelim demiş ??

Diyaloğun ne anlama geldiğini en azından bizler için ne anlam ifade ettiğini anlamak istemiyorsun. Tek anlayış girdabında günahkar oluyorsun neden dersen niyet okuyorsun.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-04-2012, 09:37   #125
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
diyalog müslüman ile müslüman arasında olur. kafire ancak tebliğde bulunulur. kabul ederse eder etmezse kendi bilir. müslüman bu çizgisini her daim korumalıdır. diyalog tuzağı içinde olmamalıdır. dinler arası diyalog amerikanın müslümanlar üzerinde oynamak istediği oyunların bir parçasıdır. bu şekilde altyapısını kurmaya çalışıyorlar. sırf bu diyalog safsatası yüzünden birçok tanıdığım (inancı biraz zayıf olan) birçok kişi hristiyanlığı ve museviliği halen kuralları geçerli bir din, hak bir din olarak görüyor. nereden öğrendiniz ? dediğimde "türkiyenin en büyük cemaati bu şekilde söylüyor, amentüde biriz diyorlar onlar da Allaha inandıkları için onlar da bizdendir diyorlar" şeklinde cevaplar verdiler. tabi ben şok oldum. hristiyanlık ve museviliğin bir zamanlar hak din olduğunu, fakat tahrif edildiği için bir hükmü kalmadığını bilmiyorlar. farzların en büyüğü olan imanın şartlarından bi haberler.

şaka değil bunlar günümüzde pek çok insan bile halen hristiyanların kendi dinlerine sebat ettiği, islama girmediği takdirde cennete gideceğini zannediyor. hatta içinde 5 vakit namaz kılan cemaat faaliyetleri içinde olan insanlar da var. cübbeli Ahmed hocamızın neden içerde olduğunu daha iyi anlıyorum. insanları bu tuzağa karşı aydınlatması birilerini rahatsız etti. şimdi eminim bu forumda da diyalog safsatasını savunacak kişiler çıkacaktır. Allah iman nasip etsin diyor başka bişey demiyorum.

Olay budur .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-04-2012, 10:44   #126
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Diyaloğun ne anlama geldiğini en azından bizler için ne anlam ifade ettiğini anlamak istemiyorsun. Tek anlayış girdabında günahkar oluyorsun neden dersen niyet okuyorsun.
geçmiş yorumları oku kardeş sizin bile kafanız karışık diyalog ne için ve nasıl yapıyorsunuz haberiniz yok !

eğer diyalogtan kastınız gayri müslimlerle konuşmaksa bizde konuşuyoruz hatta ateisti ilede konuşuyoruz islam düşmanı olanlada ! ama gelin ortak noktalarımızda uzlaşalım demiyoruz... evet yine soruyorum peygambermizin yahudi histiyan mı görmedi de ondan böyle çözümler bulamadık
Alt 05-04-2012, 10:54   #127
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Diyalogçulara sormak lazım.Sizler kaç tane hıristiyanı ehli sünnetten yaptınız.İtikadleri nasıldır nasıl müslüman olmuşlardır?.Lailahe İllallah Muhammedün Resulullah kelime-i tevhidi içlerine sindirmişler midir?Sindirmişlerse ben sizi tebrik ediyorum.Şayet kıycığından ve köşesinden "biz de müslüman olduk" diyorlarsa o zaman vay sizin halinize!.Hem hıristiyan olacak hem müslüman kalacak bu mümkün mü?Siz gidin önce sözde müslüman yaptığınız hıristiyanların müslümanlığını sorgulayın.Peygamber efendimizi nasıl tanımışlar ona gerçekten sevgi beslemişler midir?

Yahu bu kadar safdirik olmayın.Kafir sizi aldatmaya çalışıyor siz hala onlara inanıyorsunuz.Bir kimse, "Muhammed dünyanın en iyi adamı, en iyi insan en akıllı en zeki insan" dese yine müslüman olamaz.Zira Kelime-i Tevhidi kabullenmediği müddetçe o yine kafirdir.Unutmayınız ki düşmanın niyetini biliyorsanız zafer sizindir.İşte bu ilke ile hareket ederseniz onların ne mal olduğunu pekala anlayabilirsiniz.

Dikkat edin, ülkemizde büyük bir kültür emperylizmi cirit atmaktadır.Sizler buna alet oluyorsunuz.Bu vebali çekeceksiniz.Sizin sayenizde 20-30 sene sonra bu gençliğin itikadı bozuk olarak kalacaktır Allah'tan korkun, bu fikirlerden vazgeçin.Müslümanların arası zaten açık.Onlarla diyalog kuralım. İslam sancağını yeryüzünde yükseklerde sallandıralım.Bütün maksat ve arzumuz bu olsun diyorum size!..
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-04-2012, 11:00   #128
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Ey diyalogçular, şu videou iyi izleyip dinleyin!...

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Cübbeli Ahmet hocanın asıl hapse girmesine sebep olan bu konuşmalarıdır.Gerisi yalandır.

Konu MEÇHUL ADAM tarafından (05-04-2012 Saat 11:03 ) değiştirilmiştir..
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-04-2012, 16:27   #129
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizinde ifade ettiginiz gibi bunu bir metod olarak kabul edelim...lakin benim anlamadigim Edna kardesim, bu metodun bir dokunulmazligi veya sahislarin yaptigi hatalarin elestirilemezligimi var?

Hadi biz burdakiler cahiliz....
Ciddi anlamda ilim erbabinin tenkitleri mevcut...

Elestiri derken, ancak iyi niyetli ve yapicilik namina yapilmissa bir anlam kazanir elbet...bu minvalden alimlerin elestirilerini dikkate almak yerine, sizi tenzih ederim, hatali olan noktalari körü körüne savunmak ne derece dogru bir sonuca ulastirabilirki bizi...

Yasadigim ülke ve ortam olarak yillar yili gayrimüslimlerle diyalogun icindeyim. Diyaloga karsi olmak benim tabiatima aykiridir...fakat önceki yazilarimdada paylasmistim, diyalog nedir ve bizler diyalogdan ne anliyoruz ...ve kirmizi cizgilerimizi muhafaza noktasinda ne kadar hassasiz?
Abim yazınız bana ithafen değil ama hoşuma gitti af buyurursanız bir kaç kelam yazacağım.

Elbette yanlışlar vardır zira bunlar insan ve ennihayetinde ismet sıfatına mazhar değiller.Nitekim hataları olacaktır.Bizim kendi içimizde görüp eleştirdğimiz noktalar yok mu var her daimde olacaktır.

Eleştirilmelidir asla eleştirilmemelidir demiyoruz.Ama fizik kuralıdır her etki kendi nispetinde tepki doğurur.
Eleştiren kardeşlerimiz müspet bir şekilde değil toptan bir cemiiyeti itham ve zan altında bırakan hakaretler böyle olmadığı zamanlarda bu sefer tamamen cemiiyeti saf afedersiniz mal zannederek yaklaşımlar gerçekleşiyor.

Bu da direk bir savunma mekanizması ve sert rüzgarlara vesile oluyor.Üslup niyetten bile önemlidir.Biz millet olarak üslubu ve zamana göre hareketi bilmiyoruz.

Hz.Muhammed sav buyurmuyor mu ki ; ümmetimin ihtilafında bereket vardır.

İhtilaflar tarih boyunca olagelmiştir ve olacaktır.Bir kıssa ile dediklerimi pekiştirerek noktamı koymak istiyorum.

Mevlana ve Hacı Bektaş Veli (Hikaye)

Bir adamcagiz kötü yoldan para kazanip bununla
kendisine bir inek alir.
Neden sonra, yaptiklarindan pisman olur ve hiç olmazsa
iyi birsey
yapmis
olmak için bunu Haci Bektas Veli'nin dergahina kurban
olarak bagislamak ister.
O zamanlar dergahlar ayni zamanda aşevi islevi
görüyordu.

Durumu Haci Bektas Veli'ye anlatir ve Haci Bektas Veli
helal degildir diye bu kurbani geri çevirir.

Bunun üzerine adam mevlevi dergahina gider ve ayni
durumu Mevlana'ya anlatir Mevlana ise bu hediyeyi
kabul eder.

Adam ayni seyi Haci bektas Veli'ye de anlattigini ama
onun bunu kabul etmemis oldugunu söyler ve Mevlana'ya
bunun sebebini sorar.

Mevlana şöyle der:
Biz bir karga isek Haci Bektas Veli bir sahin
gibidir. Oyle her lese konmaz.

O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o
kabul etmeyebilir.

Adam üsenmez kalkar Haci Bektas dergahi'na gider ve
Haci Bektas Veli'ye,
Mevlana'nin kurbani kabul ettigini söyleyip bunun
sebebini bir de Haci Bektas Veli'ye sorar.

Haci Bektas da söyle der:
- Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana'nin
gönlü okyanus gibidir.

Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir
ama onun engin gönlü kirlenmez.
Bu sebepten dolayi o senin hediyeni kabul etmistir.

İnsanların birbirlerine duydukları saygı ve sevgi,
yürekten gelen doğal tevazu sadece hikâyelerde kalmış
olabilir mi?
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-05-2012, 00:45   #130
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Estgfrl. kardesim...
Sizi anliyorum.

Zaten konuyu acan seyyah kardesimiz , tamamen yapicilik temelinde fikir alis verisi ve hocalarimizin ilmi münazarasi sonucu faydali olmasi ümidini tasiyarak paylasmistir.

Sahsen konu hakkinda yillardir cevap bulamadigim cok soru var.
Bu sebepten dolayi bana katki saglayacak hertürlü bilgi icin minnettarim...konuyu acan seyyah kardesimede tesekkür ederim...zira bir cok mekanda sahit oldumki, elestirenlerin cogu , hakli olsalar bile, yapiciliktan ziyade yikici yöntemlerle elestiriyor...
Savunan cephedeki kardeslerimizde, elestirileri ciddiye almaktan ziyade savunma psikolojisiyle hatali noktalara aciklik getirmek yerine , cok af edersiniz elmaya armut armutada elma deme yöntemini benimsiyor gibi geliyor bana...haliyle biz sorularla bocalayanlarin aydinlanmasi söyle dursun, bir soru diger onlarca soruya gebe kaliyor....
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)