![]() |
#21 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Berika’da (Zalime, kâfire hürmet etmek, saygı ile selam vermek, üstadım demek, küfür olur) buyuruluyor. (İslam Ahlakı)
Kafire, tazim ederek hürmet göstermek veya zımmiyi tazim ile selamlamak ve yahut bir mecusiye tazim ile “ya Üstad” demek küfürdür. Hristiyan, yahudiden daha hayırlıdır diyen kimse kafir olur, zira bu sözü ile, şer’an ve... aklen çirkin olan bir şeyi hayır kelimesi ile vasfetmiş oluyor. Yahudilik Hristiyanlıktan şerlidir diyebilir. (Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi, Ehl-i Sünnet İtikadı, Bedir Yayınevi, sh: 100) Bu gerçek bir İslam aliminin fetvası Buda Sayın gülenin iddiası: http://www.youtube.com/watch?v=axXVUwpkooo Bu çelişkiyi açıklayabilirseniz,sizden özür diler her türlü fikrinizi gönülden kabul ederim ![]() Konu Ekinoks tarafından (11-30-2013 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Alıntı:
El öpen o değil, hadi özür nerde? Verdiğin son video da ne gibi bir terslik var. Ne iddaa ediliyor. Papa ya hazret dediği için mi taktınız şimdi. HAZRET kelimesinin dini bir değeri yoktur. Çok karışık bir alanda kullanılmaktadır. Arapça kültüründe bizim kullandığımız anlamda bir karşılığı bulunmamaktadır. Bey, Hanım gibi bir sıfattır. Bu konunun tüm detayları burda. http://www.iftiralar.org/yalanci-med...vaplar-11.html İnanıp inanmamak sana kalmış. Bİşey diyemem. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
![]() Alıntı:
Fetva diyorki söyleyemezsin,siz haklılığınızın ispatı için hazret kelimesini önemsiz yaptınız. Fethullah Gülen beyefendinin papayı ziyarete gitmesi bile yeterince absürt ki kendisinden bunu talep eden kimse olmadı, ayrıca bir önceki videoda vatikanı katil yılan yuvası olarak tanımlıyordu. İslam için bir şey yapıyormu yapmıyormu o Rabbi ile kendisi arasında fakat eylemleri ve söylemleri arasında bulunduğu konuma uymayan bariz konular olması ve tabi bunları dile getirince yalancı düzenbaz olabiliyoruz. Karşılaştırmalar tamamen kitaplardan yapıldığı için ben üstüme herhangi birşey almamış oluyorum. Olguyu bulguyla değerlendirmek yani. Ayrıca konunun aslına bakarsanız orada bir düzeltme yaptım diğer söylediklerimin tamamen arkasındayım onuda bir şekilde ispatlatabilirim umarım. Konu Ekinoks tarafından (11-30-2013 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() https://pbs.twimg.com/media/BaVLfixCQAA_F6o.png:large
bak buna bakın ![]() baransunun gizli belge dediğinin kelimesi kelimesi 2004'de zürriyetsizler internet sitesinde... bak hele bak bak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
![]() Alıntı:
Hatta İspanya başbakanı Zapetero ya kardeşim demektedir. Bu adamlar hristiyan ve yahudi, nolacak şimdi dindar başbakanımız yanlış mı yaptı. Siz ayet ve hadisleri işinize geldiği gibi yorumlayınca böyle absürt durumlar ortaya çıkar tabi. Sayın Başbkanın medeniyetler arası ittifak projesinde din yok mu zannediyorsunuz. Hz. Muhammed (sav) Hristiyan ve Yahudilere karşı nasıl davranıyordu? Kur’an-ı Kerim’in Ehl-i kitaba (Yahudi ve Hristiyanlara) bakışı nasıldır? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() İslam yolunda olanın siyasetle ne alakası olaki? Neden Said-i Nursi k.s hazretleri gitmemiş papaya onun zamanındada vardı? Abdurrahman-ı Taği k.s İmam-ı Rabbani k.s bu Büyük alimlerin hiç biri böyle bir iş yapmamıştır. Bu işi sadece Sayın Gülen yapmıştır.
Bu diyalog sürecinde papayı bizim ülkemize gelmiş, bizim din adamlarımızın önünde ayakta dururken görebilecekmiyiz acaba? tabiki hayır. Şu an bile obamaya Kur'an ınıda al git diyorlar papanın böyle bir şey yapması mümkün değildir. Öyle ise onlar ehli kitap biz sadece kitap oluyoruz değilmi? Çünkü küçük büyüğün ayağına gider büyük küçüğün değil. Hoş görü dini olmak kafire hazret demek değildir Sayın Gülen kimden icazet almışki Müslümanlığı temsil ederek oraya gitmiş? Kim kendisine dinler arası diyalog felsefesini telkin etmiş? Dinler arası diyalog diye bir şey olamaz. Biz Müslümanlarız onlar ise kafirler bu açıkça bellidir. Bu dinin mensuplarını bilgilendirmeden amacını anlatmadan neden bizim adımıza diyalog yapmak isteniyor? Büyük olan din,ve arş- ala makamında kabul edilen din İslamdır geri kalanlar ebedi cehennemdedir buyuruluyor. Hal böyle iken papaya gitmekte ne oluyor? Peygamberimiz a.s günlerce aç kalmasına rağmen kafirlere gidip bir şey talep etmedi, bu nasıl bir iş? Sayın Gülen ne sebeple papayı ziyaret etti? Duamı istedi kafir olan birinden? yoksa taleplerimi vardı? Fetva yazıyoruz kabul etmiyorsunuz görüntü yayınlıyoruz kabul etmiyorsunuz siz şartlanmış olarak savunuyorsunuz. Resulullah s.a.v efendimiz ile Sayın Gülenin konumları aynı değil bunu bilmeniz gerekiyor. Başbakanı örnek veremezsiniz onun işi siyasettir. Fetullah Gülende sayın diyebilirdi fakat kendisi Hazretleri demeyi uygun gördü. Başbakanın işi siyaset olmasına rağmen papa hazretleri dememiştir ve ayrıca farkındaysanız eleştirmeme rağmen bende sayın diyebiliyorum, çünkü sayın kelimesi aynı zamanda kinaye içeren bir kelimeyede dönüşebilir. Hazretleri kelimesini hiç bir yere çekemezsiniz zaten bellidir. Yineliyorum, Tüm insanlar yada Yaradan tarafından seçilmemiş ve seçilme işaretleri taşımayan hiç kimse İslam Dinini ve Müslümanları temsil etme hakkına sahip değildir,bu kim olursa olsun böyledir. Ben müslüman olarak Sayın Gülenin yaptığı eylemi kabul etmiyorum islamla ilişkilendirilmesine karşıyım. Konu Ekinoks tarafından (11-30-2013 Saat 22:53 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||
![]() Alıntı:
Dinler arası diyalog sana göre olmaz. Bana göre olur. Diyanet işleri başkanı başbakan niye iftarlarda farklı din adamları ile diyalog kuruyor. Niye ruhban okuluna izin veriliyor, niye arsaları iade ediliyor. Siz bu kafayla bunlarıda eleştirmeniz lazım. Ama amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Takmışsınız at gözlüklerini hala bile bile ters istikamet gidiyorsunuz. Fettullah Gülen in biriyle görüşmek için kimseden icazet alması gerekmiyor. Dini bilgisini sorgulamak, ölçmek kimsenin haddine de değil. Size link veriyorum okuyun diye ama okumaya üşenip hala niye gitti diyorsunuz. Koca sayfayı buraya kopyala yapıştır mı yapalım. Bak bende sorularla islamiyet sitesinden konuya ilişkin ayetli, hadisli fetvayı veriyorum. Bakıyor musun hiç. Diyanet işleri başkanı bugün Yaradan tarafından seçilen ve seçilme işaretleri taşıyan biri mi? İslam Dinini ve Müslümanları temsil etme hakkına sahip mi bu kişi sana göre. Hatta partiden bazıları başbakanı da bu şekilde görüyor siz ne olarak görüyorsunuz merak ettim. Hazret kelimesinin dini bir anlamı yoktur. Arapça her kelimeye dini bir anlam yükleyemezsin aç araştırda konuşun. Bilgisizliğinizi iyice ortaya çıkarmayın. Hem unuttunuz sanırım. Papa 2006 yılında Türkiye ye de geldi. Bilin bakalım daha hava limanında uçağın başında kim karşıladı. Sayın Başbakan. Papa kim ki devlet başkanı mı? Ha bide görüşmem diye söylüyordu. Başbakanın papa ile ne işi var o zaman. Sonra aynı papa Sultan Ahmet'te dua etti. Müslümanlar ibadete açılmasını istediği Ayasofya'yı ziyaret etti. Papaya İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı refakat etti. Bunları Fettullah Gülen organize etmedi.
Eğer sizin mantığınız ile bakarsak al buda yanlış. Kusura bakma ama bunlar senin "Hazret" takıntından daha öte. Konu Akbursa tarafından (12-01-2013 Saat 00:13 ) değiştirilmiştir.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Dershaneleri kapatarak 500 bin öğreciyi yılanın çiyanın kucağına bırakma söz konusu iken
Körü körüne hüsnü zan yapılmaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Aslında burada ki bölünme bile paradoksa işaret etmeye yeter
Ak Parti forumda yıllardır Erdoğan'ı ve icraatlarını haklı olarak desteklemiş bunca insan Şimdi şaşkın |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir) | |
|
|