AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-17-2008, 23:13   #11
Kullanıcı Adı
sumeyra
Standart Tartışıyorum...DTP kapatılırken iyi, AKP kapatılırken kötü(mü?)
Eğer kapatılması daha güçlü şekilde kurulmasına yol açacaksa
Kontrol altına alınmalı lazım ve biz bun başardık sayılır
Doğu insanı partimizi seviyor
Yatırımlar çoğaldı
Birde kösteklerimiz olmasa yol dümdüz akıp gidecek
Alt 03-17-2008, 23:27   #12
Kullanıcı Adı
eddie
benim demokrasi isteğim ak partiye.. meclisteki diğer partiler için bişey istemiyorum ben
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-17-2008, 23:31   #13
Kullanıcı Adı
mavera
Ben kendi adima özgürlükcü oldugum icin dtp ninde kapatilmasina karsi cikmistim ve cogu kisi tarafindan dtp sempazitani ilan edilmistim..
Evet dtp ile ak parti asla kiyaslanamaz ama dtp yi kapatmanin asla cözüm olmayacagini, aksine konunun dahada uzamasina neden olacagini dile getirmistim..
Dtp yi kapatmak yerine, dtp yi pkk dan soyutlamaya calismak, dtp yi siyasete kaydirmak gerekiyor yoksa ne kadar kapatilirsa kapatilirsin her daim yedekte bir partileri bulunmaktadir..
Kapatmak, yasaklamak bir ideolojiyi bitirmez aksine dahada kamcilar, ben bile dtp tarzi kapatilan partilerin sayisini unuttum ama görüyoruz ki bu hareket hala devam ediyor hemde eskisinden daha güclü..
Bence Türkiyede artik partileri kapatmak yerine daha gercekci, daha caydirici, daha islevsel bir cözüm bulunmalidir..
Alt 03-17-2008, 23:41   #14
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
DTP Yİ ZATEN AK PARTİ KAPATACAK DEDİK.

UĞRAŞMAYA GEREK YOK.

MEDYA DTP Yİ GÜNDEM YAPMADI TEK FARK BU.

SUÇLAYACAKSAN MEDYAYIDA SUÇLA.

BAZILARININ İDDİALARININ AKSİNE ERDOĞAN DTP'NİN KAPATILMASINDA SESSİZ KALMADI

İşte Başbakan Erdoğan'ın DTP'nin kapatılması davası üzerine kendisine sorulan soruya verdiği cevap:

Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce, yüz binlerce vatandaşımın oylarını alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz' dedik. Bu, bizim AK Parti olarak görüşümüzdür. Bu tutumumuzu bu şekilde bilmenizi isteriz. Yürütme olarak bizim tasarrufumuzun dışındaki alanları herhalde kimsenin bize sormaması gerekir.

Erdoğan, bir gazetecinin "DTP'li milletvekillerin yargılanabilmesi için dokunulmazlıklarının sınırlandırılması konusunda AK Parti olarak ne düşündüklerini" sorması üzerine;

"Bu konuda çok açık bir şey söyleyeyim; Biz, milletin iradesinin neticesinde Parlamentoya gelmiş insanlar için diğer milletvekillerine tanınmış anayasal bir hakkı kalkıp, ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz. Milletvekili olmanız, bir çok şeyleri de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Şu anda burada yapılan da şahsıma hitaben bu söylem, bunu içermektedir.Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir."

Açıklamaların kaynağı: AA

yETERLİ Mİ?
Benide_Kapatın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-17-2008, 23:41   #15
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
DTP nin kapatılması benim gündemim değil..Ki kapatılsa bile zayıflayacağı yok olacağı anlamına gelmez
Aşk bitmes sadece şekil değiştirir..
Kırık_Çocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2008, 15:15   #16
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz

Yalan söylüyorlar!!! İşte ispatı...

İşte Başbakan Erdoğan'ın DTP'nin kapatılması davası üzerine kendisine sorulan soruya verdiği cevap:
BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce, yüz binlerce vatandaşımın oylarını alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz' dedik. Bu, bizim AK Parti olarak görüşümüzdür. Bu tutumumuzu bu şekilde bilmenizi isteriz. Yürütme olarak bizim tasarrufumuzun dışındaki alanları herhalde kimsenin bize sormaması gerekir.

