![]() |
#31 |
![]() SEVGİLİ KARDEŞLER ÜSTADIN MEHDİ MOLDUĞUNA DAİR ÇOK DELİL VAR BUNLARDAN TEK TEK SÖZ ETMEYE SÜRE YETMEZ.HERHALDE ÜSTADIN BEN MEHDİYİM HERKES BİLSİN DEMESİNİ KİMSE BEKLEYEMEZ.ÜSTAD HER DAİM NURLARI KENDİNDEN ÜSTÜN TUTMUŞ DEFALARCA RİSALELERİN HİZMETKARI OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİR.HİÇ BİR YERDE NUR RİSALELERİNİN BİR NEVİ MEHDİ OLMADIĞINI SÖYLEMEMİŞ BİLAKİS RİSALELERİN BU ASRIN İHTİYACI OLDUĞU KAYNAK OLDUĞUNU BELİRTMİŞ SIMSIKI SARILMAYI İSTEMİŞTİR.BİR GÜN SÜRGÜNDEYKEN YANINA HEVESLİ BİR ZAT GELİP EFENDİM ÜZÜLMEYİNİZ MEHDİ GELİP HERŞEYİ DÜZELTECEK DEMİŞ ÜSTADDA O ŞAHSA MEHDİ GELDİĞİNDE SENİ VAZİFE BAŞINDA BULSUN DEMİŞTİR.YİNE BAŞKA BİR ANIDA DA ÜSTADA YAKIN TALEBELERİNDEN BİRİ ÜSTADIM MEHDİ NE ZAMAN GELECEK DİYE SORMUŞ BU SORUYU SIK SIK SORDUĞUNDAN ÜSTAD SON KEZ CEVAPLANDIRIR GİBİ RİSALEİ NUR VAR ÜSTADIN VAR HALA MEHDİYİ ARIYORSUN DİYE ÇIKIŞMIŞ.BU BİR İMAN MESELESİ BEN NAÇİZANE HZ.BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ NİN SON İMAM OLDUĞUNA İMAN EDİYORUM VE HİÇ ŞÜPHEM YOK.BENCE SİZLERİNDE OLMASIN.RİSALEİ NUR ÇOK OKUYTUN SİZDE ANLAYACAKSINIZ.
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Hocam...hemen her cemaatin ve tarikatin kendi seyhlerini mehdi ilan ettikleri bir ortamda, bir mübaregin mehdiyetini ispat etmekten ziyade ögretilerine sarilmanin daha isabetli olacagini düsünüyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Bir peygamberde olsa onun peygamberliğini asıl değerli yapan, Rabbimizin emrine olan teslimiyeti ve temsiliyetidir...
Üstad bediüzamanıda bir Pir olarak kabullenmiş ve rehber edinmişsek, bu Mehdiliğine ihtimal verdiğimizden değil, müçtehitliğindeki teslimiyet ve temsiliyetten ötürüdür... Bunlardan ziyade duyurduğu hakikatlere kulak vermek Rabbimizin nazarında daha makuldur zannediyorum... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Hocalarımızın bize anlattığı kadarıyla bu mehdi ve mesih meselesi baya bi karışık bir konu... şimdi değişik tepkiler gelecektir ama bunun hiç bir kesinliğinin olmadığını söyleyen hocalar azınlıkta değil... mehdi inancının başka dinlerde de benzer şekillerde olması işin karışıklılığını daha da artırıyor...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||||
![]() Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=uLZ1DHsnp-Q |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |