![]() |
#31 |
![]() KaraEşref ... +1903
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Bence böyle bir uygulama olmamalıdır.İçki içmiş olabilir Allah'la kul arasındandır.Ama adamlar herhalde hapishaneye atmaktan üşeniyorlar....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Yüce dinimiz İslam dinlerin en yücesi ve en şereflisidir.Sahip olduğu kolaylıklar ve herkese eşit şekilde hitabet etmesi evrenselliğindendir.Zorlamanın olmadığı,adalet,eşitilik,eşit haklar,ve inanç noktasında güzeliklerle dolu olması bireyin yaşantısını zorlaştırmaktan ziyade,adetta kolaylaştırmaktadır.Sözüm ona yukarıda bir arkadaş;hangi çağda yaşıyoruz,böyle şeyler olmamalı gibisinden bir yorum yazdı.Kardeşimiz bilmeli ki,özelikle Türkiye de yaşadığımız için,Türkiye'den yola çıkmak istiyorum.Hiç kimseye inanç noktasında zorlama yapılamaz,herkes özgür bir şekilde yaşayışını sürdürmektedir(inancını yaşamak isteyenler hariç...)bu yüzden sizlerin yaşantılarına kimsenin karıştığı felan yok..!Lakin özgürlüklerinde unutulmamalıdır ki bir çizgisi vardır;yani bir bireyin özgürlüğünün başladığı yerde öteki bireyin özgürlüğü biter.Demek istediğim kişiler sırf özgürlük perdesine dayanarak içki,kumar,zina,v.s toplumsal ahlakın çökertilmesine sebebiyette neden olabilecek bu tarz yaşantılarla başkalarına zarar veremez..!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Bu cezanın Türkiyede uygulanacağını düşünürsek şimdiden kulaklarınızı kapatmaya başlayabilirsiniz arkadaşlar.Türkiyede son yıllarda alkol tüketiminin hızla arttığını ve de üzülerek söylemek gerekirki ilgililerin belirlediği üzere bu tüketimin 10-11 li yaşlara kadar indiğini düşünürsek ülkemiz aralarında çocuklarında bulunduğu bir kırbaç ülkesine dönüşeceğinden, Hem atılan kırbaçların seslerinden, hemde kırbaçı yiyen kişinin feryadlarından kulak zarlarınız her an hasar görme ihtimali yüksek olacaktır.
Bana sorarsanız bu olayı burada iki ayrı fikirde düşünüyorum. Öncelikli olarak içki içen o insan ki eğer yaşadığı hayatın kalitesini düşürüp,karaciğer,tansiyon ,ülser,siroz,kalp hastalıkları,enfaktüs,el ve ayaklarında uyuşma ve daha bir çok hastalığa yakalanmaktansa kırbaç yemek onun hayatı açısından çok daha faydalı olacaktır.Ve onun haricinde kendi hayatı dışındakilere de zarar vermesi olasılığı olacağından örneğin yuva yıkması,sağa sola sataşması,trafik kazaları gibi nedenlerden dolayı kırbaç olayı bu sefer her iki tarafada yarayacaktır.Bunun sonucunda Eğer alkolik bir insan ki içkiyi bırakmaya niyetlenmiş ve de bunun tedavisi ancak kırbaçla oluyor ve içkiyi bir daha ömrü boyunca içmiyorsa buna kabulum.Hatta bu şekilde uygulamayı bırak beni ,bırakmaya niyetli bir alkolik bile bunu kabul edip sırtını kırbaça teslim edecektir. Bir başka ve asıl önemli eksiklik ise eğitimdir ki bu konularda yetkililerin çok ,çok daha fazla üzerine eğilmeleri ,kontrolü altında mekanizmaları özelliklede başta televizyon olmak üzere daha iyi kullanarak en azından yeni yetişen nesilleri alkol ve diğer uyşturucu tehlikelerden koruyabilirler.Dediğim gibi eksiklik burada yoksa bağımlı olan bir insanı kurtarabilmek keşke kırbaçla mümkün olabilseydi ama ne yazık ki hayır . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Sn İshak Yılmaz , insanları bira içtiler diye kırbaçlamışlar ... bira içip sağa sola zarar verdikleri için değil. Eğer sarhoş olup sağa sola zarar vermiş olsalardı sizin söyledikleriniz anlam kazanırdı. Sırf bira içti diye insan kırbaçlanırmı ... evet yine söylüyorum hangi çağda yaşıyoruz.
O çok taktir ettiğiniz araplar gitsin Gazze'de sallasınlar bakalım o kırbaçlarını , izliyoruz arap dünyasını ... soydaşları katledilirken gıkları çıkmıyor ve ne kadarda arkamızdan vurmuş olsalarda yine biz Türk'ler sahip çıkıyoruz ezilene. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Valla dünya petrol rezervlerinin büyük bir kısmını elinde tutan insanların kendi soydaşlarının katledilmesine bu kadarda kayıtsız kalmalarını ileride tarih yargılayacaktır ve sizin deyişinize göre bu yapılanlar yapanların yanına kar kalacak ... eee ne yapabiliriz siyonist güçler iş başında dimi ... bu düşüncenize katılmıyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Milliyetçi zihniyet ile laikçi zihniyet Arab Düşmanlığı konusunda hemfikirdir Yalçın abi... Boşuna uğraşma derim. Ümitsiz vaka..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Bende bu uygulamayı çağdaşı bulanlardanım. Alkol alıyor diye kırbaçlamak saçmalık. Hem de alkol satışı serbestken. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() sadece başlığı gördüm, yorumları okumadım ama uygulama çok güzel. devlet, bireyin kötü alışkanlıklar edinmesini istemiyor demekki. diğer insanların da bu kötü alışkanlığa başlamasını tasvip etmiyor. kırbacı vuranların ve bu uygulamayı hayata geçirenlerin ellerine, yüreklerine, beyinlerine, cesaretlerine sağlık
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
![]() Alıntı:
Peki ne zaman o sınava karışılır? Öğrenci kopya çekiyorsa, çevresindekileri rahatsız ediyorsa; sınavın süresi ne olursa olsun, cezalandırma hakkınız doğar. Yani Allah ile kul arasındaki sınavda, kul yaratılanlara zarar veriyorsa müdahale edebilirsiniz. Eğer amacınız insanların Allah ile olan sınavını kolaylaştırmaksa, yönteminiz sevgi olsun, önümüze sunulan yanlış şıkları azaltmak olsun. Mesela içki satışını yasaklamak gibi. Ama insanları kırbaçlayarak iman sahibi yapamaz bilakis inançlarından soğutup, tamamen uzaklaştırırsınız. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|