Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
_göktürk_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
_göktürk_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
dadas2534 Nickli Üyeden Alıntı
biz adres gösterseydik ırkçılık yaparak sen suraya git sen buraya git
zaten ben bu anlayısı bir yerden hatırlıyorum
YA SEV
YADA TERK ET
sözün güzelliğine baksanıza
ben bu anlayısa ne yaza bilirimki bazı gerçekler radyolardan duyulur senide bekleriz kardeşim radyomuza
|
Aslında çok anlam ifade eden bir cümledir.Doğru durmayanı her yerden kovarlar yalanmı.
örneğin sen dadaş bir parka gitsen orada rahatca oturup uzlet yapacağına kalkıpta çiçekleri çimleri yolmaya başlasan ve bunu gören park görevlisi de senin yanına gelip sana ya sev yada burayı tek et dese ırkcımı oluyor.
Yada sen şimdi bir futbolcu olsan ama takıma fayda sağlamadığın gibi diğer oyuncularıda karıştırıp ayartsan ve yönetimde sana gelip bak arkadaş ya bu takımı sev yada al valizini bırak terk etmeyi defol git dese ırkcımı oluyor.
Yada üzerine alınma bir insanın babası aşırı şekilde haylazlık yapan oğlunu artık dayanamayıp evden kovarsa ırkcılıkmı yapmış oluyor.
Lafı nerelere çektin deme sakın.Bu örnekleri dahada çoğaltabiliriz.
|
Bir insanın bir ülkeyi sevdiğini nereden anlıyorsunuz.
Ya SEV Ya terket derken bu yetkiyi nereden alıyorsunuz.
Siz kimsiniz ki bir ülkeye gelecek,gidecekleri tayin etmeyi kendinize hak görüyorsunuz.
Bir ülkeyi sevmek değil, iyi vatandaş olmak,toplumun huzurunu bozmamak o ülkede yaşamayı sağlar.
Kimse kimseden daha fazla söz sahibi değil bu ülkede.
Yani inşaallah böyle olacak...
|
İşte pırlanta gibi parlayan bir cümle.Sev serken aşık ol demiyoruz dostum.
|
Ben daha çok terket kısmıyla ilgileniyorum.
Sevsinler daha güzel ama terket demek kimsenin haddi değil.
|
Nitekim sevmedikleri için bir şekilde zaten iltica talebinde bulunarak kendiliğinde bu ülkeyi terk ediyorlar.Şu cennet ülkemi dışarıya tercih edip ,dışarıda yabancı bir ülkede yaşamayı arzulayan o kadar çok insan gurubu var ki, terk et demeyede gerek yok çünkü onlar dünden razılar.Sevmeyip de haylazlık yapmaya devam eden ama terk etme imkanı olmayanlar içinde hapishanelerimiz mevcut.
Aslında açılımı çok geniş bir cümle çok şeyler söyleyip üretebilirsin ve hiç bir yanlışı olmayan bir cümle.Seveceksin.Ülkeyi sevmek zorundayız eğer bu ülkede yaşıyorsak aslanlar gibi bu ülkeyi seveceğiz dostlarım.Yok sevmiyorsak gene aslanlar gibi bu diyardan gideceğiz,yani terk edeceğiz.mavera senin içinde geçerli kardeşim bu yazdıklarım.