DOKUNULMAZLIKLARIN SINIRLANDIRILMASI

Erdoğan, bir gazetecinin "DTP'li milletvekillerin yargılanabilmesi için dokunulmazlıklarının sınırlandırılması konusunda AK Parti olarak ne düşündüklerini" sorması üzerine;

"Bu konuda çok açık bir şey söyleyeyim; Biz, milletin iradesinin neticesinde Parlamentoya gelmiş insanlar için diğer milletvekillerine tanınmış anayasal bir hakkı kalkıp, ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz. Milletvekili olmanız, bir çok şeyleri de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Şu anda burada yapılan da şahsıma hitaben bu söylem, bunu içermektedir.Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir."

Bu sözler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'nın "DTP'nin kapatılmasına sessiz kalmıştınız" şeklindeki suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor.
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2008, 15:26   #17
Kullanıcı Adı
mavera
gereksiz mesajlar temizlenip, gereksiz kisilerin caresine bakilmistir ;)
Alt 03-18-2008, 15:33   #18
Kullanıcı Adı
mavera
Arkadaslar alinti yaptiginiz yorumlar tarafimca silinmistir bu kesinlikle sizlerle alakali degildir, alintidan dolayidir..Anlayisiniz icin tesekkürler ;)
Alt 03-20-2008, 12:22   #19
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
*DTP ye 3 ay önce kapatma davası açıldığından kaçımızın haberi var?
Bekleniyordu ve dava açılınca da haberimiz vardı şaşırmadık

*HAngimiz DTP'nin kapatılmasına karşı çıktık?
Kararsızdım, hukuka bırakmak lazım hukuk işlemeli diyordum. Vazgeçtim, Dtp'nin kapatılmasına kesinlikle karşıyım. Önce sistem yeniden düzenlenecek,ondan sonra konuşacağız...

*Bilmiyormuyduk DTP yi kapatan yasakcılar, AK partiyide birgün kapatacak?
Tahmin etmek istemiyorduk, gerçi iki ay önce uyarı gelmişti başsavcıdan ama cesaret edemezler diyorduk. İyi de jonathan yani arada bir bağlantı yok ki; Dtp'yi kapatmaktan güç alıp Ak Parti'yi de kapatırlar diyebilmek alakasız olur. Çünkü Dtp'yi kapatmak için hukuki ve meşru sebepler var ya...

*Demokrasi isteğimiz sırf AK partiyemi?
Hayır, Pkk görüşünde olanlar bile gelip bugün TBMM'de siyaset yapabilmelidir. Ama o Pkk dağda silahla çatışmaya devam ederse bu olmuyor işte

*Demokrasi çığlığı atmak için birilerinin kuyruğumuza basmasımı lazımdı?
Zor sorular soruyorsun Jonathan. Buna vereceğim cevap, DTP daha uzlaşmacı ve akılcı siyaset izlemeli (Refah Partisi ve Ak Parti sürecini iyi analiz ederek örnek almalı.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-21-2008, 23:14   #20
Kullanıcı Adı
adalet nerde
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı

AK partililer olarak hepimiz, son günlerde demokrasi çığlıkları atıyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet başsavcılığı partimiz adına kapatma davası açtı.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda böylesine bir zihniyet çoğu ülke tarafından yıllar önce terkedilmesine rağmen, mağlesef ülkemizde devam etmekte. Parti olarak sürekli, özgürlükleri,kişisel hakları,din ve vijdan özgürlüklerini,azınlık haklarını vs. savunduk. Şimdi sormak isterim...

*DTP ye 3 ay önce kapatma davası açıldığından kaçımızın haberi var?

*HAngimiz DTP'nin kapatılmasına karşı çıktık?

*Bilmiyormuyduk DTP yi kapatan yasakcılar, AK partiyide birgün kapatacak?

*Demokrasi isteğimiz sırf AK partiyemi?

*Demokrasi çığlığı atmak için birilerinin kuyruğumuza basmasımı lazımdı?
kardeşim doğru söyliyorsun ama diyarbakırda yaptıkları ortada terörü destekleyen bir parti elbette kapatılmalı diye düşünüyorum. yada kişiler cezalandırılmalı parti kapatılmasada. maalesef türkiyede adalet yok. oysa akpartinin kapatılma davasa açılmadan reddedilmeliydi çünkü cumhur başkanı sadece vatana ihanetten yargılanabilir. usul yanlışlığından ötürü açılmaması gereken bir davadır. ama burası türkiye ve adaleti herkesin kendi için görüp başkaları için görmiyen bi ülke.
adalet nerde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir)